صحنه‌ سازی هالیوود برای میلیتاریسم غرب
رسانه‌های زنجیره‌ای وابسته به کانون‌های صهیونی در پی توجیه اهداف تروریستی و سلطه‌طلبانه علیه ایران هستند

صحنه‌ سازی هالیوود برای میلیتاریسم غرب

روایت محسن افشانی از اتحاد ملت در دل تهدید:

حمله دشمن، ملت را عاشورایی‌تر کرد

روزهایی که ایران آماج حملات مستقیم رژیم‌ صهیونیستی قرار گرفت و کشور در شرایط جنگی قرار داشت، ملت ایران با همدلی و هم‌صدایی بی‌نظیری به میدان آمدند؛ چه در جبهه دفاعی و چه در میدان روانی و اجتماعی. پس از اعلام آتش‌بس از سوی آمریکا و اسرائیل، هرچند شعله‌های جنگ خاموش شد اما شعله‌ وحدت ملی در دل مردم ایران فروزان‌تر از همیشه باقی ماند.
روزهایی که ایران آماج حملات مستقیم رژیم‌ صهیونیستی قرار گرفت و کشور در شرایط جنگی قرار داشت، ملت ایران با همدلی و هم‌صدایی بی‌نظیری به میدان آمدند؛ چه در جبهه دفاعی و چه در میدان روانی و اجتماعی. پس از اعلام آتش‌بس از سوی آمریکا و اسرائیل، هرچند شعله‌های جنگ خاموش شد اما شعله‌ وحدت ملی در دل مردم ایران فروزان‌تر از همیشه باقی ماند.
کد خبر: ۱۵۰۸۳۳۸

اکنون در آستانه محرم و ایام سوگواری امام حسین‌(ع)، شعار مشترک هیأت‌های مذهبی با عنوان «ایران حسین تا ابد پیروز است» انتخاب شده که حامل پیامی عمیق از پایداری و همبستگی ملت ایران در برابر ظلم است.

در همین راستا، گفت‌وگویی صریح و صمیمی با محسن افشانی، بازیگر و مجری تلویزیون انجام دادیم که مشاهدات میدانی و تجربیات شخصی‌اش در این روزها، روایتگر بخشی از روح حماسی ملت ایران است.

شناخت صفوف دوست و دشمن در میانه‌ میدان

محسن افشانی با تأکید بر تأثیر واکنش‌های عمومی نسبت به حمله به خاک ایران، چنین بیان می‌کند:«من چند نفر را دیدم که وقتی از تجاوز به خاک ایران خوشحال می‌شدند، شوکه شدم. بیشترشان در خارج از کشور بودند، کسانی که از ایران رفته بودند. همان‌جا فهمیدم که این افراد هیچ‌گونه عرقی به وطن ندارند. مردم داخل هم این را درک کردند. همه می‌دانند که هیچ‌کس از تجاوز به سرزمینش خوشحال نمی‌شود. بنابراین این افراد اگرچه فارسی‌زبان هستند اما ایرانی نیستند، عاشق ایران نیستند. ظاهر دارند اما در باطن، اگر فرصتش برسد، همه را سلاخی می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «این بحران، با وجود شهادت‌های تلخ و از دست‌رفتن جان‌های پاک، باعث شد که مردم یکصدا و همدل شوند. تفاوت بین حق و باطل برای بسیاری روشن شد. ما شناختیم که چه کسانی از خودمان هستند و چه کسانی غریبه‌اند. این واقعه موجب شد خودی‌ها را بشناسیم و غریبه‌ها را کنار بزنیم. دل‌های‌مان به هم نزدیک‌تر شد.»

مسئولیت سنگین هنرمندان در روزهای بحران

افشانی همچنین نقش چهره‌های فرهنگی و هنری را در مدیریت روانی جامعه در زمان بحران یادآور می‌شود:«در کشور ما، مردم هنردوست هستند. نگاه‌شان به هنرمندان، به مدیران، به کسانی است که چهره و صدا دارند. همه‌ ما در خانواده‌های‌مان کسی را می‌شناسیم که در نظام در جایگاهی مهم کار می‌کند و اخبار به‌روز دارد. بنابراین مردم این افراد را الگو می‌دانند و رفتارشان روی روحیه‌ جمعی اثر مستقیم دارد، به‌ویژه بازیگران، خوانندگان و فوتبالیست‌ها.»

او می‌افزاید: «وقتی مردم می‌بینند این افراد پای کار کشورشان ایستاده‌اند، دفاع می‌کنند، خاک را ترک نکرده‌اند، از وطن‌شان خارج نشده‌اند، آن‌وقت است که مردم هم دلگرم می‌شوند. من به اتفاق کاروان هنرمندان برای عید غدیر به نجف پرواز داشتیم اما وقتی دیدیم حمله شروع شد، دشمن روایت‌سازی کرد و گفت اینها فرار کردند، همان‌جا فهمیدیم که باید بمانیم. فهمیدیم شاید وظیفه‌مان مهم‌تر از حضور در نجف باشد. خود امیرالمؤمنین(ع) و امام حسین‌(ع) هم گفته‌اند: در لحظه‌ نیاز، آنجا باشید که باید باشید. من از همان روز اول کف تهران بودم.»

انتشار امید در مقابل جنگ روانی دشمن

افشانی درباره نقش رسانه‌ای و تأثیر انتشار اخبار در آن روزها چنین توضیح می‌دهد:«در آن شرایط، مهم‌ترین وظیفه ما این بود که به مردم امید بدهیم. من دیدم کدام‌یک از دوستان و همکارانم منبع امید برای مردم شدند. متأسفانه، کم بودند. اما من تلاش کردم نقشم را ایفا کنم و اخبار امیدآفرین را منتشر کردم، چون نیاز بود که مردم روحیه بگیرند. مردم باید می‌دیدند که ما قوی هستیم و باید انرژی می‌گرفتند.»

او اضافه می‌کند: «‌در نهایت، وقتی محسن چاوشی هم وارد میدان شد و آن اثر را منتشر کرد، ضربه آخر را زد. مردم باور کردند. مردم گفتند، راه‌ علاج همین‌جاست. باید در کنار هم باشیم. این، خیلی مهم بود.»

«ایران حسین تا ابد پیروز است»؛ نماد ماندگاری در دل آشوب

افشانی با اشاره به شعار مشترک هیأت‌های مذهبی کشور در محرم امسال، آن را پاسخی هوشمندانه به فضای اجتماعی و عاطفی این روزها توصیف می‌کند: «شعار «حسین تا ابد پیروز است» یکی از زیباترین و دقیق‌ترین شعارهایی است که می‌توانست انتخاب شود. در این 12 روز اخیر، مردم تجربه عمیقی پیدا کردند. آنهایی که جنگ را از نزدیک دیده بودند، نسل دهه ۴۰ و ۵۰، تجربه داشتند اما نسل‌های جدیدتر، دهه ۶۰ به بعد، مخصوصا دهه ۷۰ و ۸۰، درکی از جنگ نداشتند. این اتفاق، آنها را بیدار کرد.»

او ادامه می‌دهد: «مردم در شبکه‌های اجتماعی چالش‌های فرهنگی و امنیتی راه انداختند. می‌گفتند، من از محل انفجار عکس نمی‌گذارم. من از حرکت پدافند فیلم نمی‌گیرم. من چشم و گوش دشمن نیستم. این سطح از آگاهی بسیار امیدبخش بود.»

افشانی افزود: «محرم برای مردم ایران، خاطره‌ای عاطفی و مذهبی است. از کودکی با آن زیسته‌اند. قطعا نمی‌خواهند محرم‌شان داغدارتر شود. وقتی چنین شعاری سر داده می‌شود، یعنی مردم همچنان در صف هستند، همچنان آماده، همچنان پای کار.»

برکت جنگ؛ بیداری ملی در برابر بی‌رحمی دشمن

در پایان، محسن افشانی با اشاره به دستاوردهای معنوی جنگ، تصریح می‌کند:«امیدوارم همان‌طور که برخی خائنان غرب‌نشین گفتند که این اتفاق پروژه براندازی را 20 یا 30 سال عقب انداخت، ما هم بتوانیم برکات این جنگ را ببینیم.»

او اضافه می‌کند: «ما نمی‌دانیم دشمن پلید و متجاوز چه زمانی قصد حمله یا مسموم‌سازی فضای کشور را دارد اما حالا که این حادثه رخ داد، ما باید از آن بهره بگیریم. بخشی از این برکت، همان شهیدانی بودند که باعث نزدیکی بیشتر مردم شدند. همه دیدند که این دشمن، بین نظامی و غیرنظامی، بین کودک و بزرگسال، هیچ تفاوتی قائل نیست.»

این بازیگر و مجری تلویزیون تأکید می‌کند: «حتی کسانی که از حکومت ناراضی بودند، حالا با چشمان خود دیدند که دشمن چقدر پست و بی‌رحم است. خدا را شکر می‌کنم که مردم این را فهمیدند. جوان‌ها فهمیدند. امیدوارم چشمان‌مان باز بماند، از این حادثه درس بگیریم، همدل‌تر شویم و دیگر میان خودمان بذر نفاق و کینه نپاشیم. مهم‌ترین چیز همین است که کنار هم بمانیم.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها