رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: 5 برابر نیاز داخلی شکر وارد کشور شد

فارس: نماینده شوش دانیال در مجلس گفت: در حالی که نیاز کشور شکر وارداتی 400 هزار تن است، بیش از 2 میلیون تن شکر وارد کشور شد.
کد خبر: ۱۳۴۱۸۷

جاسم ساعدی ، افزود: بیش از دو میلیون تن شکر در سال گذشته وارد کشور شد که یک میلیون تن آن را وزارت بازرگانی و بیش از یک میلیون تن هم توسط بخش خصوصی شکر وارد کشور شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: تولید داخلی شکر یک میلیون و 450هزار تن است که 700 هزار تن شکر نیشکری و 750 هزار تن شکر چغندری است و مصرف کشور هم در بالاترین برآورد 1.8 تا 1.85 میلیون تن است.
ساعدی تصریح کرد: یک دلیل عمده واردات بی حد و حصر شکر ، کاهش قیمت جهانی آن از هر تن 400 دلار به 350 دلار بود ، علت دیگر هم بحث اضطرار برای ذخیره سازی شکر بود که متأسفانه کاهش تعرفه و اقدام به واردات شکر در فصل برداشت چغندر و تولید شکر انجام شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی بیان داشت: وزارت بازرگانی که طبق قانون موظف بود ، شکر تولید داخلی را به نرخ تضمینی خریداری کند ، بودجه آن را صرف واردات یک میلیون تن شکر به ارزش 360 میلیون دلار کرد و برای خرید شکر داخلی پولی نداشت لذا به سمت گرفتن تسهیلات از شبکه بانکی روی آورد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی با آن مخالفت کرد.
ساعدی افزود: کار غیرقانونی وزارت بازرگانی در واردات شکر از محل بودجه خرید تضمینی شکر داخلی باعث شد که شکر کارخانه های داخلی با توجه به هزینه تولید هر کیلوگرم 500 تومان روی دستشان بماند و کارخانه ها با بحران کارگری و عدم پرداخت 2 تا 4 ماهه حقوق کارگران مواجه شوند.
ساعدی نماینده شوش دانیال ابراز داشت: واحدهای تولید نیشکر شامل شرکت نیشکر هفت تپه، شرکت نیشکر کارون و شرکت توسعه صنایع نیشکر خوزستان که 5 واحد از 7 واحد آن فعال است، هر واحد 100هزار تن شرکت تولید کرده اند که عمده آن روی دستشان مانده است.
وی گفت: در حالی که هنوز تولید یک کیلوگرم شکر داخل 500 تومان بود ، بازار آن را به قیمت 370 تومان تقاضا می کرد، این به دلیل واردات شکر ارزان خارجی با تعرفه صفر درصد بود.
ساعدی رئیس کمیسیون کشاورزی افزود: تعرفه 50 تا 60 درصدی واردات شکر یک باره بر اساس تصمیم نادرست یک نفر آن هم در فصل برداشت محصول داخلی، صفر شد که باعث در انبار ماندن تولید داخل شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: فروش نرفتن شکر داخل باعث شد کارخانه ها نتوانند پول چغندر کارگران را بدهند و اکنون کشاورزان برای کشت جدید چغندر با مشکل تهیه نهاده های تولید همراه هستند.
ساعدی با اشاره به اهداف عالی امنیت غذایی در سند چشم انداز و برنامه چهارم توسعه گفت: واردات بی رویه و بی قاعده مواد غذایی و محصولات کشاورزی هدف امنیت غذایی را با مشکل جدی همراه میکند.
وی گفت: وقتی نمایندگان مجلس از مدیران دولتی برای واردات بازخواست می کنند، وزارت بازرگانی گناه را به گردن سازمان مدیریت می اندازد، در حالی که خود وزارت بازرگانی اعتبار خرید داخل را صرف واردات شکر کرده است، این کار خطا است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها