رییس پلیس مبارزه با موادمخدر خبرداد:

کشف 509تن موادمخدر در10ماه امسال

سردار حمیدرضا حسین آبادی رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: با کشف بیش از 500 تن انواع مواد مخدر در کشور، میزان کشفیات این مواد در 10 ماهه گذشته سال نسبت به مدت مشابه قبل 26 درصد افزایش یافت.
کد خبر: ۲۳۲۱۳۰

به گزارش ایسنا ، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ظهر امروز در یک نشست خبری ضمن بیان این مطلب گفت: از 509 تن انواع مواد مخدر کشف شده، 20 تن مربوط به هروئین است که نسبت به سال قبل 54 درصد و کشفیات تریاک نیز با 409 تن 24 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: 80 درصد این کشفیات به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، فارس و کرمان بوده و 20 درصد بقیه از 24 استان باقی‌مانده کشور کشف شده است.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به انجام بیش از هزار و 900 عملیات پلیسی علیه قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر در 10 ماهه گذشته، اظهار کرد: در این مدت هزار و 798 باند قاچاق توسط نیروی انتظامی در کشور متلاشی شده و همچنین 288 نفر از قاچاقچیان کشته و 36 نفر از آنان نیز مجروح شده‌اند. ضمن این که متاسفانه در این عملیات 10 نفر از پرسنل پلیس در درگیری مستقیم با قاچاقچیان به شهادت رسیده‌اند که این میزان با توجه به تمهیدات اندیشیده شده نسبت به سال گذشته 33 درصد کاهش داشته است.

سردار حسین آبادی افزود: در 10 ماه گذشته، همزمان با برخورد با باندها و شبکه‌های اصلی قاچاق، چندین طرح منطقه‌ای استانی برای جمع‌آوری توزیع کنندگان خرده‌فروشان مواد مخدر در کشور انجام شد که بر اساس آن، 206 هزار و 498 نفر از آنان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند که این میزان نسبت به مدت مشابه 87 درصد افزایش داشت.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور ناجا ادامه داد: در حوزه مواد مخدر صنعتی با توجه به تغییر الگوی مصرف در بخشی از معتادان و افزایش ورود مواد مخدر صنعتی، کشفیات پلیس نیز با رشد همراه بوده به طوری که با کشف 157 کیلو آمفتامین و متاآمفتامین این میزان کشفیات 440 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گفته سردار حسین آبادی، بیش از دو میلیون و 106 هزار عدد انواع قرص‌های روانگردان و اکستازی در کشور کشف شده که رشد 240 درصدی این کشفیات را در کشور نشان می‌دهد.

وی افزود: با 44 درصد افزایش کشف آمپول‌های مرفین، بیش از 90 هزار عدد آمپول مرفین که عمدتا از طریق کشور پاکستان وارد کشور می‌شود، کشف و توقیف شد.

سردار حسین‌آبادی با اشاره به ورود مواد مخدر صنعتی از طریق کشورهای اروپایی و آسیای شرقی به کشور، گفت: قرص‌های اکستازی و شیشه معمولا از طریق جاسازی در بار، همراه مسافران و بارهای ترانزیتی وارد کشور می‌شود و عمده کشفیات پلیس نیز در استان‌های غربی و در فرودگاه‌های مختلف کشور بوده است.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، استفاده مداوم و مستمر از سگ‌های موادیاب، ایجاد ایست‌های بازرسی و توسعه اقدامات اطلاعاتی پلیس را از جمله اقدامات و راهکارهای ناجا برای مبارزه با ورود مواد مخدر به کشور اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد مجلس با بودجه 200 میلیارد تومانی سال 88 برای انسداد فیزیکی مرزها موافقت کند.

وی تصریح کرد: محال است که با انسداد حتی همه مرزها و اندیشیدن تمهیدات لازم بتوان جلوی دسترسی معتادان به مواد مخدر را گرفت، اما می‌توان گفت با انسداد مرزها حدود 80 درصد از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری می‌شود، چرا که حتی کشورهای غربی نیز با تمام تمهیداتی که اتخاذ کرده‌اند، نتوانسته‌اند جلوی قاچاق مواد مخدر را به کشورشان بگیرند.

سردار حسین‌آبادی افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر در کنار انسداد مرزها، با نگاه به مسائل داخل مرزهای کشور سعی دارد، تا با پیشگیری از سوءمصرف مواد این معضل را ریشه‌کن کند. به همین منظور طی سال گذشته، 900 کارگاه توسط پلیس در محیط‌های آموزشی، پادگان‌ها و مناطق مختلف کشور برای پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر برگزار شده است.

وی درباره میزان تنوع مواد مخدر کشف شده در کشور با بیان این که هیچ لابراتواری در کشور برای ساخت مواد مخدر صنعتی وجود ندارد ، اظهار کرد: در چند ماهه گذشته با جمع‌بندی اطلاعات تمامی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و حتی مراکز غیردولتی متولی مبارزه با مواد مخدر، هیچ موردی از وجود یا استعمال موادی نظیر نخ و برنز در کشور مشاهده نشده است.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه از کاهش 98 درصدی دستگیری معتادان در کشور طی 10 ماهه گذشته خبر داد و گفت: پلیس سعی کرده که به جای دستگیری معتادان، آن‌ها را وارد چرخه درمان کند به طوری که امسال 580 هزار نفر از معتادان تحت پوشش درمان قرار گرفته‌اند و برآورد ما این است که تا پایان سال جاری این تعداد به 700 هزار نفر برسد که در صورت تحقق این موضوع می‌توان گفت، حدود 80 درصد معتادان تحت درمان قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: دستگیری و نگهداری حدود 10 تا 15 هزار نفر از قاچاقچیان اصلی و باندهای مهم مواد مخدر در کشور، حد مطلوب پلیس در مبارزه با مواد مخدر است، هرچه فشار پلیس بر مصرف کنندگان این مواد برای هدایت آنان به سمت درمان اعتیاد هنوز وجود دارد و ادامه نیز خواهد یافت.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به تغییر الگوی تولید مواد مخدر در افغانستان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر به کشور را سخت‌تر از پیش عنوان و اظهار کرد: علاوه بر مشکل قاچاق مواد مخدر از مرزهای افغانستان به کشور، ورود مواد مخدر از مرزهای پاکستان نیز یک معضل برای ماست و به همان اندازه‌ای که با مرزهای افغانستان در این زمینه با مشکل مواجه هستیم، با مرزهای پاکستان نیز مشکل داریم. چرا که پاکستان در مرزهای غربی خود حاکمیت و کنترل ضعیفی برای مهار تولید و قاچاق مواد مخدر به ایران دارد.

سردار حسین آبادی با اشاره به ویرایش قانون تشدید مبارزه با مواد مخدر در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرد: تا آخر هفته، کار ویرایش سوم این قانون در مجمع به اتمام می‌رسد و پس از انجام اقدامات نهایی ویرایش، به احتمال زیاد این قانون تا پایان ماه جاری به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

وی افزود: قانون جدید مبارزه با مواد مخدر سه رویکرد پیشگیری، درمان و مبارزه را از اولویت‌های کنترل مصرف مواد مخدر در کشور قرار داده است.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از بهره‌برداری مرکز تبادل اطلاعات منطقه‌ای مواد مخدر طی چند روز آینده در کشور خبر داد و گفت: کار راه‌اندازی مرکز تبادل اطلاعات منطقه‌ای در ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا به اتمام رسیده و با استقرار افسران رابط کشورهای افغانستان و پاکستان و سازمان ملل ظرف چند روز آینده این مرکز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

گفتنی است ، طبق آمارهای رسمی در کشور یک میلیون و 200 هزار نفر معتاد رسمی به مواد مخدر وجود دارد که 700 هزار نفر معتادی که به صورت تفننی به سوءمصرف مواد مخدر روی می‌آورند، را نیز باید به این آمار اضافه کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها