برقراری آتش‌بس میان حماس و اسرائیل‌

رژیم صهیونیستی پیش‌شرط‌های حماس را پذیرفت‌

گروه بین‌الملل: رژیم‌صهیونیستی روز گذشته پس از هفته‌ها کشمکش سیاسی در کابینه این رژیم برسر پذیرش یا عدم پذیرش طرح صلح پیشنهادی مصر برای برقراری آتش‌بس بین این رژیم و گروه‌های فلسطینی مستقر در غزه از قبول پیش‌شرط‌های حماس برای آغاز آتش‌بس خبر داد. این آتش‌بس از صبح امروز آغاز می‌شود. ایهود اولمرت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه پس از دیدار با عاموس گیلاد، فرستاده وزارت جنگ این رژیم که برای دیدار با عمر سلیمان، رئیس سازمان اطلاعات مصر به این کشور سفر کرده بود با برقراری آتش‌بس بین این رژیم و نوار غزه موافقت کرد اما خبر رسمی این تصمیم دیروز انتشار یافت. جنبش حماس پیش از این اعلام کرده بود تنها در صورت گنجانده شدن دو اصل رفع محاصره غزه و گشایش گذرگاه‌های ارتباطی این منطقه با دنیای خارج با طرح آتش‌بس موافقت می‌کند. صهیونیست‌ها هم در مقابل خواستار توقف روند انتقال سلاح از صحرای سینا به غزه شده بودند که به ظاهر مقامات مصری در این زمینه تعهداتی به آنها داده‌اند.
کد خبر: ۱۸۲۶۱۹

تاثیر آتش‌بس‌

محمود الزهار، وزیر امور خارجه سابق دولت خودگردان فلسطینی و از مقامات ارشد حماس روز گذشته با تایید موافقت این جنبش با اجرایی شدن آتش‌بس تاکید کرد حماس از آنجا که به صداقت صهیونیست‌ها و پایبندی‌ آن‌ها به تعهدات‌شان اعتماد ندارد به هیچ عنوان سلاح خود را کنار نمی‌گذارد.

زهار با یادآوری این که مدت اعمال آتش‌بس 6 ماه است و از صبح پنجشنبه (امروز) روند اجرای آن آغاز می‌شود ابراز امیدواری کرد صهیونیست‌ها به تعهدات خود در قالب توافقنامه آتش‌بس پایبند بمانند.

وی تاکید کرد گروه‌های مبارز فلسطینی از طرح آتش‌بس که می‌تواند به مشکلات اقتصادی یک و نیم میلیون فلسطینی ساکن غزه پایان دهد، استقبال کرده‌اند. این در حالی بود که دولت خودگردان فلسطینی هم ضمن استقبال از این توافقنامه آن را در راستای منافع ملت فلسطین ارزیابی کرد.

مفاد توافق‌نامه‌

اگرچه هیچیک از دو طرف توافق‌نامه به علاوه مصری‌ها که نقش میانجی را در دستیابی صهیونیست‌ها و فلسطینیان به توافقنامه آتش‌بس ایفا کردند حاضر به افشای کامل تعهدات دو طرف نشده‌اند اما خلیل الحیه، یکی از فعالان ارشد حماس روز گذشته مفاد اصلی توافقنامه 7 ماده‌ای آتش‌بس را افشا کرد. اولین مرحله از آتش‌بس با توقف کامل عملیات نظامی دو طرف علیه یکدیگر از ساعت 6 صبح امروز آغاز می‌شود. مرحله دوم متضمن بازگشایی محدود گذرگاه‌ها و آغاز ورود کالا به غزه برای حل مشکلات معیشتی فلسطینیان خواهد بود.

مصری‌ها متعهد شده‌اند با گذشت یک هفته از آتش‌بس میزبان نشستی با حضور نمایندگان حماس، تشکیلات خودگردان فلسطینی و اروپایی‌ها برای دستیابی به توافقی جامع برای بازگشایی رفح به عنوان گذرگاه اصلی غزه باشند. گمان می‌رود حاضران در این نشست سعی کنند به راه‌حلی برای عبور از اختلافات موجود پیرامون نحوه کنترل رفح و این که کدام طرف بر تردد افراد و کالاها در این گذرگاه نظارت کند، دست یابند.

- خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس که به امارات سفر کرده دیروز تاکید کرد آتش‌بس باید با تعهد اسرائیل نسبت به پایان دادن به تحریم همراه باشد اما هرگونه نقض این توافقنامه‌ از سوی اسرائیل بدون پاسخ نخواهد بود.  مشعل گفت: ما ملتی هستیم که مشکلات زیادی داریم اما دشمن و جنگ هرگز نمی‌توانند ما را تضعیف کنند. وی افزود: ما بنابر ضرورت با حوادثی که پیش خواهد آمد برخورد خواهیم کرد.

- ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه و عمرو موسی، ‌دبیرکل اتحادیه عرب با اعلام حمایت از آتش‌بس حماس و رژیم صهیونیستی خواستار رفع محاصره نوار غزه و توقف شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها شدند.

- یوسی بایداز، رئیس بخش تحقیقاتی اداره اطلاعات ارتش اسرائیل هرگونه آتش‌بس با نیروهای مقاومت فلسطین در باریکه غزه را موقتی دانست تا ثابت کند صهیونیست‌ها به این سادگی دست از تلاش‌های خود برای نابودی حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی برنمی‌دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها