عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مطرح کرد

تاثیر آنتی‌ اکسیدانی مرزنجوش بر حافظه

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: از آنجا که ترکیب رادیکالی در بیماران آلزایمری تولید و سبب تخریب بافتی بسیار وسیع در مغز آنان می‌شود، با توجه به نوع ترکیبات موجود در عصاره گیاه مرزنجوش، این گیاه می‌تواند طیف وسیعی از اثرات آنتی‌اکسیدانی را در مغز داشته باشد.
کد خبر: ۱۳۳۷۷۴۴

به گزارش جام جم آنلاین از پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر نسیم زرین‌پنجه اظهار داشت: مرزنجوش با نام علمی Origanum Vulgare L گیاهی است علفی و دائمی به ارتفاع ۸۰ سانتی‌متر که ساقه آن دارای انشعابات زیاد، پوشیده از تارهای کوتاه و به رنگ سبز مایل به قرمز است و مناطق اصلی رویش این گیاه در ایران، مناطق شمالی، به‌خصوص استان‌های خراسان، مازندران، گیلان و آذربایجان است. یکی از مشخصات گیاه، بوی معطر و قوی آن است.

وی اضافه کرد: از مهمترین ترکیباتی که در عصاره آبی گیاه مرزنجوش وجود دارد، می‌توان به رزمارینیک اسید، اریوسیتین، آپی ژنین گلیکوزید، اوریگانول و اورسالیک اسید اشاره کرد. مشخص شده است که رزمارینیک اسید علاوه بر کاهش استرس، سبب بهبود یادگیری فضایی در بیماری آلزایمر می شود.

این عضو هیات علمی درخصوص تاثیر آنتی اکسیدانی این گیاه بر حافظه بیان کرد: ترکیبات آنتی اکسیدان این گیاه سبب بهبود یادگیری می‌شوند، باید دانست که رزمارینیک اسید که فراوانترین ترکیب عصاره آبی مرزنجوش است، فعالیت جاروبگری قوی برای ترکیبات رادیکال های آزاد دارد.

زرین پنجه دیگر خواص مرزنجوش را قاعده آور، نیرو دهنده، معرق، ضد نفخ، آرام‌ بخش و به دلایل تلخ بودن، مقوی معده برشمرد.

از دم کرده ۱۰ تا ۲۰ گرم سر شاخه‌های گلدار به‌مدت ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماری‌های دستگاه‌ تنفسی، به‌عنوان صاف‌کننده خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهای‌ ماهانه، روزانه سه فنجان تناول کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها