علی محمدی بی‌ادعا، اما امیدوار

برای قهرمانی سوریان دعا می‌کنم‌

علی محمدی، جوان 25 ساله شهریاری، دومین فرنگی‌کار ایرانی خواهد بود که یک روز پس از حمید سوریان و در روز 23 مرداد امسال روی دایره طلایی حاضر می‌شود تا با حریفان المپیکی خود مبارزه کند. علی محمدی که تجربه شرکت در رقابت‌های جهانی 2007 باکو را هم یدک می‌کشد، در باکو خوب شروع کرد و با 2 پیروزی مقبول و با ارزش مقابل حریفانی از کره جنوبی و یان‌یان چینی و دارنده مدال طلای جهانی 2006 بارقه‌های امید را نزد مربیان تیم ملی و اهالی کشتی دوچندان افزایش داده بود، اما در دور سوم مقابل تاماش لورینج مجارستانی بر اثر اشتباه مسلم خودش نتیجه را به حریف واگذار کرد و با کسب عنوان دوازدهمی نتوانست به سهمیه المپیک دست یابد تا بعدها در رقابت‌های گزینشی به این مهم نایل آید. او از لحاظ خصوصیات اخلاقی از کشتی‌گیران متین و بااخلاق کشتی‌ فرنگی به شمار می‌آید که برخورد و رفتاری متواضع و خوش‌رو دارد و برای بزرگترها و پیشکسوتان حرمت و ادب ویژه‌ای قائل است.علی محمدی در 18 بهمن سال 1362 در شهرک امیریه شهریار در خانواده‌ای پرجمعیت به دنیا آمد. او 5‌‌خواهر و 2 برادر دارد. برای آشنایی بیشتر با ملی‌پوش المپیکی وزن 66‌‌کیلوی کشتی فرنگی ایران، دقایقی او را به سوال گرفتیم تا از ابعاد مختلف با دیدگاه و پیشینه او آشنا شویم.
کد خبر: ۱۹۲۸۶۸

برای رسیدن به وزن 66 کیلو، چند کیلو وزن کم می‌کنی؟

وزن طبیعی من 72 کیلوست پس از تمرین به 71‌‌کیلو می‌رسد، اما به طور کلی چیزی حدود 6‌‌کیلو کم می‌کنم.

تا چه حد از اضافه وزن خود نگران هستی و با چه روشی آن را کم می‌کنی؟

با توجه به برنامه‌ریزی خوبی که کادر فنی، مربیان بدنساز و پزشک تغذیه برایمان انجام داده‌اند نگرانی ندارم و به مرور تا زمان شروع مسابقه‌ها با کنترل وزن آن را بتدریج کم خواهم کرد.

در حال حاضر به جز کشتی به کار دیگری هم مشغول هستی؟

با این که کارت پایان خدمت هم دارم و دانشجوی ترم دوم کارشناسی تربیت بدنی هستم، اما کسی به ما کار نمی‌دهد فعلا خرجمان به گردن پدر و مادر است.

کشتی را از چه زمانی و از کجا و زیرنظر کدام مربی آغاز کردی؟

کشتی را از 14 سالگی در سالن شهید شاهی‌ شهریار، زیرنظر بهروز حضرتی و ناصر نوربخش آموختم.

عناوینی که تاکنون در عرصه مسابقه‌های بین‌‌المللی به دست آورده‌ای؟

نایب قهرمان دانشجویان جهان، کسب 2 مدال نقره و برنز در مسابقه‌های جام جهانی کشتی فرنگی، قهرمان کشتی فرنگی جوانان آسیا و برنده مدال برنز مسابقه‌های کشتی فرنگی قهرمانی بزرگسالان آسیا.

شگردهای فنی؟

در سرپا دست تو و در خاک به فنون بارانداز،  سالتو بارانداز و کنده‌ فرنگی مهارت دارم.

قوت و ضعف کشتی‌گیری خود را در چه می‌دانی؟

از استقامت بدنی خوبی برخوردارم و در نشستن قانون کلینج ضعف دارم.

چه تفاوتی بین مسابقه‌های المپیک و جهانی وجود دارد؟

اولین تفاوت آن برگزاری المپیک هر 4 سال یکبار است. در مسابقه‌های جهانی می‌توان به قرعه و شانس امید داشت، اما در المپیک برگزیدگان کشتی حضور دارند و از لحاظ کیفی بالاتر و از فشردگی بیشتری برخوردار است. هر کسی شانس حضور در المپیک را پیدا نمی‌کند، بنابراین در المپیک نباید اشتباه کرد چون فرصت جبران وجود ندارد.

حریفان اصلی‌ات در المپیک؟

غیر از دو سه نفر، بقیه شرکت‌کنندگان رقیب هستند، چون در وزن 66 کیلو تقریبا همه در یک سطح قرار دارند. به همین علت امکان بروز حوادث و شگفتی در این وزن زیاد است.

در اردو، کم و کسری وجود داشت؟

خدا را شکر تقریبا همه چیز خوب بود، البته روزهای اخیر دستگاه مخصوص دویدن (تردمیل)‌ خراب شده و برای دویدن در داخل خانه کشتی به دلیل ازدحام و شلوغی مشکل داریم. تغذیه اردو بسیار خوب است. اتاق‌ها هم خوب تجهیز شده، البته از نظر تنوع و تفریح برنامه‌ای نداشتیم. اگر در روزهای پایانی تغییر در مکان اردو ایجاد می‌شد، مثلا اگر به آکادمی انقلاب می‌رفتیم، بهتر بود.

به اندازه کافی برای المپیک میدان دیده‌ای؟

بله. در چند مسابقه مهم جام جهانی مجارستان و 2‌‌تورنمنت بین‌المللی اکراین و ایتالیا هم شرکت کردم. در ایتالیا که مسابقه‌های گزینشی بود پس از حریف روسی مدال نقره گرفتم و موفق به کسب سهمیه المپیک شدم. در ایتالیا بیشتر آماده بودم.

چه نظری درباره حضور مربیان بدنساز، پزشک تغذیه، روانشناس و ماساژور داری؟

نیاز همه این عوامل در کنار کادر فنی احساس می‌شود و می‌توانند در نتیجه‌گیری مطلوب کشتی‌گیران بسیار تاثیرگذار باشند.

در پکن به فکر خوب کشتی گرفتن و به دنبال نباختن یا نتیجه‌گیری و کسب مدال هستی؟

مسلم است در وهله اول دوست دارم مدال بگیرم و این مستلزم خوب کشتی گرفتن هم است.

با کدام یک از کشتی‌گیران در اردو توانستی رابطه خوبی برقرار کنی؟

باحمید سوریان که هم‌اتاقی هستم.

وضعیت غذای اردو چگونه است و تا چه حد به غذا اهمیت می‌دهی؟

غذای اردو خوب و دارای تنوع لازم است. به غذا تا اندازه‌ای که گرسنه نمانم بها می‌دهم.

جوایزی که برای مدال‌آوران المپیکی تعیین شده مناسب است؟

از 2 جنبه می‌توان در این باره صحبت کرد؛ اول این که بچه‌ها به عشق مردم و مملکت تلاش و رقابت می‌کنند و مدال المپیک را نباید با مادیات قیاس کرد. در حال حاضر یکصد میلیون تومان در مقابل تورم و افزایش قیمت‌ها مبلغ قابل توجهی نیست. با این پول نمی‌توان 10 متر آپارتمان در تهران خرید.

پس از المپیک چه خواهی کرد. ادامه می‌دهی یا...؟

فعلا تصمیم خاصی نگرفته‌ام. در حال حاضر تمام فکر و ذکرم حضور شایسته و افتخارآفرین در المپیک است. پس از بازگشت تصمیم خواهم گرفت.

در آستانه حضور در المپیک چه انتظار و توقعی از مطبوعات ورزشی و رسانه‌ها داری؟

برای این که وارد حاشیه نشوم، هنگام رویداد مهمی چون المپیک، کمتر روزنامه می‌خوانم و بیشتر وقت خود را صرف تمرین و آماده‌سازی می‌کنم؛ اما توقع دارم همه رسانه‌ها در این فرصت باقیمانده از کاروان اعزامی و بخصوص کشتی‌گیران حمایت کنند.

وضعیت خود را در مدت کوتاهی که به رقابت‌های کشتی فرنگی المپیک باقی مانده، چگونه ارزیابی می‌کنی؟

نسبت به جهانی باکو تجربه‌ام بیشتر شده و با کادر فنی هم اخت بیشتری دارم. در مجموع در شرایط مطلوبی به سر می‌برم. گرچه برای اولین بار به المپیک می‌روم؛ اما 4 سال پیش حریف تمرینی زیدوند در اردو بودم، به همین دلیل با شرایط و فضای پیش از المپیک آشنایی دارم.

از مسوولان چه انتظاری داری؟

مسوولان باید نسبت به ورزشکاران المپیکی که مدت زمان زیادی در اردوی آماده‌سازی حضور دارند توجه بیشتری داشته باشند و با سر زدن به اردو در روزهای آخر باعث بالا رفتن روحیه و شادابی المپیکی‌ها شوند.

چه نتیجه‌ای برای کشتی فرنگی پیش‌بینی می‌کنی؟

طی سال‌های اخیر، کشتی فرنگی موفقیت‌های خوبی به دست آورده است. ان‌شاءالله بتوانیم انتظارات را برآورده کنیم. نسبت به تکرار طلای سوریان در المپیک امیدوار و خوشبین هستم و برای قهرمانی سوریان در المپیک دعا می‌کنم. ضمن این که بقیه و بخصوص طهماسبی و قاسم رضایی که در جهانی باکو مدال برنز گرفتند نیز از شانس دریافت مدال برخوردارند.

حرف آخر...؟

جا دارد از همه کسانی که در پرورش و پیشرفت من زحمت کشیده‌اند و پا پیش گذاشته‌اند، تشکر و قدردانی کنم. همچنین باید از نماینده خوب شهریار حاج آقا حسین گروسی که خودش از ورزشکاران و قهرمانان رشته کونگ‌فوست و از ورزشکاران حمایت می‌کند و برای من هم قدم خیر برداشته است، قدردانی کنم.

سعید میرزا شفیع‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها