درمان گرانتر از مرگ می‌شود | گلایه از شورای اقتصادی دولت | خطر ۱۰ برابر شدن قیمت دارو
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص پیامد‌های حذف ارز دارو هشدار داد

درمان گرانتر از مرگ می‌شود | گلایه از شورای اقتصادی دولت | خطر ۱۰ برابر شدن قیمت دارو

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به جام جم آنلاین مطرح کرد

مدیریت کج‌دار و مریز بازار دارو

رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود دارویی در کشور گفت: کمبود اقلام دارویی روند کاهشی دارد و چنانچه نقدینگی به‌موقع تامین شود این روند سرعت بیشتری خواهد گرفت، اما اگر نقدینگی به‌موقع تامین نشود، بازار دارو به شکل کج‌دار و مریز مدیریت می‌شود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود دارویی در کشور گفت: کمبود اقلام دارویی روند کاهشی دارد و چنانچه نقدینگی به‌موقع تامین شود این روند سرعت بیشتری خواهد گرفت، اما اگر نقدینگی به‌موقع تامین نشود، بازار دارو به شکل کج‌دار و مریز مدیریت می‌شود.
کد خبر: ۱۴۸۸۵۴۲

به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نشست خبری رئیس سازمان غذا و دارو در  سالن شهید سلیمانی وزارت بهداشت و درمان برگزار شد. در این نشست مهدی پیرصالحی یادآور شد: چندین حوزه تحت نظارت سازمان غذا و داروست از غذاهای فرآوری شده گرفته تا دارو و تجهیزات پزشکی.

وی ادامه داد: در حوزه داروهای گیاهی و  در حوزه آرایشی نیز بحث نظارت بر کیفیت مطرح است.

پیرصالحی عنوان کرد: وقتی فعالیت خود را شروع کردیم بحث کمبود دارو مطرح  و موجودی ما در برخی اقلام دارویی کم بود.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تلاش کردیم این مشکل را حل کنیم، خاطر نشان کرد: بررسی‌ها نشان داد  کمبود دارو سه علت عمده دارد و اصلی‌ترین مشکل، بحث تامین نقدینگی بود، زیرا بسیاری از شرکت ها نمی توانستند ارز لازم را خریداری کنند. 

وی با اشاره به اینکه در بحث زنجیره تامین نیز با مشکلاتی روبرو بودیم، ادامه داد: برای نمونه بدهی بخش دولتی ۳۶ همت برآورد شده بود.

پیر صالحی با بیان اینکه بحث قیمت گذاری سرکوب‌گرانه در حوزه دارو نیز مطرح بود، افزود: برخلاف تورم قیمت گذاری در حوزه دارو مناسب نبود به همین دلیل تعداد زیادی از داروهای بیمارستانی تولید نمی‌شد.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: مسأله دیگر حوزه ارز بود، چراکه همیشه دغدغه تامین ارز در زمان مناسب وجود دارد.

وی عنوان کرد: یک خبر خوب اینکه کمبود در حوزه داروهای بیمارستانی اکنون کمتر از ۱۰ قلم است.

پیرصالحی توضیح داد: در حوزه داروهای عمومی بحث کمبود را داریم، البته دسترسی مردم به دارو قطع نشده، اما برخی اقلام در همه داروخانه در دسترس نیست.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره فروش اینترنتی دارو یادآور شد: وزارت بهداشت نگرانی های جدی در این حوزه داشت به همین دلیل بعدها آیین‌نامه‌ای تهیه و البته این آیین نامه در مواردی اصلاح شد.

وی تاکید کرد: فعالیت در این حوزه باید در چارچوب سیاست‌های وزارت بهداشت باشد و  قیمت گذاری از سوی وزارت بهداشت انجام شود و  ما بر حفظ محرمانه ماندن اطلاعات بیماران تاکید داریم.

پیرصالحی درباره افزایش پرداختی دارو از جیب مردم بیان کرد: قیمت دارو در ایران پایین است اما اولویت ما دسترسی مردم به دارو با قیمت منصفانه است. 

رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود دارویی در کشور و درباره آمار کمبودهای دارویی گفت: اعلام کمبودهای دارویی در سازمان غذا و دارو براساس فاکتورهای مشخصی انجام می‌شود. 

وی درباره اینکه چرا کاهش کمبود داروهای بیمارستانی را اعلام می‌کنید، اما در حوزه داروهای عمومی رویکرد متفاوتی دارید، گفت: اعلام کمبودهای دارویی در حوزه بیمارستانی نیاز ما را به صورت القایی افزایش نمی‌دهد، اما در خصوص داروهای عمومی بیان این آمار نگرانی بیماران را افزایش می‌دهد‌‌.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: برخلاف اینکه آمار کمبود دارو کاهشی بوده ، اما باید تلاش کنیم کمبودها را بیشتر کاهش دهیم.  روند کمبود دارو کاهشی است و چنانچه نقدینگی ما نیز به‌موقع تامین شود این روند سرعت بیشتری خواهد گرفت ، اما اگر به‌موقع تامین نشود، ما بازار دارو را  به شکل کج‌دار و مریز مدیریت می‌کنیم‌.

وی درباره اینکه آیا آمار کمبود دارویی در کشور حدود ۳۰۰قلم است به جام جم آنلاین گفت: در اوج کمبودها نیز  هیچ وقت این آمار فراتر از ۱۲۰ یا ۱۳۰ قلم فراتر نرفت. 

به گفته پیر صالحی، اکنون کمبود دارویی کمتر از یکصد قلم برآورد می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها