کنفرانس مونیخ ، چالش‌ها و تهدیدها

چهل و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ طی روزهای 18تا20 بهمن ماه جاری با شرکت روسای دولت‌ها و نمایندگان عالیرتبه بیش از 50 کشور جهان در این شهر جنوبی آلمان برگزار خواهد شد.
کد خبر: ۲۳۴۵۰۵
ریاست این کنفرانس را که با سخنان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان افتتاح شد،وولفگانگ ایشینگر، برعهده دارد. این کنفرانس را به سبب جایگاه می‌توان به اجلاس اقتصادی داووس سوئیس تشبیه کرد با این تفاوت که داووس صحنه بحث کارشناسان درباره روندها و گرایش‌های اقتصادی جهان است اما کنفرانس امنیتی مونیخ محلی برای بحث درباره چالش‌ها، تهدیدات امنیتی و دفاعی آتی در جهان و نحوه رویارویی با آنهاست.

این کنفرانس برای اولین بار در سال 1962 برگزار شد و بعد از آن تاریخ بتدریج بر اهمیت آن افزوده شد. در دهه اخیر، موضوعات مهم مورد بحث در این کنفرانس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و روابط آن با اتحادیه‌اروپا، روابط سیاسی و اقتصادی دو سوی اقیانوس اطلس و مباحث مهم امنیت بین‌المللی بوده است.

در نشست امسال موضوعاتی مانند خلع سلاح بین‌المللی، جلوگیری ازگسترش تسلیحات هسته‌ای، آینده امنیتی افغانستان و عراق، انرژی اروپا، بحران اقتصادی و مناقشه خاورمیانه نیز مورد بحث قرار خواهند گرفت. با توجه به تغییر و تحولات در هیات حاکمه آمریکا ، امسال حضور هیات بزرگی از این کشور برخلاف سال‌های گذشته که فقط وزیر دفاع آمریکا در آن شرکت می‌کرد، انتظار می‌رود در این کنفرانس نظام جدید سیاسی و امنیتی مورد نظر این کشور در دنیا تعریف شود.

در هیات آمریکایی علاوه بر جوبایدن، معاون رئیس‌جمهوری و جیمر جونز، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور چهره‌هایی چون دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و سناتورهای پرنفوذی مانند جان مک کین، جان کری و جوزف لیبرمن نیز حضور دارند.

در واقع در این کنفرانس بخشی از سیاست‌های امنیتی و خارجی اوباما در باره روابط فراآتلانتیک، افغانستان، عراق، ناتو، روسیه، نفت، گاز، خلیج‌فارس و امنیت اروپا و کاهش تسلیحات نظامی مشخص خواهد شد. در کنار بحث‌ها و سخنرانی‌های مهم رسمی در این کنفرانس، رایزنی‌ها و دیدارهای دوجانبه و چندجانبه میان نمایندگان کشورها درباره عمده‌ترین بحران‌ها و مناقشات از دیگر شاخص‌های کنفرانس امنیتی مونیخ است.

در کنفرانس امسال مقام‌های عالی‌رتبه‌ زیادی حضور دارند که از جمله آنها می‌توان به نیکلا سارکوزی، رئیس‌جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به همراه حامد کرزای، رئیس‌جمهوری افغانستان و محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و احتمالا ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه اشاره کرد.

کنفرانس امنیتی مونیخ امسال نیز همانند سال های گذشته شاهد برگزاری تظاهرات گسترده‌ای خواهد بود که از سوی گروه‌های صلح‌طلب در سطح آلمان و اروپا برگزار می‌شود. محور تظاهرات امسال این گروه‌ها اعتراض به ارسال تسلیحات نظامی از سوی آلمان به رژیم‌صهیونیستی خواهد بود.

محمد حسن دوستارگان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها