مقدم:

خبرگزاری ها به صحت خبر توجه کنند

مدیر مسئول روزنامه جام جم با اشاره به توقیف خبرگزاری فارس ، گفت: عدم استفاده دولت از چنین روشهایی هم به نفع دولت و هم به نفع رسانه‌ها است. باید مراقبت کرد که اعتبار خبرگزاری‌ها با اخبار موثق حفظ شود ، البته تلاش همین بوده و باید بعد از این هم همین ادامه پیدا کند.
کد خبر: ۱۷۹۵۹۳

بیژن مقدم مدیر مسئول روزنامه جام‌جم در گفتگو با فارس با اشاره به توقیف سه روزه خبرگزاری فارس در پی درج خبری با عنوان «احتمال جایگزینی داودی به جای مظاهری در بانک مرکزی قوت گرفت» ، اظهار داشت: اگر واکنش هیئت نظارت مشخصاً به این خبر باشد مطمئناً واکنش درستی نیست و جزء موارد کم سابقه‌ است و اینکه یک رسانه‌، احتمالی را مطرح کند، احتمالی اگر محقق نشود ولی زمینه‌های آن وجود داشته، اگر برای این درج چنین خبری تصمیماتی برای توقیف یک خبرگزاری گرفته شود تصمیم خیلی دقیقی نیست و به نظر من توقیف خبرگزاری فارس اقدام شتابزده‌ای بود و شاید راه‌های بسیار بهتری وجود داشت.

وی اظهار داشت: توقیف خبرگزاری فارس توقیف متفاوتی است و نباید در این زمینه به دنبال شاکی گشت از این جهت هیچ بحث شکایتی مطرح نبوده چرا که اگر شکایتی مطرح بود باید معلوم می شد که شاکی چه شخصی است و به چه کسی شکایت کرده به همین دلیل نوع توقیف فارس متفاوت است.

مدیر مسئول روزنامه جام جم با بیان اینکه برای توقیف خبرگزاری فارس جلسه‌ای از سوی هیئت نظارت تشکیل نشده است، گفت: برخی اعضای هیئت نظارت هم گفته‌اند که از ما دعوتی نشده است، اما هر چقدر یک موضوع مهم و فوری باشد، باید برای آن جلسه‌ تشکیل شود و اعضا در آن حضور پیدا کنند و افراد در این جلسه به یک تصمیم برسند چراکه ساختار هیئت نظارت به گونه‌ای است که هم می‌تواند به جنبه‌های قانونی کار و هم به حقوق حرفه‌ای و صنفی توجه کند و هم خطاها را خوب تشخیص دهد.

وی افزود: وقتی چند نفر برای جلسه هیئت نظارت دعوت نشوند مطمئناً شایعه‌هایی به وجود می‌آید و روش درست این است که جلسه‌ای تشکیل شود و همه‌ی اعضا نظرات خود را ارائه کنند، اما آنچه در رسانه‌ها منعکس شد نشان از این بود که جلسه‌ای تشکیل نشده اما این به آن معنا نیست که امضایی گرفته نشده باشد ممکن است صورت جلسه‌ای تنظیم شده باشد و امضایی هم رد و بدل شده باشد.

مقدم با اشاره به قانون مطبوعات گفت: چنین مواردی در آیین نامه و قانون مطبوعات هست و چارچوبها همین قوانین تعیین شده است و هیئت نظارت اختیاراتی دارد و دستگاه قضایی هم اختیاراتی دارد، مثلاً در گذشته چنین روش‌هایی در برخی خبرگزاری ها اجرا شده و برخی توقیف شدند و در حال حاضر هم تعطیل هستند و مسیر توقیف خبرگزاری مشخص است و اینگونه نیست که اگر یک خبرگزاری تخلف می‌کند راهی وجود نداشته باشد اما بحث این است که کارهایی که برای توقیف خبرگزاری فارس انجام شد آیا قانونی بود؟

وی بابیان اینکه باید اطلاع رسانی در خبرگزاری ها بگونه‌ای باشد که منشأ بروز شایعات نشود ، گفت: در هر صورت توقیف خبرگزاری فارس اتفاق خوبی نبود ولی نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که دوستان ما در رسانه‌های مختلف باید به صحت خبر توجه کنند چرا که درج هر خبری آثار اجتماعی و سیاسی مختلفی دارد هر چند روشی که در مقابل فارس صورت گرفت مورد پسند نیست، اما در عین حال باید مراقبت کرد که اعتبار خبرگزاری‌ها با اخبار موثق حفظ شود، البته تلاش همین بوده و باید بعد از این هم همین ادامه پیدا کند.

مدیر مسئول روزنامه جام‌جم با اشاره به اینکه دولت می‌تواند تعامل بهتری با رسانه‌ها داشته باشد، تأکید کرد: مسائلی که در ذهن مسئولین دولتی است مشخص بوده و عدم استفاده دولت از چنین روش‌هایی هم به نفع دولت و هم به نفع رسانه‌ها است. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها