کرونا با علائم گوارشی هم بروز پیدا می‌کند

عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در روزهای اخیر علائم گوارشی در بیماران کرونایی بیشتر شده است، گفت: این بیماری با علائم گوارشی هم بروز پیدا می‌کند.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در روزهای اخیر علائم گوارشی در بیماران کرونایی بیشتر شده است، گفت: این بیماری با علائم گوارشی هم بروز پیدا می‌کند.
کد خبر: ۱۲۶۴۳۲۹

به گزارش جام جم آنلاین، کرونا، ویروسی است که به سلول‌های مخاطی در چشم، بینی و دهان متصل می‌شود و از طریق سلول‌های مسیر هوایی وارد بدن می‌شود، در داخل این سلول‌ها تولید و پخش شده و به سایر سلول‌ها هم نفوذ پیدا می‌کند.

ویروس زمان صحبت، سرفه و عطسه به صورت قطرات کوچک تنفسی در محیط پخش و روی سطوح می نشیند و از این طریق می تواند به سایر افراد منتقل شود، علایم آن سرفه، گلودرد و تنگی نفس است که گاهی این علائم شدید می شوند.

دکتر محمد امانی در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه علائم گوارشی در ۳۰ درصد بیماران بروز پیدا می کند، اظهار داشت: بی اشتهایی از جمله علائمی است که در اغلب بیماران مشاهده می شود و همچنین برخی از بیماران با درد معده به مراکز درمانی مراجعه می کنند.

وی تاکید کرد که درگیری مخاط بینی و دهان با کرونا ویروس می تواند با کاهش بویایی و چشایی نیز همراه باشد. پاسخ ایمنی بدن به این ویروس می تواند علایم التهابی مانند تب، درد بدن، سردرد، خستگی، بیحالی و کاهش اشتها ایجاد کند.

علایم گوارشی در سیر بیماری دیده می شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه علائم گوارشی هم در بیماران کرونایی مشاهده می شود، اظهار داشت: این علائم در شروع یا در سیر بیماری دیده می شود.

وی ادامه داد: ویروس کرونا علاوه بر آسیب به ریه، می تواند از مسیر مخاط دهان و بینی، وارد مری، معده و روده شود. تئوری مطرح این است که ویروس وارد سلول روده هم شده و فرد بیمار را دچار علایمی مانند کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم می کند.

به گفته امانی، اگر فردی علائم تنفسی مانند تب ضعیف، سرفه، گلودرد و علایم گوارشی مانند تهوع و کاهش اشتها و اسهال و استفراغ داشته باشد، احتمالا به کرونا مبتلا شده است.

سوءتغذیه سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به فواید تغذیه مناسب در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: همانطوری که نگرانی، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، سوءتغذیه و عدم استفاده از میوه و سبزی ها می تواند سیستم ایمنی را تضعیف و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه میوه ضد کرونا نداریم، تاکید کرد: مصرف زیاد زنجبیل، لیمو ترش، سیر و انوع ویتامین ها از جمله ویتامین دی در پیشگیری یا درمان بیماری موثر نیست و توصیه علمی برای استفاده آنها هم وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: افراد سعی کنند روزانه مصرف سبزی و میوه داشته باشند چون این محصولات غذایی دارای آنتی اکسیدان هستند و می توانند از بیماری ها پیشگیری کنند.

امانی گفت: حدود ۸۵ درصد مبتلایان یا علائم ندارند یا علائم شان ضعیف است و لازم نیست این افراد به پزشک و بیمارستان مراجعه کنند، چون مراجعه مستقیم سبب انتقال بیماری به دیگران یا برعکس می شود؛ به عبارتی اگر کرونا نگرفته باشند، ممکن است با مراجعه به مراکز درمانی به بیماری مبتلا شود.

وی، بهترین اقدام را استراحت در منزل و رعایت اصول بهداشتی اعلام کرد و گفت: اگر دچار تب بالا، مداوم، سرفه های شدید، تنگی نفس شدید و اختلال سطح هوشیاری شدید شدند، به خصوص افراد مسن یا با سابقه بیماری های قبلی و کلیوی و دیابت، لازم است به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند تا سطح اکسیژن خون بررسی، سپس اقدامات بعدی انجام شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها