پایان جنجال تعرفه‌ها

رشد 15درصدی تعرفه پزشکی دولتی؛ اصلا‌ح در بخش خصوصی‌

گروه جامعه: بالاخره ماجرای تعرفه‌های درمان با افزایش 15 درصدی در بخش دولتی و اصلاحاتی در تعرفه‌های خصوصی تمام شد، اما این سوال باقی ماند که تعرفه دولتی وقتی با افزایش 15 درصدی اعلام می‌شود دلیل آن همه جنجال و سر و صدا برای افزایش 20 درصدی تعرفه بخش خصوصی چه می‌تواند باشد و از همه مهم‌تر وقتی نظارتی بر اجرای همین تعرفه‌های دولتی و خصوصی اعلام شده وجود ندارد، کار فرمایشی چه دردی از مردم دوا خواهد کرد؟ رئیس سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سوال به جام‌جم می‌گوید: نظارت بر کار پزشکان حتی در مطب‌ها و بخش خصوصی نیز با دولت و وزارت بهداشت است،‌ البته ما در دادسرای پزشکی به همه شکایت‌ها رسیدگی می‌کنیم و با هر موردی که ارجاع شود حتماً برخورد می‌کنیم.
کد خبر: ۱۷۲۲۸۵

شهاب‌الدین صدر تاکید می‌کند: ما بازرس برای نظارت بر کار پزشکان نداریم و اساساً چنین وظیفه‌ای نیز برای نظام پزشکی تعریف نشده است، اما به شکایت‌ها رسیدگی می‌کنیم و حتی مواردی از شکایت از وزرای سابق بوده که به آن رسیدگی کرده‌ایم و به وزیر سابق تذکر داده شده است.

پاسخ معاون سلامت وزارت بهداشت هم تنها به حجم کار ختم می‌شود: فقط در شهر تهران ما با بیش از 6 هزار پزشک متخصص و فوق متخصص مواجه هستیم که نظارت دائمی بر کار همه آنان از این نظر که تعرفه بیش از حد نگیرند و استانداردهای لازم را رعایت کنند واقعاً کار سخت و پرحجمی است به همین علت امسال تلاش می‌کنیم، استانداردهای مراقبت‌های سرپایی را اعلام کنیم تا مردم و خود جامعه پزشکی بر اساس آن کار نظارت را انجام دهند و به نظر ما مردم بهترین ناظران بر کار پزشکان هستند.

جلسه تعرفه‌ها در سکوت!

 مدیرکل دفتر ارزیابی خدمات سلامت سازمان بیمه خدمات درمانی با استناد به مصوبه هیات دولت و اعلام تعرفه‌های خدمات درمانی بخش دولتی و ضرایب آنها، اعلام می‌کند که مجموعه تعرفه‌های سال جاری در سرفصل‌های مختلف نسبت به سال گذشته از رشد حدود 15 درصدی برخوردار است که این رشد در سرفصل‌های مختلف، متفاوت است.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی در جمع خبرنگاران می‌گوید: ویزیت پزشکان عمومی و دانشیاران و اساتید دانشگاه که از موارد مورد اعتراض بخش دولتی در زمینه تعرفه‌های درمان بخش خصوصی است روز گذشته در کمیسیون تعرفه‌گذاری سازمان نظام پزشکی تعدیل شد. حمیدرضا جمشیدی ادامه می‌دهد: بر این اساس نرخ تعرفه پزشکان عمومی در بخش غیر دولتی که با بیش از 20 درصد افزایش اعلام شده بود تا 5 هزار تومان کاهش یافت و ویزیت دانشیاران و اساتید دانشگاه که در حد ویزیت پزشکان فوق تخصص تعیین شده بود اصلاح شد.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که تعرفه هتلینگ همچنان موضوع مورد بحث است و حتی برخی از همکاران وزارت بهداشت نیز معتقدند که قیمت واقعی این خدمت بیشتر از میزان اعلام شده آن است، به ایسنا می‌گوید: بر این اساس بحث تخت روز و ضریب تعرفه جراحی که از دیگر موارد مورد اعتراض وزارت بهداشت و وزارت رفاه بود مورد بررسی قرار گرفت و از روسای هیات مدیره‌های سازمان‌های نظام پزشکی تهران و شهرستان‌ها خواسته شد تا این تعرفه‌ها را تعدیل کنند.

نکته قابل توجه در مصاحبه جمشیدی اشاره به این موضوع است که در جلسه برگزار شده برای حل و تعدیل مشکل تعرفه‌های بخش خصوصی نماینده سازمان نظام پزشکی به علت بیماری در این جلسه حضور پیدا نکرده و در عین حال در جلسه تعرفه‌گذاری سازمان نظام پزشکی نیز هیچ یک از مدعوین وزارت رفاه و بهداشت شرکت نکرده‌اند. 

نرخ تعرفه‌های دولتی‌

هیات وزیران، تعرفه خدمات درمانی و فرانشیز خدمات تشخیصی و درمانی در بخش دولتی در سال 87 را تعیین کرده است که بر این اساس حق ویزیت پزشک عمومی در بخش دولتی 2 هزار و 350 تومان، تعرفه پزشک متخصص 2 هزار و 800 تومان و تعرفه ویزیت پزشک فوق متخصص و روانپزشک 3 هزار و 500 تومان تعیین و ابلاغ شد که 30 درصد این خدمات سرپایی به عنوان فرانشیز سهم پرداختی بیمار است و بقیه آن را بیمه‌ها پرداخت می‌کنند.

ضریب تعرفه (K) جراحی 3 هزار و 700 تومان، حق ضریب یک k داخلی 360 تومان، حق ضریب یک k  بیهوشی 2 هزار و 100 تومان، حق ضریب یک k دندانپزشکی 140 تومان و حق ضریب هر k فیزیوتراپی 150 تومان برای بخش دولتی تعیین شد.

هزینه هتلینگ و اقامت بیمار در بیمارستان نیز برای یک تخت در یک اتاق سه تخته درجه یک نیز 14 هزار و 500 تومان تعیین شد و هزینه هتلینگ سایر تخت‌های بیمارستانی نیز ضریبی از این تخت پایه است. 10درصد هزینه این خدمات به عنوان فرانشیز از سوی بیمار پرداخت می‌شود و 90 درصد آن را بیمه‌ها پرداخت می‌کنند.

تعرفه خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی در بخش دولتی نیز در مجموع به میزان 5 درصد نسبت به تعرفه‌های سال گذشته افزایش یافت و در مورد تعرفه‌های خدمات تصویربرداری نیز افزایش 5 درصدی تعرفه سونوگرافی و رادیولوژی، افزایش 10 درصدی تعرفه خدمات اسکن ایزوتوپ و افزایش 20 درصدی خدمات رادیوتراپی در سال جاری نسبت به تعرفه این خدمات در سال گذشته تصویب شد. تعرفه خدمات MRI نیز افزایش نیافت. ضریب تعرفه خدمات تخصصی فیزیوتراپی نیز 185تومان و ضریب تعرفه خدمات عمومی فیزیوتراپی نیز 150 تومان تعیین شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها