مرکز مطالعات راهبردی آمریکا:

حضور برنز در مذاکره با ایران برای جلوگیری از جنگ است

مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی آمریکا اعلام کرد که کاخ سفید به منظور جلوگیری از وقوع جنگ با ایران "ویلیام برنز"، معاون وزیر خارجه را به مذاکره "خاویر سولانا" رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و "سعید جلیلی"، رئیس هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، در ژنو اعزام می‌کند.
کد خبر: ۱۸۸۷۱۳

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، این مرکز مطالعاتی که در واشنگتن مستقر است، با بیان این مطلب اظهار داشت که به دلیل مهلت شش ماهه تا پایان دوره دولت جورج بوش رئیس جمهور، با تغییر موضعی 180 درجه خواستار شرکت در مذاکرات هسته‌ای ایران شد تا از کشیده شدن به جنگ با جمهوری اسلامی جلوگیری کند.

بنابر این گزارش، سال‌هاست که دولت بوش می‌گوید برای پیوستن به مذاکره با ایران فقط در صورتی که غنی‌سازی اورانیوم متوقف شود، آمادگی دارد اما دوره ریاست جمهوری وی در ژوئن پایان می‌یابد و در حال حاضر تنش میان دو کشور افزایش یافته است، واشنگتن احساس می‌کند که نمی‌تواند خارج از گود بیاستد.

"آنتونی کوردسمن" از مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی در این باره گفت:«دولت آمریکا جنگی دیگر را نمی‌خواهد. کاملاً آشکار است که واشنگتن بر گزینه دیپلماتیک تأکید دارد.»

تصور وقوع جنگ میان آمریکا یا رژیم صهیونیستی با ایران به افزایش شدید نفت در بازارهای جهانی منجر شده است.
 
"شیبلی تلهامی"، کارشناس خاورمیانه در دانشگاه مریلند نیز گفت:«دولت بوش که با گفتگوهای اتمی با کره‌ شمالی دلگرمی پیدا کرده است می‌خواهد روندی مشابه را با ایران در پیش گیرد.»

تلهامی افزود:«اگر دولت آمریکا خواستار راه‌حل دیپلماتیک است باید تلاش بیشتری داشته باشد.»

یک دلیل دیگر برای اعزام برنز، سفیر سابق آمریکا در روسیه و سومین مقام وزارت خارجه، به نشست مشترک سولانا و جلیلی در ژنو این است که کاخ سفید می‌خواهد اطمینان یابد که امتیازهای فراوان داده نمی‌شود، زیرا بازیگران سیاسی نظیر چین و روسیه نسبت به تهران احساس همدردی بیشتری نشان داده‌اند.

"گری سیمور"، معاون رئیس شورای روابط خارجی آمریکا نیز گفت:«برنز به عنوان پاسبان بد در آنجا حضور می‌یابد.این احتمال وجود دارد که سولانا و برخی دیگر کشورها نظیر چین و روسیه شاید بخواهند به کمتر از تعلیق غنی‌سازی اورانیوم رضایت دهند.»

وی افزود:«دولت آمریکا می‌خواهد اطمینان یابد که در نحوه مذاکرات شرکت دارد.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها