علاء‌الدین بروجردی:

رویکرد ما توسعه و امنیت پایدار است

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: شورای توسعه و امنیت پایدار غرب و شرق کشور بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی مدت‌هاست شکل گرفته است و پیش از این شورای غرب و شرق به طور جداگانه فعالیت می‌کردند که امروز یک شورای واحد شده‌اند.
کد خبر: ۱۸۴۰۵۴

به گزارش ایسنا ، «بروجردی» طی سخنانی در جلسه‌ شورای توسعه پایدار شرق کشور که با موضوع امنیت صبح روز جمعه در وزارت کشور برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران افزود: در این جلسه که به سرپرست وزارت کشور برگزار شد، تعدادی از وزراء، معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهور و روسای کمیسیون عمران و سیاست خارجی مجلس نیز حاضر شدند.

وی با بیان این‌که «توسعه و امنیت پایدار در این جلسه رویکرد ما بوده است» ، گفت: با توجه به وضعیت ویژه‌ای که در بعضی مرزها با آن روبه‌رو هستیم ـ به ویژه در شرق و غرب کشورمان، که با میهمانان ناخوانده‌ای در این مناطق روبه‌رو هستیم و امنیت ما را به چالش کشیده‌اند ـ برنامه‌ریزی در جهت امنیت پایدار و تلاش برای توسعه آن سیاستی است که نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی و در قالب شورای توسعه و امنیت پایدار غرب و شرق کشور اجرا کرده است.

وی افزود: با توجه به مجموعه برنامه‌ریزی‌ها در بعد توسعه و حفظ امنیت و مقابله با چالش‌های تحمیلی باید شاهد آینده درخشانی در منطقه باشیم، البته نقش آمریکایی‌ها در کشورهای همسایه ما نقش بارزی است که به تحریک اشرار و حمایت از آن‌ها می‌پردازد و مانند همیشه از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی مزاحم جدی هستند. آن‌ها امروز هم به نقش خود ادامه می‌دهند اما علی‌رغم حوادث تلخی که بعضا اتفاق می‌افتد، با تلا‌ش‌های ماموران امنیتی‌ و برنامه‌ریزی‌ها؛ توسعه و امنیت پایدار را شاهد هستیم.

بروجردی در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه‌ای که مجلس برای امنیت مرزها تخصیص داده است، کفایت امور را می‌کند؟ گفت: در بودجه‌ امسال 103 میلیارد تومان برای انسداد مرزها تصویب شده است؛ به عنوان بخش نظارتی دو بار از کل مرزها بازدید داشتیم؛ اقدامات خوبی انجام شده است، اما باید توجه داشت منطقه مشکلات خاص خود را دارد. بادهای 120 روزه و شن روان کانال‌ها را پر می‌کند. اما تجربه‌های کشورهای دیگر و نظرات کارشناسان در این‌باره مورد توجه قرار گرفته و بر مبنای وضعیت ویژه‌مان، کارهای زیادی طراحی شده است. در مرحله اول جاده‌های مرزی را باید در نظر داشته باشیم. همچنین برخی مناطق مثل سراوان، اصلا امکان حفر کانال یا دیوارکشی وجود ندارد؛ چراکه منطقه تماما کوهستانی است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: عزم جدی همه‌ مسوولان ذی‌ربط این است که از همه روش‌های مطالعه شده و تجربیات دیگر کشورها استفاده شود؛ همکاری کشورهای همسایه از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: اما متاسفانه در پاکستان شاهد عزم جدی دراین مورد نیستیم؛ این مطالبه جدی ما به عنوان نمایندگان ملت ایران از دولت پاکستان است که دراین مورد همکاری‌های جدی وجود داشته باشد. ما پاکستان را همسایه خوب خودمان می‌دانیم،‌ قراردادهای زیادی به امضاء رسیده اما انتظار این است که دولت پاکستان دراین زمینه مسوولانه‌تر عمل و نقش خود را ایفا کند تا شاهد فضای بهتری باشیم.

وی درباره همکاری مجامع بین‌المللی و دیگر کشورها با ایران در زمینه‌ مسائل امنیتی ، گفـت: مقصد مواد مخدر اروپاست ؛ 90 درصد مواد وارداتی به انگلیس از مقصد افغانستان است، نیروی انتظامی تاکنون سه هزار شهید دراین زمینه تقدیم کرده است که باید از تلاش‌های آن‌ها تشکر کرد. برخی کشورها همکاری‌هایی را دارند اما به هیچ وجه متناسب با حجم فزآینده تولید این مواد نیست. در افغانستان کنترل این امور بر عهده انگلیس است و این سوال بزرگ را باید پاسخ دهد که چرا حجم این تولیدات هشت برابر شده است.  


 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها