خلیل یکی از آنهاست ، گاهی او با مرغ عشقش به مسافرهای شتابان فال می فروشد، گاهی بی مرغ عشقش آدامس می فروشد و بسته های گرد سفید را یواشکی به مسافران خمار می دهد، گاهی هم...
خلیل عادت کرده است دیگر نمی ترسد و خوب می داند بالاخره آزادش می کنند و او به آغوش مادرش برمی گردد. مادر برای خلیل یعنی خیابان.
خلیل فقط یکی از 20 هزار کودک کار و خیابان است که هیچ سازمانی متولی بودن آنها را نپذیرفته است و گرچه سازمان بهزیستی براساس قانون مسوولیت ساماندهی او و دیگر کودکان کار و خیابان را به عهده دارد، اما طرح های گاه به گاه و ضربتی این سازمان هیچ تاثیری به حال و روز خلیل و رفتارش نداشته است.
طرح های شکست خورده
در این صورت ، همین پیاده روی نیم ساعته ، شما را از خواندن دوباره اقرارهای یکی از مدیران ارشد بهزیستی استان تهران درباره شکست بهزیستی در طرح جمع آوری کودکان کار و خیابان بی نیاز می کند.
گذشته از بهزیستی نهادها و سازمان های دیگری هم در کشورمان وجود دارند که مدعی جمع آوری یا نگهداری کودکان کار و خیابان هستند.
برای مثال مدیرکل آسیب های اجتماعی شهرداری تهران نیز بتازگی از آمادگی شهرداری تهران برای شناسایی و جذب کودکان خیابانی در تهران در طول یک ماه خبر داده است.
سیدنجم الدین محمدی ضمن اشاره به این که 50درصد کودکان کار و خیابان از اتباع بیگانه اند، می گوید: با توجه به حجم گسترده معضل کودکان خیابانی ، کودکان کار و کودکان اتباع بیگانه ، محل مناسبی برای ارجاع و ساماندهی کودکان از سوی نهادهای ذی صلاح وجود ندارد و شهرداری با توجه به قوانین موجود و شرح وظایفی که در مصوبات هیات وزیران مقرر شده ، شناسایی ، جذب و ارجاع کودکان به مراکز بهزیستی را انجام می دهد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این زمینه اظهار می کند: شهرداری تهران چهار مرکز ثابت شناسایی و جذب کودکان را در مبادی ورودی شهر تهران و در پایانه های مسافربری جنوب ، غرب ، شرق و راه آهن ایجاد کرده و همچنین دو گشت سیار ویژه شناسایی و جذب کودکان و 11 گشت مشترک با طرح ساماندهی متکدیان نیز به صورت تمام وقت در این زمینه فعال است.
این مقام مسوول در معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران ، با بیان این که ارائه خدمت اجتماعی به این کودکان ، توسط کارکنان متخصص در حوزه کودکان انجام می شود، می افزاید: در اختیار گذاشتن سه مرکز مجزا در منطقه 12 دو ساختمان در منطقه 6 و یک ساختمان در منطقه 20 به انجمن های حمایت از کودکان و همچنین واگذاری مرکز نگهداری کودکان یاسر به سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات شهرداری تهران در این خصوص بوده است.
وی با اعلام آمادگی شهرداری تهران در زمینه شناسایی و جذب همه کودکان خیابانی در تهران در مدت یک ماه تصریح می کند: شهرداری تهران این آمادگی را دارد که با تشکیل بانک اطلاعاتی تخصصی و طبقه بندی شده این کودکان و فرستادن آنها به نهادهای مربوط، در جهت رفع معضل کودکان کار و خیابان در تهران اقدام کند.
بهزیستی مسوول تر است
به عبارتی دیگر، کارشناسان بهزیستی معتقدند جمع آوری کودکان کار و خیابان باید با شیوه های ویژه مددکاری و بدون اعمال خشونت صورت گیرد که این در تخصص شهرداری نیست و این نهاد اجتماعی متولی امور شهری با انبوهی از مسوولیت ها و مشکلات حل نشده شهری ، از به کارگیری مددکاران اجتماعی برای جمع آوری نظام مند و صحیح کودکان کار و خیابان ناتوان است.
ابوالحسن فقیه ، رئیس سازمان بهزیستی نیز در این باره به «جام جم» می گوید: خوشبختانه موضوع کودکان کار و خیابان تنها مساله ای است که به شکل مستقیم و با تصمیم قانون به بهزیستی واگذار شده است.
وی می افزاید: از همکاری سازمان ها و ساماندهی کودکان کار و خیابان استقبال می کنیم اما دخالت و موازی کاری را به هیچ وجه نمی پذیریم!
برنامه مدون
یادداشت
بیشتر
خانواده دانش آموزان مناطق زرد و آبی همراهی کنند
طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر آغاز به کار حضوری مدارس در برخی مناطق کشور، آموزش و پرورش آماده است از ابتدای بهمن پذیرای دانش آموزان مشمول این مصوبه باشد.

مدیریت بیهوا
روزهای تقویم یکییکی سیاه میشود، درست مانند آسمان این روزهای کلانشهرهای کشور که غرق دود است اما آلودگی هوا داستان تازهای نیست و این مشکل چند دهه است که برای شهروندان شاخوشانه میکشد.

پیام امید برای پرستاران
دیروز در روز پرستار، افراد زیادی به ما تبریک گفتند، اما یک تبریک بیشتر از همه باعث خوشحالی جامعه پرستاری شد؛ پیام تبریک رهبر معظم انقلاب که به جامعه پرستاری امیدی دوباره داد.
گفتگو
بیشتر
دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با جام جم آنلاین:
ویتامین دی و آسپرین برای کرونا فایده دارد؟! / سیستم ایمنی را چگونه تقویت کنیم؟!

روانشناس کودک در گفتگو با جام جم آنلاین:
نکات کلیدی برای مدرسه رفتن کودکان در ایام کرونا

یک نماینده مجلس عنوان کرد:
نقش مافیای مدارس غیر انتفاعی در تشکیل کلاس های حضوری

در گفتگو با جام جم آنلاین پاسخ داده شد:
جوجه کُشی عامل گرانی مرغ در بازار است؟


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
هیچ کارگری نباید کمتر از 2 میلیون و 800 هزار تومان حقوق بگیرد / قانون 8 ساعت کار برای کارگران رعایت نمی شود


یک کارشناس مسائل خانواده و زنان در گفتگو با جام جم آنلاین؛