دیدار بی نتیجه عباس و اولمرت

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطینی و ایهود اولمرت، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی روز سه شنبه در حالی برای پیگیری مذاکرات به اصطلاح صلح با هم دیدار کردند که آشفتگی سیاسی در تل‌آویو، پایتخت اسرائیل و پافشاری صهیونیست‌ها بر عدم پذیرش اصول مورد نظر فلسطینی دورنمای دستیابی به توافق بین دو طرف را تیره و تار کرده است.
کد خبر: ۲۰۲۶۷۹

روزنامه‌ صهیونیستی یودیعوت‌آحارونوت در گزارشی پیرامون نشست مشترک عباس واولمرت که در فضایی نه چندان مثبت انجام شد از آن به عنوان آخرین نشست عباس با اولمرت که احتمالا به زودی جای خود را به یکی از رقبایش در حزب حاکم کادیما می‌دهد، یاد کرد.

به ظاهر صهیونیست‌ها به عباس پیشنهاد کرده‌اند با انعقاد توافقنامه‌ای صوری که تا زمان بازگشت کنترل غزه به حاکمیت خودگردان اجرایی نخواهد شد، در عمل حماس و سایر نیروهای مبارز  را از روند مذاکرات حذف کند که این خواسته با مخالفت عباس مواجه شده است.

دور جدید مذاکرات صلح خاورمیانه که پس از کنفرانس نوامبر گذاشته در آناپولیس شروع شده تا این مقطع هیچ دستاوردی جز شعارهای توخالی نداشته است. اولمرت به دنبال امضای توافقنامه‌ای نیم‌بند با هدف توجیه گام‌های بعدی برای سرکوب حماس است اما عباس دستیابی به هر توافق را منوط به حل و فصل اختلافات ریشه‌ای دو طرف چون وضعیت آوارگان، آینده بیت‌المقدس، نحوه تعیین مرزها و شهرک‌نشینان کرده است.

اولمرت در اظهاراتی شگفت‌انگیز تاکید کرد اسرائیل هرگز بازگشت آوارگان فلسطینی را برنخواهد تابید. او با این گفته خود قبل از شروع دیدارش با عباس بر مذاکراتش با او مهر ابطال زد.

اولمرت در حالی از صلح سخن می‌گوید  که دولت او نه تنها حاضر به مصالحه بر سر موارد مورد اختلاف نیست که حتی به توافقنامه آتش‌بس نیز پای‌بند نیست.

ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به دنبال هفته‌ها تهدید غزه به حمله فراگیر و تاکید بر این که پایان آتش‌بس به معنای بازگشت به شرایط قبل از آتش‌بس نخواهد بود دیروزدر واکنش به حمله راکتی از نوار غزه به شهرک سدروت دستور انسداد تمام گذرگاه‌های منتهی به نوار غزه را تا اطلاع ثانوی صادر کرد.

حمله راکتی عصر یکشنبه از نوار غزه به سدروت موجب بروز آتش‌سوزی و زخمی شدن یک اسرائیلی شد. یک گروه نه چندان معروف که نام گردان القدس را بر روی خود نهاده مسوولیت پرتاب این راکت را بر عهده گرفته است.

اسماعیل رضوان، از رهبران جنبش حماس  به خبرگزاری آلمان گفت حماس برای تامین منافع غزه‌نشینان خواستار حفظ آتش‌بس است.

او نسبت به تصمیم اشغالگران مبنی بر پایان دادن به آتش بس و گام نهادن به سوی اعمال خشونت هشدار داد و گفت: ما آماده مقابله به تمام تجاوزات و جلوگیری از هر گونه عملیات نظامی در نوار غزه خواهیم بود. وی افزود: حماس با مصر‌ی‌ها که بر آتش بس نظارت دارند در ارتباط دائم است.

گفته می‌شود عباس در راستای طرح کشورهای عربی در اندیشه برگزاری انتخابات زودهنگام شورای قانون‌گذاری و ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی است.

او در واکنش به اظهارات خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که حاکمیت او را در صورت اهمال در برگزاری به موقع انتخابات نامشروع خوانده بود، گفت: آنچه که در خصوص مدت ریاست من بر تشکیلات خودگردان حکم می‌کند، قانون است نه خالد مشعل. وی افزود: چنانچه قانون چنین چیزی بخواهد من تابع آن هستم و هرگز خلاف قانون عمل نخواهم کرد.

عباس هم‌چنین از تمایلش نسبت به طرح کشورهای عربی مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام شورای قانونگذاری فلسطین و تشکیلات خودگردان خبر داد.
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها