هفتمین اردوی «راویان پیشرفت» در بندرعباس با بازدید از فولاد کاوه جنوب کیش رقم خورد

فولاد کاوه‌؛ تصویر عشق، تمثیل اراده 

بندرعباس و کرانه‌های خلیج نیلگون فارس، مقصد هفتمین اردوی روایت پیشرفت به‌همت اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما بود.
بندرعباس و کرانه‌های خلیج نیلگون فارس، مقصد هفتمین اردوی روایت پیشرفت به‌همت اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما بود.
کد خبر: ۱۴۸۹۸۰۸
نویسنده فاطمه رستمی

در جریان این سفر جمعی از هنرمندان، نویسندگان، گویندگان خبر و خبرنگاران از «شرکت فولاد کاوه جنوب کیش» بازدید و عزم فولادین جوانانی ایرانی برای توسعه و پیشرفت روزافزون کشور را مشاهده کردند‌؛ اراده‌ای راسخ در سخت‌ترین روزها و در شرایطی که کشور با تحریم تحمیلی دشمنان دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و سایه ناترازی انرژی و خاموشی‌ها، بخشی از فعالیت برخی صنایع را با خلل مواجه کرده است. فولاد کاوه تمثیل پرافتخاری از باور و عمل به اقتصاد مقاومتی است. این شرکت سال 86 و در زمینی با متراژ ۱۷۰ هکتار در بندرعباس شروع به فعالیت کرد. فولاد کاوه توانسته با تولیداتی کیفیت‌محور و قابل‌رقابت با نمونه‌های خارجی، به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم برای بالغ‌بر 10هزارو500 نفر اشتغال‌زایی کند و در جمع سه کارخانه برتر تولیدکننده فولاد و داشتن سهم 10درصدی از بازار آینده قرار بگیرد. راویان و همراهان در این سفر از تجربه حضور در اردوی راویان پیشرفت و مشاهدات خود نکاتی را با هفته‌نامه صداوسیما درمیان گذاشته‌اند که در ادامه بخش‌هایی از این گفت‌وگوها تقدیم می‌شود. 

علی ظهوریان، گوینده خبر: اثرات مثبت بلندمدت اردوهای راویان پیشرفت

علی ظهوریان، گوینده خبر رسانه‌ملی که برای بازدید از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش راهی هفتمین اردوی راویان پیشرفت به مقصد بندرعباس شده بود، درباره اهمیت برگزاری چنین‌اردوهایی توضیح داد: بارها خبرهایی از فولاد کشور، رتبه‌ای که در دنیا به‌دست‌آورده‌ایم، میزان تولید و چالش‌های آن خوانده‌ام‌ اما در اردوی راویان پیشرفت، فرآیند تولید را از نزدیک مشاهده کردم و به‌‌جای خواندن یک متن خبری یا پخش تصاویر، خودم از نزدیک شاهد همه ابعاد آن بودم. 

این گوینده خبر تصریح کرد: ظرفیت‌های تولید فولاد با ارقام بزرگ و رو‌به‌رشدی در خبرها توصیف می‌شود اما به‌نظر می‌رسد تا‌کنون این اعداد عظیم برای همه ما خیلی انتزاعی بود و زمانی که به خط تولید و بخش‌های مختلف این صنعت آمدیم، آن اعداد بزرگ را به چشم دیدیم. 

وی تصریح کرد: یکی از عجیب‌ترین لحظات در بازدید از شرکت فولاد کاوه زمانی بود که دیدم یکی از کارکنان مجموعه در یکی از طبقات بالایی سازه‌ای که روی مواد مذاب قرار داشت، در حال حرکت است و تماشای آن لحظه عجیب، تکان‌دهنده بود. من برای تمام افرادی که در سراسر کشور در چنین فضاهایی با‌هدف آبادانی ایران فعالیت می‌کنند، آرزوی توفیق و سلامتی دارم. اعضای خانواده بهترین افرادی‌اند که می‌توانیم به‌واسطه آنها روایت پیشرفت را تمرین کنیم و موجب امید و انگیزه در دل خانواده شویم. 

آرزو ماهوتیان، گوینده خبر: فولاد کاوه جنوب کیش، نمودار اقتصاد مقاومتی

آرزو ماهوتیان، گوینده خبر در‌خصوص حضور در هفتمین اردوی راویان پیشرفت عنوان کرد: از همان نخستین لحظاتی که به شرکت فولاد کاوه رسیدیم، زمانی که لباس‌های آبی‌رنگ و کلاه ایمنی را پوشیدیم و هم‌رنگ کارکنان این شرکت شدیم، شوروشوق داشتم و خوشحال بودم که به‌عنوان یکی از اعضای خانواده بزرگ صداوسیما قرار است شاهد بخشی از پیشرفت‌های کشور باشم. 

وی افزود: تماشای ابهت و هم‌وطنانی که با جان‌ودل در صنایع و معادن کشور کار می‌کنند، بار دیگر به ما یادآوری می‌کند که خودکفایی چقدر مهم است. آبادانی و توسعه چشمگیر کشور در شاخه‌های مختلف نتیجه خودباوری و وطن‌دوستی ایرانیان است. ما دست‌به‌دست هم دادیم و به‌همین‌دلیل هم همیشه می‌توانیم از سختی‌ها عبور کنیم. 

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم اقتصاد مقاومتی می‌تواند ایران را در سطح جهان به موفقیت و سربلندی برساند. من از مدیران و کارکنان فولاد کاوه درس زندگی آموختم تا محکم‌تر در راه آرمان‌های انقلاب اسلامی گام بردارم. ما نیاز داریم در جنگ روایت‌ها ثابت‌قدم پیش برویم و اجازه ندهیم دستاوردهای ما تحریف شود. 

به‌گفته این گوینده خبر، تاثیر اردوهای راویان پیشرفت بر اهالی رسانه بسیار عمیق‌تر از اخبار و تصاویری است که در‌طول سال مورداستفاده آنها قرار می‌گیرد. این اردوها می‌تواند صمیمت، هم‌افزایی و تعامل بین نیروهای خبری را افزایش دهد. 

ایمان قیاسی، مجری تلویزیون: عشق‌؛ الهام‌بخش کارگران معادن و صنایع

ایمان قیاسی، مجری تلویزیون که برای روایت بخشی از دستاوردهای ملی در هفتمین اردوی راویان پیشرفت و بازدید از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش حضور داشت، دررابطه با حس‌وحال خود ‌از مشاهده پیشرفت‌های کشور، اظهار کرد: پس‌از مشاهده بخش‌های مختلف فولاد کاوه، حس کردم این صنعت و تولیداتش، نانی است که داغ‌داغ از تنور بیرون آورده می‌شود و یادآوری می‌کند که زندگی در جریان است. 

وی افزود: ما ایرانی هستیم و طبیعتا با تماشای هر دستاوردی، احساس غرور می‌کنیم. عرق ملی ما برانگیخته می‌شود و با خودم می‌گویم پس هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم که رسانه‌های مخالف مطرح می‌کنند و واقعیت کشور ما آن هجمه‌ها و دروغ‌هایی نیست که از سوی برخی جریان‌ها بیان می‌شود. 

این مجری تلویزیون عنوان کرد: فکر می‌کنم هیچ انگیزه‌ای جز عشق، نمی‌تواند افراد را پای کوره‌های ذوب‌آهن بیاورد‌؛ حتی پول همچنین قدرتی ندارد. برای تحمل کوره‌های سوزان با هزار درجه حرارت و محیط پرمخاطره معادن و صنایع، عشق و وطن‌دوستی لازم است. 

قیاسی گفت: معتقدم باید دختر چهارساله‌ام در آینده این سرزمین تأثیرگذار باشد، زندگی کند و پرچم را بالا نگه دارد‌؛ پس من به‌عنوان پدرش حاضرم در سخت‌ترین شرایط کار کنم. کسی نمی‌تواند منکر سختی کار در معدن و صنعت شود اما سهم من از این سختی چیست؟ آیا باید فقط نگاه کنم؟ اگر روزی لازم باشد، باید من هم لباس بپوشم و وارد میدان شوم. 

حسن اکلیلی، بازیگر پیشکسوت: باید برای نشان دادن درست جامعه به مردم ائتلاف کنیم

حسن اکلیلی، بازیگر پیش‌کسوت تئاتر و تلویزیون درباره حضور در هفتمین اردوی راویان پیشرفت و بازدید از شرکت فولاد کاوه در بندرعباس و تأثیرات آن بیان کرد: گرچه عمر این کارخانه ۱۰ سال است‌؛ موقعیت جغرافیایی‌اش می‌تواند در رشد و توسعه روزافزون آن مؤثر واقع شود و فکر می‌کنم همه شرایط برای حرکت به‌سمت توسعه بیشتر فراهم شده است. آینده این دستاوردهای ملی روشن است و مدیریت مناسب در این بسترها، می‌تواند به‌نفع عموم مردم و توسعه اقتصادی کشور باشد. 

این پیشکسوت بازیگری اضافه کرد: قطعا این‌گونه اردوها در تزریق حس امید به جامعه مؤثر خواهد بود و همچنین، برای بازدیدکنندگان هم آورده‌هایی دارد. اساسا می‌گویند دنیادیده بهتر از دنیاندیده است. وقتی افراد همدیگر را در شرایط کاری ببینند، قطعا بر روی رفتارشان تأثیر خواهد گذاشت. همه ما یک خانواده‌ایم و باید در کنار صنعت بایستیم و زشتی و زیبایی‌ها را به تصویر بکشیم تا نتیجه مناسبی حاصل شود. 

وی ادامه داد: سکانس‌های زیبا و نمایش عظمت این فضا کمک می‌کند تا حتی خانواده کارگران چنین صنایع مهمی به خود افتخار کنند و بدانند که شغل آنها تا چه اندازه برای کشور مهم است. صداوسیما با اردوهای راویان پیشرفت حرکت بسیار مهمی انجام داده که امیدوارم تداوم داشته باشد. اردوهای راویان پیشرفت موجب امیدآفرینی به‌خصوص در نوجوانان و جوانان می‌شود و امید، موتور محرک افراد برای ساختن آینده است. 

ابراهیم آقابالایی، گوینده خبر و سردبیر اخبار فرهنگی: جهاد تبیین، رسالت اهالی رسانه

ابراهیم آقابالایی، گوینده خبر و سردبیر اخبار فرهنگی خبرگزاری صداوسیما، در هفتمین اردوی راویان پیشرفت از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش بازدید کرد. وی با اشاره به ۱۵ سال فعالیت خود در رسانه‌ملی، این اردو را تجربه‌ای متمایز دانست و گفت: اهمیت صنعت فولاد در رونق سایر صنایع بسیار بالاست. 

وی بر تلاش و همت نیروی انسانی در پیشرفت اقتصاد کشور تأکید کرد و گفت که شایستگی‌های کارکنان فولاد کاوه در ایجاد ارزش افزوده، مشهود است. 

او همچنین به رسالت خبرنگاران در جهاد تبیین و پوشش واقعی پیشرفت‌های کشور اشاره کرد و افزود: باید اخبار شفاف و قابل فهمی را به مخاطبان ارائه دهند. اکنون رسانه‌های معاند از کوچک‌ترین مشکلات کشور بهره‌برداری می‌کنند و لذا ضرورت دارد که روایت‌ها و دستاوردهای حقیقی ایران به مخاطبان منتقل شود. 

این همکار معاونت سیاسی به لزوم پیوند رسانه و صنعت تأکید کرد و گفت: باید روایتگری به بهترین شکل ممکن انجام شود، زیرا هرچه بیشتر به چالش‌های ذهنی مخاطب پرداخته شود، اثرگذاری روایت بیشتر خواهد بود. 

این گوینده خبر به اهمیت همکاری میان متخصصان صنعت و اهالی رسانه اشاره کرد و گفت: این تعامل می‌تواند به تسریع در توسعه و بهبود وضعیت فرهنگی و اقتصادی کشور کمک کند. صنعت، فرهنگ و اقتصاد در یک زنجیره پیوسته قرار دارند. زمانی که یک متخصص حوزه صنعت مانند مدیرعامل فولاد کاوه، با اهالی رسانه، فرهنگ و هنر جلسه تشکیل می‌دهد و آنها را به بازدید از بخش‌های گوناگون شرکت دعوت می‌کند، تبادل‌نظر صورت می‌گیرد، بارش فکر و اندیشه خواهیم داشت و قطعا با هم‌افزایی بیشتر سرعت توسعه نیز افزایش می‌یابد. 

همیشه به ایرانی بودمان افتخار می‌کنیم 

محمدرضا علیپور، مجری و تهیه‌کننده شبکه ورزش در مورد حضور در هفتمین اردوی راویان پیشرفت عنوان کرد: دیدگاه من به صنعت و معدن، به قبل و بعد از این اردو تقسیم می‌شود. ما در شرایطی به‌سر می‌بریم که درخصوص ایران، تبلیغات نادرستی صورت می‌گیرد. زمانی که در خارج از کشور پیشرفت‌های ایران را روایت می‌کنیم، افراد متحیر می‌شوند. از این‌رو، ما همیشه سینه سپر کرده، سرمان را بالا گرفته و به ایرانی بودمان افتخار می‌کنیم. 

مجری برنامه «دست اول» با اشاره به پیوند صنعت و ورزش اضافه کرد: ورزش و شاخه‌های ورزشی پرمخاطب‌تر مانند فوتبال، یک صنعت هستند. اگر سرمایه در ورزش کشور وجود نداشته باشد، شکست می‌خورد. همه گروه‌های ورزشی نیازمند سرمایه صنایع‌اند. اگر صنعت کنار ورزش نباشد، از استانداردها فاصله می‌گیریم. 

وی اظهار کرد: کارکنان شرکت‌ها و کارخانه‌های معدنی و صنعتی که تولیدات ملی دارند از این‌که رسانه به آنها توجه نشان دهد، خوشحال می‌شوند. این افراد خواسته عجیبی ندارند‌ اما مایلند مردم بدانند که آنها برای سرافرازی و آبادانی ایران ایستاده‌اند و در هر شرایطی به فعالیت ادامه می‌دهند. 

علیپور افزود: می‌خواهم برای همه نوجوانان اطرافم از دستاوردهای ملی بگویم تا درک کاملی از واقعیت کشور به‌دست ‌آورند. 

امیدآفرینی با هم‌افزایی صنایع و ورزش

محمد سیانکی، گزارشگر ورزشی، در هفتمین اردوی راویان پیشرفت از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، درخصوص این سفر گفت: نگاه من پس ‌از اردو، به صنعت و پیشرفت‌های کشور تغییر پیدا کرد. این سفر بسیار در روحیه‌ام اثر گذاشت و دید متفاوت و جدیدی از صنعت به من داد‌‌؛ به‌طوری¬که به خودم خرده گرفتم که چرا تا‌به‌حال این اطلاعات را از واحدهای صنعتی نداشتم و به جزئیات صنایع ایران توجه نکرده بودم. 

سیانکی بر اهمیت آگاهی‌بخشی عمومی درباره تلاش‌های صنعتی کشور تأکید کرد و گفت: نباید مشکلات حوزه‌هایی مانند ورزش، به کل کشور تعمیم داده و باعث ناامیدی شود. 

وی تصریح کرد: فرآیند تولید فولاد کاوه و همت کارگران ستودنی است. مدیریت صحیح در کارخانه‌ها و تأثیر آن بر تولید و صادرات یکی از نکات مهمی است که در این مجموعه مشاهده شد. 

این گزارشگر ورزشی به اهمیت ساخت فضاهای ورزشی برای کارگران در کارخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کارخانه‌ها می‌توانند با حمایت از تیم‌های ورزشی به افزایش امید و انگیزه در جامعه کمک کنند. 

سیانکی این سفر را تجربه‌ای منحصربه‌فرد دانست و وظیفه خود را انتقال یافته‌های خود به مخاطبان از طریق رسانه برشمرد و گفت: گزارشگر ورزشی می‌تواند با آگاهی از پیشرفت‌های صنعتی، گزارش‌های جذاب‌تری ارائه دهد و با روایت صادقانه از اقتصاد کشور، به افزایش امید و آگاهی عمومی کمک کند. 

سیانکی اظهار کرد: مهم‌ترین سوغات این سفر داستان تلاش و پشتکار کارگرانی است که برای خودکفایی کشور تلاش می‌کنند. 

باید بهترین بازیگر نقش خود در جامعه باشیم

مهدی کریمی، تهیه‌کننده سینما و تلویزیون که اخیرا سریال «سوجان» او روی آنتن است، درباره تجربه حضور در هفتمین اردوی راویان پیشرفت و با اشاره به سابقه حضور در مناطق جنوبی کشور برای فیلمبرداری، از تأثیر مثبت بازدید از این مجتمع صنعتی این‌طور گفت: فولاد کاوه از نظر دسترسی به صادرات و حضور نیروی جوان، برتر از سایر کارخانه‌های فولادی است که قبلا دیده بودم. این مجتمع نمادی از پیشرفت کشور محسوب می‌شود و همدلی کارکنانش، موجب آبادانی ایران خواهد شد. 

او همچنین به ظرفیت‌های دراماتیک این فضا اشاره کرد و گفت: کارگران، حوادث و مسیر رسیدن به موفقیت در این مجتمع، سوژه‌های مناسبی برای فیلم‌ها و سریال‌ها هستند. 
وی با تأکید بر اهمیت همکاری صنعت و هنر، اضافه کرد: به تصویر کشیدن صنایع بزرگ در آثار نمایشی، می‌تواند در شناساندن پیشرفت‌ها به مردم کمک کند. بازدیدهای راویان پیشرفت نیز فرصتی برای پژوهش میدانی است و باعث آشنایی بهتر با واقعیت‌های پیشرفت کشور می‌شود. 

کریمی در ادامه با بیان این‌که اطلاع‌رسانی درست در این ‌زمینه موجب آگاهی مردم و بهبود وضعیت اقتصادی کشور می‌شود، گفت: این روزها ترویج ناامیدی در جامعه افزایش یافته و روایت پیشرفت‌ها، امید را در دل مردم زنده می‌کند. 

این تهیه‌کننده با بیان این‌که تحولات زیادی در سال‌های اخیر رخ داده، از عدم اطلاع‌رسانی کافی در رسانه‌ها در این خصوص انتقاد کرد و خواستار توجه بیشتر رسانه‌ملی به این موضوع شد. 

او اضافه کرد: حضور در استان‌ها و استفاده از ظرفیت‌های آنها، باعث دیده‌شدن مردم در آثار رسانه‌ملی خواهد شد و به پیشرفت جامعه کمک خواهد کرد. از این‌رو، باید با روایت این پیشرفت‌ها، بهترین بازیگر نقش خود در جامعه باشیم. 

یک تجربه بی‌نظیر برای روایت پیشرفت

حدیث نیکرو، بازیگر سینما و تلویزیون، پس از بازدید از مجتمع فولاد کاوه در اردوی راویان پیشرفت گفت: این فرصت را داشتم که پیش از این به سایت موشکی در سمنان بروم و از نزدیک شاهد پرتاب ماهواره فضایی باشم. این حضور برایم پرافتخار بود و حالا که به مجتمع فولاد کاوه آمده‌ام، آن حس برایم تکرار شد. 

نیکرو اضافه کرد: قبلا فکر می‌کردم بسیاری از فرصت‌ها را از دست داده‌ایم و کشورمان به دلیل تحریم‌ها عقب مانده است‌ اما با مشاهده این فضا حالم خیلی بهتر شد. پیشرفت پرسرعت دانش و فناوری در ایران با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها برایم تحسین‌برانگیز است. ضمن این‌که بار دیگر برایم ثابت شد که توان مهندسان و نخبگان ایرانی در رسیدن به خودکفایی باید به تصویر کشیده شود. 

وی عنوان کرد: روایت پیشرفت‌ها نه‌تنها موجب غرور و امیدآفرینی در جامعه می‌شود، بلکه ما را به ماندن، ساختن و ادامه دادن در ایران تشویق می‌کند. 

بازیگر سریال سوجان گفت: وظیفه رسانه‌ملی است که در قالب‌های مختلف مانند مستند، نمایش و… این دستاوردها را به نمایش بگذارد. ما باید نگاه‌مان را از پایتخت برداریم و به‌سمت استان‌ها برویم و تلاش این کارگران و متخصصان را برای استقلال و پیشرفت کشورمان به نمایش بگذاریم. 

فرصتی ناب برای نمایش دستاوردها

پریسا دوستی، بازیگر سریال در حال پخش سوجان، پس از بازدید از مجتمع فولاد کاوه بندرعباس، این تجربه را بی‌نظیر خواند و گفت: اردوهای پیشرفت، فرصتی ناب برای نمایش دستاوردهای صنعتی ایران است. 

او با بیان این‌که از دیدن تلاش کارگران در خط تولید فولاد شگفت‌زده و مفتخر شده است، عنوان کرد: این مجتمع نماد غرور ملی است و حضور در اردوی راویان پیشرفت تصور مبهمی را که از کارخانه‌های صنعتی داشتم، تغییر داد. 

وی با اشاره به سختی کار کارگران، پیشنهاد داد تا با فراهم کردن امکانات تفریحی و فرهنگی، به آنها انگیزه داده شود. هنر می‌تواند مرهمی بر سختی‌های زندگی باشد. همچنین، حضور هنرمندان در اردوی راویان پیشرفت و شکل‌گیری هم‌اندیشی، فرصتی برای تولید محتواهای هنری و رسانه‌ای با محوریت صنعت است. 

دوستی پیشنهاد داد تا این فرصت در اختیار دیگر هنرمندان هم قرار گیرد. این بازیگر در ادامه افزود: با اطلاعات ارزشمندی درباره صنعت فولاد آشنا شدم و به‌عنوان یک بازیگر لحظاتی خودم را در قالب نقش زنی که همسرش در کارخانه کار می‌کند، تصور کردم. فضای شرکت فولاد کاوه الهام‌بخش بود و می‌توان سریال‌ها و فیلم‌های متعددی با محوریت این صنعت تولید کرد. 

دوستی اضافه کرد: کارگران این مجتمع افرادی شریف، ساده‌زیست و پرتلاش‌اند که برای آبادانی کشور تلاش می‌کنند. امیدوارم بتوانم تجربه حضور در چنین فضایی را در راستای اعتلای هنر کشور به کار گیرم و هرکدام از هم‌سفران نیز تصویری واقعی از آنچه دیده‌اند، ارائه دهند. 

ترسیم عزت و غرور ایران در قاب تصویر

زهرا جهرمی، بازیگر تلویزیون که در هفتمین اردوی راویان پیشرفت حضور داشت، در این‌ باره گفت: حضور در این سفر برای هرکسی می‌تواند جذاب باشد‌ اما مهم این است که این پیشرفت را چه کسی روایت کند؟ حضور اصحاب رسانه، هنرمندان، برنامه‌سازان یا استادان دانشگاه و معلمان می‌تواند متفاوت باشد و پیام و اثری که از این اردو منتشر می‌شود، تأثیر چند برابری روی مخاطب بگذارد. 

وی ادامه داد: فکر می‌کنم تنها دلگرمی کارگران و متخصصانی که سال‌ها در این کارخانه کار می‌کنند امید به آینده و تعلق خاطر به وطن‌شان است. برای من این نوع خدمت کردن و روزی را سر سفره بردن بسیار ارزشمند است. 

جهرمی ادامه داد: تلاش می‌کنم با توجه دادن مخاطب به شرایط کاری در صنایع، همت و پشتکار جوانان عاشق میهن و جامعه ایرانی و پیشرفت ایران را روایت کنم و امیدوارم این انگیزه را در قالب مستند یا سریال به تصویر بکشم. 

این بازیگر افزود: مهم‌ترین نقش این سفر برای ما ضرورت روایت امید در روزگاری است که گاهی ناامیدی بر آن غلبه می‌کند. روایات تصویری حتما تأثیر مثبتی خواهد داشت و امیدوارم همکارانی که در این اردو همراه ما هستند، علاوه‌بر قالب خبری و اطلاع‌رسانی، به بیان این تلاش به شکل فیلم و سریال با داستان‌های واقعی دست بزنند.
 
خودم را مسئول روایت پیشرفت‌های کشور می‌دانم

افشین غیاثی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما، پس از حضور در هفتمین اردوی راویان پیشرفت، گفت: شاید تصور نمی‌کردیم در کشور و در صنعت فولاد تا این حد مجهز و پیشرفته‌ایم. به‌نظرم، رتبه رقابتی ایران در حوزه فولاد با سایر کشورهای دنیا حیرت‌انگیز و مایه افتخار است. 

بازیگر سریال سوجان گفت: بندرعباس در بیشتر فصول سال گرم است و در جریان بازدید از فولاد کاوه به این فکر می‌کردم که کارکنان این مجموعه در فصل تابستان با این شدت گرما چطور کار می‌کنند؟

غیاثی افزود: امروز ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، خودکفاست و تولید و آبادانی هرگز متوقف نشده است‌؛ چرا که جوانان ایرانی کشورشان را دوست دارند و دست از تلاش برنمی‌دارند. 

وی درخصوص ارتباط هنر بازیگری با امر روایتگری نیز بیان کرد: ما باید سفیر ملت در هر زمینه‌ای باشیم. یک بازیگر می‌تواند از شهرت خود استفاده کند تا عموم مردم مطلع شوند که چه دستاوردهایی داریم. ما در بازیگری باید فولاد آب‌دیده شویم تا بتوانیم از پس هر نقشی بربیاییم. 

آرزومند بازی در نقش کارگران

بهادر زمانی، بازیگر سریال «سوجان» در هفتمین اردوی راویان پیشرفت از مجتمع فولاد کاوه بازدید کرد و این تجربه را فرصتی برای آشنایی با پیشرفت‌های صنعتی کشور دانست. زمانی که پیشتر به جنوب ایران سفر کرده بود، از وجود چنین کارخانه‌ای در نزدیکی دریا بی‌اطلاع بود و این بازدید را فرصتی برای درک اهمیت جزئیات ملی و میهنی دانست. 

زمانی عنوان کرد: بازدید هنرمندان و رسانه‌ها از صنایع، غرور ملی را تقویت می‌کند و انگیزه کارگران را افزایش می‌دهد. 

وی به اهمیت تجربه شخصی بازیگران از محیط‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: این تجربه‌ها می‌تواند به بهبود نقش‌آفرینی بازیگرها کمک کند. دیدن پیشرفت‌های ایران برای هر ایرانی لذت‌بخش است و رسانه‌ها باید این دستاوردها را به تصویر بکشند. به ‌نظرم لازم است علاوه¬ بر بازیگران، تهیه‌کنندگان و کارگردانان نیز در این اردوها شرکت کنند تا ایده‌های هنری جدیدی شکل بگیرد. 

زمانی از اداره‌کل روابط‌عمومی رسانه‌ملی برای برپایی این اردو قدردانی کرد و گفت: حضور در مجتمع صنعتی، دیدگاه من را نسبت به پیشرفت‌های کشور تغییر داده است. امیدوارم که روزی نقشی به من پیشنهاد شود که ادای دینی به تلاش کارگران و صنعتگران کشور باشد. 

این بازیگر تأکید کرد: هر محتوایی در فضای مجازی و هر خبری که از زبان هنرمندان و خبرنگاران منتشر می‌شود، می‌تواند امید را در دل مردم زنده کند و به جوانان انگیزه دهد تا در ایران بمانند و در رشته‌های فنی فعالیت کنند. 

امیدوارم هر روز راوی پیشرفت کشور اسلامی‌مان باشیم

زهراسادات خلیلی، گوینده خبر در بازدید از فولاد کاوه جنوب کیش، اولین بازدید صنعتی خود را تجربه کرد. او با اشاره به ساخت این مجموعه در دوران تحریم، آن را دستاوردی مبارک دانست و ابراز امیدواری کرد که این کارخانه به‌زودی در منطقه حرف اول را بزند. 

 خلیلی با تأکید بر اهمیت ارزآوری برای توسعه کشور، کار کارگران را سخت توصیف کرد و خواستار توجه مسئولان به آنها شد. 

این گوینده خبر با اشاره به حس غرور ملی در این بازدید، گفت: جهاد اقتصادی برای کشور یک ضرورت است و تا جایی‌که می‌توانیم باید به مردم در رابطه با دستاوردهای ملی اطلاع‌رسانی کنیم تا بدانند خودتحقیری دسیسه دشمنان است. من امیدوارم هر روز راوی پیشرفت کشور اسلامی‌مان باشیم. 

خلیلی فضای ذوب مواد اولیه و تبدیل آن به شمش را بسیار جذاب و حیرت‌انگیز توصیف کرد و افزود: روایت این پیشرفت‌ها در رسانه موجب افزایش امید و اعتمادبه‌نفس مردم و نقش بر آب شدن شایعات معاندان می‌شود. 

خلیلی با تأکید بر نقش رسانه در جنگ روانی، روایت توانمندی‌های ایران اسلامی را برای رفع حس خودتحقیری ضروری دانست. 

وی همچنین اردوهای رسانه‌ای را موجب همدلی میان اهالی رسانه برشمرد و گفت: این اردوها در تحول رسانه‌ملی مؤثرند. ما نیاز به تحول داریم و تحول همیشه مثبت اما دردناک و سخت است. تحول باید با نقشه راه و به‌صورت علمی انجام شود تا باعث سرخوردگی نشود. 

این گوینده خبر اضافه کرد: معنای تحول پیشرفت است ولی اگر شاخص‌هایش درست تعریف نشود، می‌تواند باعث سقوط شود، از این‌رو باید برای ایجاد تحول از پیشرفت‌ها روایت کرد. 

رشد غرورآفرین صنایع و معادن

میترا لبافی، خبرنگار فرهنگی رسانه‌ملی، مترجم و نویسنده که برای بازدید از شرکت فولاد کاوه با هفتمین اردوی راویان پیشرفت همراه شد، درباره تجربه حضور در این اردو عنوان کرد: شاید شنیده باشید که خبرنگاران می‌گویند کار خبر، از کار در معدن هم سخت‌تر است! واقعا این مقایسه درست نیست. خبرنگاران فعالیت فکری می‌کنند‌ اما کارگران معدن فعالیت فیزیکی سنگین هم دارند. 

وی گفت: روایت انگیزه و اهداف افرادی که در این فضاها کار می‌کنند قطعا شنیدنی و آموزنده است. از این¬رو ایده اردوهای راویان پیشرفت بسیار ارزشمند و ضروری محسوب می‌شود. 

لبافی بیان کرد: کارگران می‌گفتند افزایش حقوق داشته‌اند‌ اما واقعا این افزایش دستمزدها چندان چشمگیر نیست. اگر وارد مشاغل واسطه‌ای شوند، ممکن است پول بیشتری هم به‌دست بیاورند‌ اما خوشبختانه این کار را نمی‌کنند و در بخش‌های صنعتی و معدنی درحال تلاش شبانه‌روزی‌ هستند. 

وی اضافه کرد: شرکت فولاد کاوه در دوران تحریم‌ها شکل گرفته و همت بلندی وجود داشته تا چنین ظرفیتی پرورش یافته شود. فکر می‌کنم هموطنان ما از تهدیدها فرصت ساخته‌اند و غیرت‌شان به جوش آمده و از دل محدودیت‌های بسیار توسعه و آبادانی استخراج کرده‌اند. 

لبافی گفت: زمانی که به اردوی راویان پیشرفت آمدم، احساس کردم جای خالی نوشتن در رابطه ‌با ابعاد مختلف صنایع و معادن کشور در حوزه کتاب خالی است. 
این خبرنگار در ادامه، به فرهنگ کار و لزوم ترویج آن اشاره کرد و از برقراری چنین امری در فولاد کاوه به بهترین شکل گفت. 

نگاه نمایندگان ملت را به مجموعه‌های پیش‌رو و پیشرفته جلب کنیم

حمیدرضا گلدوزی، خبرنگار خبرگزاری صداوسیما که در هفتمین اردوی راویان پیشرفت از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در بندرعباس حاضر بود، درباره تجربه حضور در چنین سفری بیان کرد: خلیج‌فارس از نظر اقتصادی، جغرافیایی، طبیعت و فرهنگی می‌تواند بسیار تعیین‌کننده‌تر باشد. فولادسازی‌های کشور در پهنه خشکی قرار دارند و مسائل زیست‌محیطی و آب را تجربه می‌کنند‌ اما صنایع فولادی در حاشیه آب‌های نیلگون خلیج¬فارس، ازجمله فولاد کاوه، کار بسیار هوشمندانه و بزرگی است و نقش مهمی در گردش چرخه اقتصاد ایفا می‌کند. 

این خبرنگار افزود: به نظر من، پس از این سفر حتما یک بار دیگر با خانواده‌ام به این نقطه از کشور خواهم آمد تا تجربه‌های جدیدی که در اردو کسب کرده‌ام را با اعضای خانواده‌ام به اشتراک بگذارم. به‌نظرم، فرزندان همه ما نیاز دارند تا از طریق روایت‌های دقیق با واقعیت‌های کشور آشنا شوند. درصورتی‌که ما نتوانیم روایت‌های اصیلی برای نوجوانان و جوانان ارائه کنیم، ذهن آنها با روایت‌های غلط جریان‌های مخالف درگیر می‌شود. به‌همین‌دلیل، امروز روایتگری از مسیر توسعه در کشور یک ضرورت است. همچنین، ما در خبرگزاری صداوسیما تلاش می‌کنیم نگاه نمایندگان مجلس را بیشتر به شرکت‌ها و مجموعه‌های صنعتی و معدنی پیش‌رو و پیشرفته جلب کنیم. 

گلدوزی در ادامه، پیشنهادی هم برای اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما درخصوص سفرها داشت و گفت: باید روابط‌عمومی مجلس و رسانه‌ملی بیشتر در تعامل قرار بگیرند تا بتوانیم به‌عنوان طرف رسانه‌ای، نمایندگان مجلس را به‌عنوان قانون‌گذار و ناظر به مناطق درحال‌توسعه و اقتصادهای پویا و صنایع فعال با خود همراه کنیم. 

شکست روایت رسانه‌های بیگانه از ایران 

مسعود نیک‌روش، سردبیر گروه تاریخ خبرگزاری صداوسیما، از همسفران اردوی راویان پیشرفت هفتم، درخصوص تجربه حضور در این اردو عنوان کرد: ارزش اراده فولادین اعضای شرکت فولاد کاوه، حتی از محصول و شمش‌های فولاد سختی که تولید می‌شود، بیشتر است. قطعا پس ‌از این اردو، در گروه تاریخ خبرگزاری صداوسیما، محتواهایی درخصوص این دستاوردها تولید خواهیم کرد. 

وی اضافه کرد: برای خنثی‌سازی توطئه رسانه‌های بیگانه و سیاه‌نمایی‌ها، بهترین کار به‌جای سخنرانی، کار عملی و برگزاری اردوهای راویان پیشرفت است تا افراد از نزدیک شاهد دستاوردهای صنعتی و علمی انقلاب اسلامی ایران باشند و به تمامی ابهامات و پرسش‌های آنها پاسخ داده شود. 

این همکار معاونت سیاسی با بیان این‌که روایت‌ها تاریخ را شکل می‌دهند، گفت: یکی از مأموریت‌های ما مقابله با تحریف، جوسازی و سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند علیه ایران است. اگر قرار باشد تاریخ ایران آینده را با روایت‌های صادق شکل‌دهیم، لازم است از دستاوردهای ملی بازدید کنیم تا واقعیت میدان در عرصه خبر و تولیدات رسانه‌ای منعکس شود. 

به ‌گفته وی، اگر قرار است در میدان روایت‌ها دست برتر را داشته باشیم، در مرتبه نخست باید راویان با جلوه‌های پیشرفت مواجه شوند و به‌صورت میدانی زحمت متخصصان را مشاهده کنند. در این حالت، روایت رسانه‌های بیگانه کمرنگ می‌شود و شکست می‌خورد. 

رسالت اردوی روایت پیشرفت، جهاد تبیین است

گلعلی بابایی، نویسنده ادبیات پایداری و مستندنگار دفاع‌مقدس، هفتمین اردوی راویان پیشرفت را همراهی کرد. وی در رابطه با تجربه این سفر عنوان کرد: برای یک فعالیت پژوهشی در حوزه نفت، از برخی مراکز نفتی و پتروشیمی بازدید داشتم، اما متأسفانه موفق به بازدید از مجتمع‌های تولید فولاد نشدم. به‌همین‌دلیل، اردوی راویان پیشرفت برای من بسیار شگفت‌انگیز و ارزشمند بود. وی تصریح کرد: بارها گفته‌ایم که به برکت انقلاب اسلامی و تجربه دفاع¬مقدس، به خودباوری رسیده‌ایم‌ اما فولاد کاوه مصداق عینی این باورمندی و اعتقاد راسخ بود. قبلا قرار بود اسپانیا پیمانکار اصلی این صنعت شود، اما تحریم‌ها مانع از تحقق این امر شدند. در واقع، این شرایط سخت باعث شده است که ما بدون وابستگی به کشورهای خارجی، تولید فولاد را ادامه دهیم و به تولید انبوه دست یابیم.

نویسنده کتاب «بدون مرز» افزود: مردم اطلاع ندارند که ایران در فولاد رتبه بالایی دارد و در جهان بسیار مطرحیم. از این رو، روایت برای تبیین چنین پیشرفت‌هایی امروز از واجبات است. فکر می‌کنم باید روایت‌های ترکیبی در قالب داستان، خبر، تصویر و ... داشته باشیم. ابتدا باید نقاط مغفول را پیدا و عموم مردم را از توسعه کشور مطلع کرد. من فکر می‌کنم روایت پیشرفت، جهاد تبیین است. هرکدام از کسانی که به اردو می‌آیند، رسالتی برعهده دارند و باید از سختی‌ها و فرآیندها تولیدمحتوا کنند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها