به گزارش جام جم آنلاین، آفتابگردان با نام علمی Helianthus annuus، گیاهی یکساله و دارای ساقه راست، خشن و به ارتفاع ۲ متر است. این گیاه دارای خواص درمانی متعددی بوده و سرشار از ویتامینهای A و B است.
گلهای آفتابگردان تببر است و از آن مادهای تهیه میشود که آرامکننده دردهای گوارشی است. آفتابگردان دارای خواص ملین و ضدیبوست، ضدعفونیکننده و موثر برای درمان زخمهای سطحی، تقویتکننده معده و رفعکننده سنگ کلیه است و در عین حال، باعث پاکسازی مجاری ادراری میشود.
برگهای آفتابگردان دارای خاصیت تقویتکننده معده بوده و فشار خون را تنظیم میکند. ضماد برگهای آن نیز درد مفاصل، سیاتیک و نقرس را تسکین میدهد. ریشه آفتابگردان برای سیستم گوارشی مفید بوده و ادرارآور است. آب ریشه این گیاه، درد دندان را تسکین میدهد و شربت ریشه آن، مقوی قلب است.
دمکرده دانه آفتابگردان برای درمان اسهال خونی مفید است؛به نحوی که بهتر است برای این بیماری ۵ الی ۱۰ گرم از دانههای آفتابگردان در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و با قند یا نبات استفاده شود. مغز دانههای این گیاه ۴۰ تا ۴۸ درصد روغن دارد و از دانههای آن برای تولید روغن استفاده میشود. شیره آفتابگردان نیز برای درمان آرتروز و رفع ناراحتی های مفاصل و کمر مفید است.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: