به گزارش ایسنا، طارق متری وزیر اطلاعات لبنان، در پایان نشست اعضای کابینه دولت لبنان در کاخ ریاست جمهوری این کشور به خبرنگاران خاطر نشان ساخت، شورای وزرا تصمیم گرفت ژنرال ژان قهوجی را به عنوان رییس ارتش لبنان منصوب کند.
قهوجی 54 ساله در سال 1973 به ارتش لبنان پیوسته است. وی چندین مرتبه در خارج از لبنان تحت تعلیمات ویژه نظامی بوده است. از جمله در آمریکا و ایتالیا و در سال 2006 نیز برای آموزش درباره تعلیمات ضد تروریسم به آلمان رفته بود.
وی که تا به حال چندین سمت مختلف را در ارتش عهدهدار بوده است، در سال 2002 فرماندهی یگان دوم پیاده نظام ارتش را بر عهده گرفت. قهوجی در حال حاضر دارای همسر و سه فرزند است.
ژنرال شاوکی المصری از زمان انتخاب میشل سلیمان به عنوان رییس جمهور در تاریخ 25 مه سال جاری میلادی ریاست ارتش لبنان را عهدهدار بوده است. با انتخاب سلیمان به عنوان رییس جمهور بحران سیاسی در لبنان پایان یافت.
ناظران سیاسی میگویند، ارتش 60 هزار نفری لبنان که اکثریت آنها شیعه هستند، در این روزها بیشتر نیروهای حافظ صلح هستند تا نیروهای تهاجمی.
در پایان سال 2006، سلیمان اعلام کرد که ارتش لبنان متحد شده است. این در حالی است که در سالهای 1975 تا 1990 دچار چند دستگی شده بود.
ارتش لبنان پس از کنارهگیری سلیمان از ریاست آن، چندین مرتبه مورد حمله قرار گرفته است.
در اوایل ماه جاری در حملهای که گمان میرود با قصد هدف قرار دادن ارتش به وقوع پیوست، انفجار بمب کار گذاشته شده در یک ایستگاه اتوبوس در شهر بندری طرابس منجر به کشته شدن 9 سرباز و پنج غیر نظامی شد.
ارتش هم چنین حملات دیگری در 15 هفته مبارزه با شبه نظامیان فتح الاسلام که شاخهی القاعده در لبنان است، متحمل شد. محل وقوع این درگیریها در شمال لبنان بود.
در ماه دسامبر ژنرال فرانسوا الحاج رییس بخش عملیاتهای ارتش در حملات شبه نظامیان کشته شد و یک ماه پس از آن ویسام عید یکی از افسران ارشد ارتش نیز در حملاتی مشابه جان خود را از دست داد.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم