پس از چند دهه ممنوعیت حجاب

دانشجویان محجبه در ترکیه به دانشگاه رفتند

با اصلاح قانون اساسی ترکیه از سوی مجلس و تایید آن از سوی «عبدالله گل » رئیس جمهوری ، ورود دانشجویان محجبه به دانشگاه های این کشور همسایه ایران پس از 11سال ، از روز گذشته آزاد شد.قانون منع حجاب از سال 1997 در ترکیه به اجرا گذاشته شده بود. پروفسور «یوسف ضیا اوزجان» رئیس سازمان آموزش عالی ترکیه (یوک) در بخشنامه ای به روسای دانشگاه ها اعلام کرد: با موافقت ریاست جمهوری ترکیه با مصوبه آزادی پوشش و حجاب در دانشگاه ها، دیگر نیازی به تصمیم گیری مجدد سازمان آموزش عالی باقی نمانده است. عبدالله گل ، رئیس جمهور ترکیه طرح تغییرات در دو ماده قانون اساسی در مورد آزادی پوشش و حجاب اسلامی در دانشگاه ها را روز جمعه امضا کرد و این تغییرات با درج در شماره شنبه هفته جاری روزنامه رسمی ترکیه لازم الاجرا شد. مجلس ملی 550عضوی ترکیه لایحه آزادی پوشش و لغو ممنوعیت استفاده دختران دانشجو از حجاب را روز 20بهمن ماه گذشته با 411رای موافق در برابر 103رای مخالف تصویب کرده بود.
کد خبر: ۱۶۱۹۱۸

با تغییر ماده 42قانون اساسی ترکیه و افزودن عبارت هیچ شخصی را بدون استناد به مواد قانونی نمی توان از حق تحصیلات عالی محروم کرد، شمول ممنوعیت ها را قانون مشخص خواهد کرد نیز راه برای ورود دانشجویان محجبه به دانشگاها هموار شده است.

با این حال ، برخی از روسای لائیک دانشگاه های ترکیه به رغم دستور رئیس سازمان آموزش عالی (یوک) مبنی بر آزادی پوشش و حجاب ، دیروز از ورود دانشجویان محجبه به دانشگاه ها جلوگیری کردند. به گزارش ایرنا، دانشگاه های استانبول ، مرمره ، آنکارا، خاورمیانه و پنج دانشگاه در شهر ازمیر از جمله این دانشگاه ها بودند. دو حزب لائیک ترکیه نیز گفته اند که علیه مصوبه اصلاح قانون اساسی به دادگاه شکایت می کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها