بر خلاف ادعاهای جورج بوش

وضع آمریکا در عراق بهتر نشده است

بر اساس گزارش یک موسسه مشورتی آمریکایی که روز یکشنبه انتشار یافت آمریکا بر خلاف ادعاهای دولت جورج‌بوش، نسبت به یک سال پیش به دستیابی به هدف‌هایش در عراق اصلا نزدیک‌تر نشده است اما عقب‌نشینی نظامی سریع ممکن است به هرج و مرج شدید و حتی نسل‌کشی در عراق منجر شود.
کد خبر: ۱۶۶۵۸۳

گزارش موسسه صلح آمریکا را کارشناسانی نوشته‌اند که به «گروه بررسی» عراق مشورت می‌دادند. این گروه در سال 2006 از طرف کنگره آمریکا ماموریت یافت پیشنهادهایی درباره سیاست آمریکا در عراق ارائه دهد. ریاست ‌آن را جیمز بیکر به عهده داشت و توصیه کرد نیروهای آمریکایی بتدریج از عراق خارج شوند و آمریکا با ایران و سوریه مذاکره کند.

به گزارش آسوشیتدپرس ، این گزارش 2 روز پیش از حضور ژنرال دیوید پترائوس و رایان کراکر سفیر آمریکا در عراق در کنگره آمریکا ارائه شد. این دو قرار است درباره اوضاع عراق و دورنمای کاهش نیروهای آمریکا در عراق به کنگره گزارش دهند. توصیه‌‌های این دو که جورج بوش گفته است آنها را خواهد پذیرفت، می‌تواند مسیر اقدام آمریکا را در عراق در سال آینده مشخص کند.

در این گزارش از بهبود اوضاع امنیتی در عراق از زمان افزایش نیروهای آمریکایی در سال 2007 سخن گفته شده اما علت این بهبود عواملی خارج از کنترل آمریکا، مانند کمک مبارزان عمدتا سنی که علیه القاعده برخاستند و آتش‌بس شبه نظامیان شیعه، بوده است.

در گزارش موسسه صلح آمریکا «موقعیت آمریکا برای خروج از عراق به هیچ‌وجه بهتر از یک سال پیش نیست. پیشرفت سیاسی پایدار ممکن است به 5 تا 10 سال تعهد کامل و بی‌قید و شرط آمریکا به عراق نیاز داشته باشد.»

سفارت آمریکا در بغداد حاضر به اظهارنظر درباره این گزارش نشد. اما مقامات آمریکایی بارها گفته‌اند که به علت افزایش نیروها به بعضی از هدف‌های سیاسی در عراق دست یافته‌اند اگر چه اذعان می‌کنند که هنوز کارهای زیادی باقی‌مانده است.

در این گزارش هشدار داده شده کاهش شدید نیروهای آمریکایی در عراق «با خطر فروپاشی کامل حکومت عراق،‌ هرج‌ومرج گسترده و حتی نسل‌کشی همراه است.» در این گزارش گفته شده اگر دولت آمریکا به فکر کاهش نیروهایش باشد باید بر بهبود تحولات سیاسی و اقتصادی در این کشور تمرکز کند.

این گزارش می‌نویسد اما عقب‌نشینی بی‌قید و شرط نیروهای آمریکا از عراق باید با افزایش حضور نظامی آمریکا در کشورهای همسایه، با آمادگی مداخله در صورت بروز یک بحران عمده در عراق، همراه باشد و آمریکا باید تلاش‌های مضاعفی برای ایجاد اتحادهای سیاسی منطقه‌ای به عمل آورد.

براساس این گزارش پارلمان عراق در طول سال گذشته قوانینی وضع کرده که از نظر آمریکا برای ثبات آینده این کشور ضروری است. از جمله این قوانین لغو ممنوعیت حضور طرفداران سابق صدام در دولت، عفو بعضی از زندانیان، افزایش اختیارات استان‌ها و تصویب بودجه ملی بود. «اما این مصوبات و قوانین به درستی اجرا نشده‌اند.» بدون پیشرفت سیاسی، آمریکا با خطر گرفتار شدن برای مدتی طولانی در عراق مواجه است.

خبرگزاری فرانسه نیز قسمت‌های دیگری از این گزارش را منتشر کرده است: پیشرفت سیاسی به قدری کند، آهسته و تصنعی و اختلافات اجتماعی و سیاسی به قدری شدید است که آمریکا نسبت به یک سال پیش به هیچ‌وجه در شرایطی نیست که قادر به تخلیه عراق باشد. تعهد آمریکا به عراق هزینه‌های عظیمی دارد ، چه از لحاظ انسانی و مالی و همچنین منافع جهانی که آمریکا آنها را از دست می‌دهد.

موسسه صلح آمریکا می‌افزاید: «حتی اگر پیشرفت در عراق ادامه یابد، نتایج حاصله ممکن است ارزش این هزینه‌ها را نداشته باشد.»

این موسسه پیشنهاد کرده است دولت مرکزی عراق غیرمتمرکز باشد و فقط دو وظیفه مهم را انجام دهد: توزیع درآمد نفت و تامین امنیت ملی.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها