از «آمده‌ام ای شاه پناهم بده» تا «ولایت عشق»؛ روایت نغمه‌های ماندگار امام رضا(ع)

نغمه ها و سرودها در رادیو فرهنگ
برنامه «نغمه‌ها و سرودها» رادیو فرهنگ هم‌زمان با ایام شهادت امام رضا(ع)، جمعه ۲۳ مردادماه، با محوریت موسیقی رضوی روی آنتن می‌رود و تعدادی از ماندگارترین آثار موسیقی آیینی و رضوی را از منظر شعر، آهنگسازی، اجرا و تأثیر فرهنگی بررسی می‌کند.
کد خبر: ۱۵۶۲۷۳۶

جام جم آنلاین - هم‌زمان با ایام شهادت امام رضا(ع)، برنامه «نغمه‌ها و سرودها» رادیو فرهنگ جمعه ۲۳ مردادماه به سراغ موسیقی رضوی می‌رود؛ نغمه‌هایی که طی سال‌های مختلف، بخشی از حافظه جمعی مردم ایران را شکل داده‌اند و ارادت به امام هشتم(ع) را با زبان شعر و موسیقی روایت کرده‌اند.

این برنامه از ساعت ۱۶ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و در سه بخش، مجموعه‌ای از آثار شاخص موسیقی رضوی را از منظر شعر، آهنگسازی، اجرا و تأثیر فرهنگی بررسی می‌کند.

«آمده‌ام ای شاه پناهم بده»؛ روایتی از یک نغمه ماندگار

یلدا احتشامی، تهیه‌کننده «نغمه‌ها و سرودها»، درباره انتخاب موضوع این قسمت گفت: با توجه به هم‌زمانی برنامه با ایام شهادت امام رضا(ع)، این قسمت به موسیقی رضوی اختصاص یافته است؛ آثاری که در طول دهه‌های مختلف، با بهره‌گیری از شعر و موسیقی، عشق و ارادت مردم به امام هشتم(ع) را روایت کرده‌اند.

در بخش نخست برنامه، با حضور رضا جلالی، مدیر هنر انقلاب رسانه ملی، قطعه ماندگار «آمده‌ام ای شاه پناهم بده» با صدای مرحوم محمدعلی کریم‌خانی، شعر مرحوم حبیب‌الله چایچیان و آهنگسازی آریا عظیمی‌نژاد بررسی می‌شود.

همچنین روایت‌هایی از آریا عظیمی‌نژاد درباره روند خلق این اثر و سخنان مرحوم محمدعلی کریم‌خانی درباره داستان اجرای آن برای مخاطبان پخش خواهد شد.

از «ولایت عشق» تا «مرگ آفتاب»

در بخش دوم، قطعه «ولایت عشق» با صدای محمد اصفهانی و آهنگسازی زنده‌یاد بابک بیات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همچنین برنامه به قطعه «مرگ آفتاب» و پیوند آن با شعر دعبل خزاعی و روایت دیدار او با امام رضا(ع) می‌پردازد.

در ادامه نیز قطعاتی همچون «رضا رضا» از گروه سرود آباده، «ای صفای قلب زارم» با صدای حاج علی ملائکه، «امام رضا(ع)» با صدای محسن چاوشی، «می‌شه ضامنم بشی؟» با صدای غلامرضا صنعتگر و نماهنگ «پناه» با اجرای دولتمند خالف مرور خواهند شد.

موسیقی رضوی؛ پیوند هنر و فرهنگ زیارت

تهیه‌کننده «نغمه‌ها و سرودها» درباره اهمیت پرداختن به موسیقی رضوی گفت: این آثار مفاهیمی همچون زیارت، دلدادگی و معنویت را با زبان هنر به نسل‌های مختلف منتقل کرده‌اند و در کنار حفظ میراث موسیقایی، نقش مهمی در زنده نگه داشتن فرهنگ رضوی و خاطره جمعی مردم دارند.

«نغمه‌ها و سرودها» به تهیه‌کنندگی یلدا احتشامی، سردبیری و نویسندگی مطهره آخوندی، اجرای رادمان رسولی مهربانی و کارشناسی رضا جلالی، جمعه ساعت ۱۶ از رادیو فرهنگ روی موج FM ردیف ۱۰۶ مگاهرتز پخش می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها