در پایان سفر رئیس جمهور به عراق صورت گرفت

امضای 7 سند همکاری بین ایران و عراق

سفر دو روزه رئیس جمهور به عراق با امضای 7سند همکاری میان دو کشور به پایان رسید. به گزارش فارس ، توافقنامه های ترانزیت و حمل و نقل فیمابین دو کشور، همکاری های گمرکی ، بیمه ای ، احداث مناطق مشترک صنعتی ، همکاری های صنعتی ، توسعه صنایع معدنی و استاندارد و نظارت طرفین در ورود کالا از جمله توافقنامه هایی بود که به امضای مقامات دو کشور رسید. همچنین فروش برق به عراق در مناطق شمالی و مرکزی ، احداث نیروگاه برق در بغداد، نجف و العماره توسط شرکت های ایرانی از محل اعتبارات دولت عراق ، صادرات برق از منطقه جنوب ، رفع موانع فعالیت تجار ایرانی و عراقی ، اجتناب از اخذ مالیات مضاعف ، همکاری بانک های رافدین و تجاری عراق با بانک توسعه صادرات و مذاکره درخصوص تشویق و حمایت سرمایه گذاری متقابل دو کشور از جمله مواردی هستند که در این سفر مذاکراتی برای قطعی شدن همکاری درباره آنها انجام شد.
کد خبر: ۱۶۳۰۱۹

 آمادگی ایران برای بازسازی عتبات عالیات

در همین حال رئیس جمهوری در این سفر بر آمادگی ایران برای بازسازی عتبات عالیات تاکید کرد.

به گزارش مهر، احمدی نژاد گفت : کربلای معلی و نجف اشرف آمال جان ماست و ایران آمادگی بازسازی عتبات عالیات را دارد.

دیدار با بزرگان شیعه عراق

وی همچنین در دیدار با رهبران و بزرگان شیعه عراق با اشاره به این که در زمان رژیم دیکتاتوری صدام نیز عشق به اهل بیت (ع ) هر دو ملت ایران و عراق را از لحاظ عاطفی به یکدیگر نزدیک کرده بود، افزود: عشق و علاقه ملت ها به یکدیگر را باید در عشق به اهل بیت (ع ) جستجو کرد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با وزیر امور خارجه عراق نیز دو ملت ایران وعراق را دو همسایه قدیمی ، متحد و برادر معرفی و تصریح کرد: حوادث روزگار نمی تواند برادری میان ملت های دو کشور را از بین ببرد. تعیین خطوط مرزی و علامت گذاری مرزها، زائران عتبات عالیات ، گفتگوی ایران و امریکا درباره عراق و اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامی از جمله موضوعات مورد گفتگو در دیدار هوشیار زیباری و معاونانش با احمدی نژاد بود.

رئیس جمهور با بیان این که باید از حداکثر ظرفیت برای گسترش روابط و کمک به یکدیگر استفاده کنیم ، گفت : ما باید در مجامع عمومی دنیا همواره در کنار هم باشیم تا حقی از هیچ ملتی ضایع نشود.

عراق در تقاطع تحولات جهانی

رئیس جمهور در این سفر ضمن دیدار با سید عبدالعزیز حکیم ، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق ، تشکیل دولت در این کشور را دستاورد معجزه گونه ای خواند که حاصل سال ها مبارزه و مقاومت مردم عراق است . وی با اشاره به این که شرکت 9میلیون نفر در مراسم اربعین حسینی در کربلا سرمایه بزرگی است ، خاطرنشان کرد: نمونه چنین اجتماعی را در هیچ جای دنیا سراغ نداریم ، قدرت های بزرگ اگر بتوانند حتی 2میلیون نفر را در یک جا جمع کنند، برای سلطه بر تمام دنیا اقدام می کنند. رئیس جمهور با تاکید بر این که اگر متحد باشیم و برای خدا کار کنیم به تمام اهداف خود دست خواهیم یافت ، روند سیاسی در عراق را نتیجه مبارکی برای ملت عراق و منطقه دانست و تاکید کرد: ملت عراق به تنهایی قادر است خودش را اداره کند و احتیاجی به حضور دیگران ندارد و هرکس دوستدار مردم عراق و طرفدار صلح در منطقه است باید از روند سیاسی در عراق حمایت کند.

احمدی نژاد افزود: عراق در تقاطع تحولات جهانی قرار گرفته و باید از این تحولات استقبال کند.

ایران خواهان امنیت
برای همه جهان است

رئیس جمهور در دیدار با سفرا و نمایندگان خارجی مقیم بغداد نیز اظهار کرد: ایران خواهان صلح ، امنیت و پیشرفت برای همه جهانیان است و فکر می کنیم این آرزو محقق شده است ؛ ما خواستار روابط برابر و احترام آمیز هستیم و آینده از آن این اندیشه است.

وی با بیان این که اکثر جمعیت جهان از وضعیت موجود بر جهان راضی نیستند و این نارضایتی به موج گسترده ای مبدل شده است ، خاطرنشان کرد: مناسباتی که پس از جنگ جهانی دوم برای تامین امنیت جهان طرح ریزی شده ناکارآمد است.

احمدی نژاد اوضاع حاکم بر سرزمین های اشغالی را تاسف بار خواند و با انتقاد از سکوت جهانی دراین باره افزود: شورای امنیت اگر می توانست برای اصلاح قدرت های حاکم بر جهان کاری کند، امروز شاهد اوضاع اسفبار فلسطین پس از 60سال نبودیم.

رئیس جمهور با بیان این که روند تحولی برای اصلاح امور جهان آغاز شده است ، اظهار کرد: امروز ملتها آگاه شده اند و رفتارهای قلدرمآبانه متجاوزان را نمی پذیرند، لذا در مقابل آن مقاومت می کنند.

احمدی نژاد با تاکید بر این که مقدسات و باورهای دینی ملتها محترم است ، خاطرنشان کرد: حمله به مراکز عبادی و دینی مردم و توهین به پیامبران الهی محکوم است ؛ ما انتظار داریم اتحادیه اروپایی همان اندازه که نسبت به توهین به کلیسا حساسیت به خرج می دهد، نسبت به توهین به پیامبران الهی هم حساس باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها