ناکامی انگلیس در اجماع سازی علیه ایران

وزیر خارجه انگلیس پس از ناکامی در اجماع سازی علیه ایران در نشست مجازی گفت: کشور‌ها می‌خواهند از «هر اقدام دیپلماتیک، اقتصادی و هماهنگ ممکن» برای بازگشایی تنگه هرمز استفاده کنند.
وزیر خارجه انگلیس پس از ناکامی در اجماع سازی علیه ایران در نشست مجازی گفت: کشور‌ها می‌خواهند از «هر اقدام دیپلماتیک، اقتصادی و هماهنگ ممکن» برای بازگشایی تنگه هرمز استفاده کنند.
کد خبر: ۱۵۴۷۵۷۴

به گزارش جام جم آنلاین، ایوت کوپر وزیر خارجه انگلیس که میزبان نشست مجازی وزیران خارجه شماری از کشور‌ها برای بازگشایی تنگه هرمز برای همه کشتی‌ها بود گفت: تمرکز مذاکرات بر اقدامات دیپلماتیک به جای گزینه‌های نظامی بوده است. 

در این نشست مجازی که غایب بزرگ آن وزیر امور خارجه آمریکا اعلام شد ایوت کوپر گفت: بریتانیا و متحدانش توافق کردند که استفاده از تحریم‌ها را برای فشار بر ایران جهت بازگشایی تنگه هرمز بررسی کنند.

به گفته کارشناسان، انگلیس در پی تشکیل ائتلافی است که قادر به تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس باشد. 

کوپر افزایش فشار بر ایران از سوي سازمان ملل، بررسی احتمال تحریم‌ها برای «تحت فشار قرار دادن ایران در صورت بسته ماندن تنگه هرمز» و همکاری با سازمان بین‌المللی دریانوردی را برای اطمینان از اینکه اولین کشتی‌های سرگردان بتوانند دوباره حرکت کنند از جمله موارد بررسی شده در این نشست برشمرد.

وزیر امور خارجه انگلیس تنگه هرمز را در صادرات انرژی به آسیا و کود شیمیایی برای کشاورزی در آفریقا مهم دانست و مدعي شد: «بستن تنگه هرمز از سوي ایران تهدیدی مستقیم برای رفاه جهانی است.» «به همین منظور، شرکا امروز خواستار بازگشایی فوری و بدون قید و شرط تنگه و احترام به اصول اساسی آزادی دریانوردی و قانون دریا شدند.»

او افزود: انگلیس که به شدت به گاز منطقه خلیج فارس و نیز سوخت جت وابسته است با فشار بیشتری نسبت به بسیاری از کشور‌های اروپایی مواجه شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه گفت وظیفه سایر کشور‌ها است که «کمی شجاعت به تعویق افتاده» را به خرج دهند و تنگه هرمز را بازگشایی کنند.

ترامپ رئیس جمهور آمریکا خطاب به متحدانش گفت: «آنها باید این کار را زودتر انجام می‌دادند» و افزود: «به تنگه بروید و فقط آن را بگیرید. از آن محافظت کنید.» از آن برای خودتان استفاده کنید.

کوپر، پس از پایان مذاکرات روز پنجشنبه، گفت که دولت در راستای منافع ملی بریتانیا عمل می‌کند و تصمیمات "بر اساس اولویت هیچ کشور دیگری یا هیچ چیز از نظر ایالات متحده یا سایر کشورها" نیست.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز پیش‌تر گفت: بازگشایی تنگه هرمز با استفاده از نیروی نظامی "غیرواقع‌بینانه" است و "این هرگز گزینه‌ای نیست که ما انتخاب کرده‌ایم.

او در جریان سفر به کره جنوبی گفت: «این کار فقط می‌تواند با هماهنگی ایران انجام شود. بنابراین، اول و مهمتر از همه، باید آتش‌بس برقرار و مذاکرات از سر گرفته شود.»

پیش‌تر استارمر نخست وزیر انگلیس گفته بود برنامه‌ریزان نظامی بریتانیا بررسی خواهند کرد که در آینده چه کاری می‌توان انجام داد تا "تنگه پس از توقف درگیری‌ها قابل دسترسی و ایمن شود".

در نشست مجازی وزیران خارجه به میزبانی لندن که وزارت خارجه انگلیس ادعا کرده چهل کشور در آن حضور داشتند اعلام شد در ۲۴ ساعته گذشته ۲۵ کشتی از تنگه هرمز عبور کردند که در شرایط عادی روزانه ۱۵۰ کشتی در آن تردد می‌کردند و با بسته شدن تنگه هرمز حدود دو هزار کشتی و بیست هزار دریا نورد گیر افتاده‌اند.

وزیر امور خارجه انگلیس که کشورش با افزایش کم سابقه بهای سوخت روبروشده است گفت: شرایط جاری نه تنها بر نرخ وام مسکن بلکه بر قیمت سوخت و هزینه زندگی در بریتانیا و در بسیاری از کشور‌های مختلف جهان تأثیر گذاشته است، و به امنیت اقتصادی جهانی نیز آسیب می‌رساند.

کوپر گفت که وظیفه او «اتخاذ تصمیم‌ها در راستای منافع ملی بریتانیا» است و بهترین راه برای کاهش هزینه‌های زندگی در این کشور، پایان یافتن این درگیری خواهد بود. به نوشته رسانه‌های انگلیس، لندن برنامه ریزی کرده است تا بزودی میزبان نشست مجازی وزیران دفاع کشور‌ها برای تبادل نظر به منظور بازگرداندن تنگه هرمز به شرایط پیش از تجاوز رژیم‌های آمریکا و اسراییل علیه ایران باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها