عضو کمیسیون پول و اعتبار تشریح کرد:

14 راهکار برای مبارزه با تورم‌

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون پول و اعتبار در تشریح دلایل تورم ساختاری و کوتاه مدت در کشور به بیان 14 راه حل و راهکار اساسی برای کاهش نرخ تورم در کوتاه مدت پرداخته است. به گزارش فارس، غلامرضا مصباحی مقدم در نامه‌ای به دولت به تشریح دلایل و بیان راهکارهای مبارزه با تورم پرداخت. وی پاره‌ای از علل ساختاری تورم در کشور ما را وابستگی بودجه کشور به در آمد ناشی از صادرات نفت خام، بزرگی ابعاد دولت و ورود دولت به فعالیت‌های اقتصادی غیر ضروری، ساختار سنتی توزیع کالاها و خدمات و وجود واسطه‌های غیر ضروری توزیع و غیر رقابتی بودن تولید کالاهای خدمات ارزیابی کرد. مصباحی مقدم در ادامه به بیان 14 راه حل و راهکار مبارزه با عوامل کوتاه‌مدت تورم پرداخت که به شرح زیر است:
کد خبر: ۱۶۹۹۰۳
1 - جلوگیری از رشد بی‌رویه نقدینگی؛ براساس محاسبات کارشناسانه بهترین حد رشد سالانه نقدینگی در کشور ما حدود 10درصد است و افزایش آن تا حداکثر 20 درصد در شرایط ضروری نیز قابل قبول است و البته تورم‌زا است ولی در حد بحرانی نخواهد بود.

2‌ - گرفتن معادل مبلغ چک پول‌های واگذاری به بانک‌ها از سوی بانک مرکزی و بلوکه کردن آن برای جلوگیری از رشد نقدینگی از این راه.

3‌ - اجرای قانون درخصوص وجوه دولتی در بانک‌ها و بلوکه کردن 88 درصد آنها به منظور جلوگیری از رشد نقدینگی از این طریق.

4‌ - کاهش هزینه‌های غیر ضروری دولت به منظور کاهش کسر بودجه با اجرای انضباط مالی در دولت.

5 ‌- افزایش حقوق کارمندان به صورت پلکانی با میانگین کمتر از نرخ تورم، زیرا از سویی باید حداقل‌های حقوق زیر خط فقر را افزایش داد و از سوی دیگر افزایش حقوق برابر با نرخ تورم خود نیز از عوامل تورم است، افزایش حقوق خانوارهای زیر خط فقر اجتناب ناپذیر است و تورم ناشی از آن را باید تحمل کرد.

6 ‌- برای کاهش آثار تورمی وارداتی باید تولید آنها را در داخل افزایش داد که اقدامی بلندمدت است و در کوتاه‌مدت جبران‌ناپذیر است و چاره‌ای از آن نیست.

7‌ - نظارت بر مصرف وجوه بانک که به صورت تسهیلات در اختیار طرح‌های زود بازده قرار می‌گیرد، به منظور جلوگیری از انتقال این وجوه به سوی دلالی و خرید مسکن و زمین که یکی از عوامل کنونی افزایش تورم است.

8‌ - تخصیص منابع طرح‌های عمرانی مطابق با قانون بودجه 87 به طرح‌هایی که تا پایان 87 به بهره‌برداری می‌رسد.

9‌ - تخصیص بدون تعجیل منابع طرح‌های عمرانی و کمتر از سقف مصوب که موجب کمتر شدن تزریق نقدینگی می‌شود.

10‌ - خودداری از ایجاد هر گونه طرح جدید عمرانی از سوی دولت.

11‌ - راه‌اندازی صندوق یا بانک سرمایه‌گذاری با استفاده از ذخایر ارزی به منظور اعطای تسهیلات ارزی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، از جمله به تولید کنندگانی که زیر ظرفیت تولید و اشتغال کار می‌کنند تا از سویی تولید آنان افزایش یابد و از سوی دیگر اشتغال افزایش یابد.

12‌ - تزریق بیشتر ارز به بازار از سوی بانک مرکزی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت آن در بازار و حرکت آرام و تدریجی به سوی کاهش قیمت ارزی به طوری که شوک به بازار وارد نکند و موجب کاهش صادرات نشود.

13‌ - خودداری دولت در سفرهای استانی از دادن وعده‌هایی که انتظارات مردم را افزایش می‌دهد.

14‌ - دادن پیام‌های مثبت ضد تورمی با اقدامات عملی به منظور کاهش انتظارات تورمی، شبیه کاری که مجلس هفتم با قانون تثبیت قیمت 9 قلم کالاهای دولتی در سال 1383 انجام داد و آثار روانی ناشی از آن موجب کاهش نرخ تورم در سال 1384 شد و 1/3 نرخ تورم را یک‌ساله پایین آورد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها