در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

نشانه‌های هراس آمریکا از نفوذ ایران در منطقه

جمع‌بندی اطلاعات به دست آمده از سوی آمریکایی‌ها از این حکایت دارد که گرایش‌های مختلف سیاسی در سوریه در حال حاضر نیز می‌توانند پذیرای حضور جمهوری اسلامی ایران باشند و این موضوعی است که مقامات واشنگتن را بشدت نگران می سازد. در واقع آمریکایی‌ها به نوعی با در نظر گرفتن شرط برای آقای جولانی در خصوص مقبولیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه، به این امر اعتراف کرده‌اند.
جمع‌بندی اطلاعات به دست آمده از سوی آمریکایی‌ها از این حکایت دارد که گرایش‌های مختلف سیاسی در سوریه در حال حاضر نیز می‌توانند پذیرای حضور جمهوری اسلامی ایران باشند و این موضوعی است که مقامات واشنگتن را بشدت نگران می سازد. در واقع آمریکایی‌ها به نوعی با در نظر گرفتن شرط برای آقای جولانی در خصوص مقبولیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه، به این امر اعتراف کرده‌اند.
کد خبر: ۱۴۸۶۴۱۴
نویسنده  جعفر قنادباشی | تحلیلگر مسائل بین‌الملل

چنانچه در تحولات اخیر در منطقه دقیق شویم در می‌یابیم که بخشی از این مسائل به دلیل هراس آمریکا و رژیم صهیونیستی از نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه رخ داده است. در این خصوص لازم به یادآوری است که آقای مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان نیز در واکنش به شرط آمریکا برای حاکمان جدید سوریه مطلبی را در فضای مجازی منتشر کرده است که از نگرانی آن‌ها در خصوص نفوذ ایران در کشور‌های منطقه حکایت دارد. ایشان نوشته‌اند که «ایالات متحده، پس از دیدار نماینده خود با الجولانی، شرط کرده است که دولت جدید سوریه نباید هیچ نقشی به ایران بدهد تا روابط خوبی با ایالات متحده برقرار شود. گزارش شده که آن‌ها در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نیز همین توصیه را به جماعت اخوان‌المسلمین کردند و همین شرط را به رئیس‌جمهور سابق مصر، محمد مرسی، ارائه دادند. زمانی که دیدند مرسی تنها مانده است، زمان برای خیانت آمریکایی‌ها فرا رسید. آنچه باید رخ می‌داد، اتفاق افتاد و سرنوشت به همان شکل رقم خورد.»

 

این نوشته آقای امانی از این جهت حائز اهمیت است که ایشان از تجربه عملی حضور در مصر برخوردارند و این مطالب را به عنوان رئیس دفتر حفاظت منافع پیشین ایران در مصر به اشتراک گذاشته است. به عبارت دیگر آقای امانی خاطر نشان می‌کند که آنچه در خصوص آقای جولانی در حال رقم خوردن است، تکرار اخطار آمریکایی‌هاست.

 

هشداری که آمریکایی‌ها به آقای جولانی داده‌اند، بسیار روشن است و معنای اصلی آن این است که آمریکایی‌ها براساس اطلاعاتی که در اختیار دارند می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران از جایگاه مناسبی در سوریه برخوردار است و در واقع این مساله اعتراف آن‌ها به مقبولیت ایران در سوریه است، زیرا اگر احتمال پذیرش ایران از سوی حاکمان جدید سوری وجود نداشت، طبیعتا آمریکایی‌ها چنین اخطاری را مطرح نمی‌کردند.

 

آن‌ها نگران این هستند که در سوریه دیدگاه و پذیرش خوبی نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و کشورمان می‌تواند با حاکمان جدید سوریه نیز روندی را برای شکل گیری دوباره جبهه مقاومت در سوریه دنبال کند و در این مسیر به موفقیت نیز دست پیدا کند؛ بنابراین احتمال موفقیت ایران در ارتباط برقرار کردن با آقای جولانی و فراتر و مهمتر از آن با گروه‌ها، مردم و قومیت‌ها سوریه سبب این نگرانی آمریکا‌یی‌ها و رژیم صهیونیستی شده است.

 

اما اینکه آقای جولانی اخطار آمریکایی را بپذیرد یا نه؟ مساله دیگری است و به نظر می‌رسد با توجه به ترکیب نیرو‌های آقای جولانی و نقاط ضعفی که وی دارد  اخطار آمریکایی‌ها را جدی‌تر از آقای مرسی تلقی خواهد کرد. فراموش نکنیم که آمریکایی‌ها برای گرفتن اطلاعاتی در خصوص محل آقای جولانی ده میلیون دلار جایزه تعیین کرده بودند، در این بین هرچند این جایزه لغو شده است، اما باید در نظر داشت که رفتار جولانی ‌ در برابر آمریکایی‌ها متفاوت از مرسی خواهد بود.

 

به هرحال به نظر می‌رسد آقای مجتبی امانی بیشتر تلاش داشته است که جدی بودن پیام آمریکایی‌ها را گوشزد کند، زیرا ایشان شاهد این رویکرد آمریکایی‌ها در مصر بوده اند و به عبارت دیگر می‌توان گفت آمریکایی‌ها نگران حضور جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های منطقه و بویژه در سوریه است.

 

باید توجه داشت که آن‌ها بحث پایان حضور ایران در سوریه را مطرح کرده‌اند. اما رهبر معظم انقلاب در روز ۲۱ آذرماه گذشته فرمودند که به توفیق الهی، مناطق تصرف‌شده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد.

 

چنین برآورد‌هایی در نهایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند، زیرا جمهوری اسلامی قادر است که با حاکمان کنونی سوریه نیز ارتباط برقرار کند و در این بین مهم نگرانی آمریکایی‌هاست که آن‌ها براساس اطلاعات خود در منطقه به دست آورده‌اند و جمع بندی اطلاعات به دست آمده از سوی آن‌ها از این حکایت دارد که گرایش‌های مختلف سیاسی موجود در سوریه پذیرای حضور جمهوری اسلامی ایران هستند. در واقع می توان گفت که آمریکایی‌ها با این شروط و اخطار به نوعی در خصوص مقبولیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه اعتراف کرده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها