ایسنا: آژانس بین المللی انرژی (IEA) در گزارشی نوشت که تصمیم ایران برای سهمیه بندی بنزین و افزایش بهای آن ، اقدام هوشمندانه ای بوده و منجر به کاهش واردات و افزایش مصرف بهینه سوخت خواهد شد.
کد خبر: ۱۳۳۹۸۸
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که طرح جدید دولت ایران برای سهمیه بندی بنزین اقدام هوشمندانه ای است که می تواند قیمت های بنزین در کشور را بتدریج با قیمت های بازار منطبق کند که این امر افزایش مصرف بهینه سوخت و کاهش تقاضا را در پی خواهد داشت.
در این گزارش آمده است که تغییرات مورد بحث مستلزم تحمل مشکلات اجتماعی و سیاسی زیادی است که اگر دولت خواهان موفقیت است باید بر آنها غلبه کند. بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی ، در ایران 15میلیون دستگاه خودرو در حال تردد است و تقاضا برای بنزین حدود 78میلیون لیتر در روز است و به طور میانگین هر خودرو روزانه 5.2لیتر بنزین مصرف می کند که از سهمیه 3لیتری پیشنهادی بیشتر است.
آژانس بین المللی انرژی افزود: بنابراین به طور میانگین سهمیه پیشنهادی تنها برای 17یا 18روز دوام خواهد داشت و مصرف کنندگان زیاد بنزین که قادر به یافتن سوخت جایگزین نیستند، بشدت جریمه خواهند شد؛ اما رانندگانی هم وجود خواهند داشت که مصرف خود را کاهش می دهند و از مازاد سهم خود، منافع زیادی در بازار سیاه به دست خواهند آورد.