از مدال المپیاد تا میدان واقعی هوش مصنوعی؛ روایت نخبگان ایرانی در «چراغ» رادیو تهران

برنامه چراغ
سه مدال‌آور ایرانی سومین دوره المپیاد جهانی هوش مصنوعی ۲۰۲۶، مهمان برنامه «چراغ» رادیو تهران می‌شوند تا از تجربه حضور در این رقابت جهانی، چالش‌های حل مسائل هوش مصنوعی و فاصله میان موفقیت در المپیاد و مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت حرفه‌ای در دنیای واقعی بگویند.
کد خبر: ۱۵۶۳۶۷۷

جام جم آنلاین - به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، برنامه «چراغ» رادیو تهران این هفته با موضوع «از المپیاد تا میدان واقعی هوش مصنوعی» به سراغ مدال‌آوران ایرانی المپیاد جهانی هوش مصنوعی می‌رود؛ برنامه‌ای که تلاش دارد یک پرسش مهم را بررسی کند: آیا مهارت‌هایی که یک دانش‌آموز را به موفقیت در رقابت‌های علمی می‌رساند، برای حل مسائل واقعی جامعه و صنعت نیز کافی است؟

این برنامه با نگاهی به مسیر نخبگان جوان ایرانی، از فضای رقابت‌های المپیادی فاصله می‌گیرد و به چشم‌انداز فعالیت حرفه‌ای در حوزه هوش مصنوعی می‌پردازد؛ حوزه‌ای که با سرعت زیادی در حال تغییر است و نیازمند ترکیبی از دانش، تجربه، خلاقیت و توانایی حل مسئله است.

درخشش تیم ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی ۲۰۲۶

تیم ایران در سومین دوره المپیاد جهانی هوش مصنوعی ۲۰۲۶ که در آستانه قزاقستان برگزار شد، موفق به کسب یک مدال طلا، دو مدال نقره و یک مدال برنز شد.

در برنامه «چراغ»، محمدرضا درویشی و محمدامین نظم‌فر، دارندگان مدال نقره، و مانی منجی‌پور، دارنده مدال برنز این رقابت‌ها، درباره تجربه خود از حضور در این رویداد جهانی سخن خواهند گفت.

این مدال‌آوران قرار است از فضای واقعی مسابقه، نوع مسائل مطرح‌شده و شیوه مواجهه با چالش‌هایی بگویند که در مدت زمانی محدود باید برای آنها راه‌حل پیدا می‌کردند.

از فشار زمان تا آزمون و خطای هوش مصنوعی

یکی از محورهای اصلی این گفت‌وگو، بررسی مهارت‌هایی است که در جریان المپیاد هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدال‌آوران ایرانی در این برنامه درباره کار با داده‌ها، انتخاب روش مناسب، آزمون و خطا، مدیریت زمان و شیوه رسیدن به پاسخ صحبت خواهند کرد؛ مهارت‌هایی که در بسیاری از پروژه‌های واقعی هوش مصنوعی نیز اهمیت دارند.

با این حال، فضای المپیاد با محیط حرفه‌ای و صنعتی تفاوت‌هایی دارد؛ موضوعی که «چراغ» تلاش می‌کند آن را از نگاه دانش‌آموزان نخبه و فعالان حوزه هوش مصنوعی بررسی کند.

نقش آموزش در پرورش نسل جدید متخصصان هوش مصنوعی

سینا حسن‌زاده، رئیس اداره سنجش و ارزیابی باشگاه دانش‌پژوهان جوان نیز از دیگر مهمانان این برنامه است.

او در این گفت‌وگو درباره ساختار المپیاد، شیوه انتخاب و آموزش دانش‌آموزان و همچنین مهارت‌هایی که در این رقابت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرند، توضیح خواهد داد.

این بخش از برنامه به این پرسش می‌پردازد که نظام آموزشی چگونه می‌تواند استعدادهای برتر را شناسایی و آنها را برای ورود به مسیرهای تخصصی‌تر حوزه فناوری آماده کند.

برای ورود به صنعت هوش مصنوعی چه مهارت‌هایی لازم است؟

در بخش دیگری از برنامه، دکتر محمدهادی بکایی، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، از منظر فضای حرفه‌ای و صنعت به موضوع نگاه خواهد کرد.

محور اصلی این بخش آن است که یک دانش‌آموز مستعد و موفق در المپیاد، برای تبدیل شدن به یک متخصص حرفه‌ای هوش مصنوعی به چه مهارت‌های دیگری نیاز دارد.

از این منظر، کسب مدال می‌تواند یک نقطه شروع مهم باشد؛ اما فعالیت حرفه‌ای در صنعت، علاوه بر دانش فنی، به تجربه عملی، شناخت نیازهای واقعی، توانایی کار تیمی و قدرت تبدیل ایده‌های علمی به راهکارهای کاربردی نیاز دارد.

«چراغ»؛ از فناوری تا آینده حرفه‌ها

برنامه «چراغ» با تمرکز بر تحولات هوش مصنوعی و تأثیر آن بر زندگی، جامعه و آینده حرفه‌ها، تلاش می‌کند موضوعات مرتبط با فناوری‌های نوین را از زاویه‌ای کاربردی و قابل فهم بررسی کند.

قسمت جدید این برنامه نیز با طرح موضوع «از المپیاد تا میدان واقعی هوش مصنوعی» تلاش دارد تصویری روشن‌تر از مسیر حرکت استعدادهای جوان از رقابت‌های علمی به سمت فضای حرفه‌ای و صنعتی ارائه دهد.

برنامه «چراغ» به تهیه‌کنندگی و اجرای هدی فلاح، شنبه‌ها از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳ از رادیو تهران روی موج ۹۴ مگاهرتز پخش می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات
کالابرگ هست، فروشگاه نیست!

رئیس کل بانک مرکزی: با تدبیر رئیس‌جمهور مقرر شده کسری منابع پیشین کالابرگ از منبع دیگری تامین و مطالبات فروشگاه‌ها هرچه‌سریع‌تر تسویه شود

کالابرگ هست، فروشگاه نیست!

نیازمندی ها