فارس: کابینه رژیم صهیونیستی امروز به اتفاق آرا ژنرال "گابی اشکنازی "را به عنوان رئیس جدید ستاد مشترک ارتش این رژیم تائید کرد.
کد خبر: ۱۲۵۰۱۰
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل در آغاز نشست هفتگی کابینه اسرائیل گفت : اشکنازی از فرماندهان ارزشمندی است که شایستگی و لیاقت خود را به اثبات رسانده است.
وی افزود: بدون تردید اشکنازی قادر به هدایت ارتش اسرائیل خواهد بود و با تهدیدات و چالشهایی که ارتش با آن روبرو است، مبارزه و امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.
با استعفای دان حالوتس فرمانده ستاد ارتش اسرائیل به دلیل شکست در حمله به لبنان و کنارهگیری موشه کاپلینسکی، معاون فرمانده ستاد ارتش اسرائیل از نامزدی برای احراز این پست، اکنون گابی اشکنازی که شش سال پس از ایجاد اسرائیل به دنیا آمده است، به عنوان رئیس جدید ستاد ارتش مشترک رژیم صهیونیستی منصوب شد.
اشکنازی در خاگور در منطقه شارون در شمال روش آیین به دنیا آمده است. وی که 53 سال دارد فارغ التحصیل دانشکده آمادگی فرماندهان دون پایه تلآویو بوده و در دانشکده آموزش فرماندهی نیروهای تفنگدار دریایی آمریکا نیز آموزش دیده است.
اشکنازی همچنین دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی بوده و دارای دو فرزند است.
وی بخش اعظم دوران نظامی خود را در نیروهای شمال ارتش اسرائیل گذرانده اما در روزهای ابتدایی پیوستن به ارتش، جزو نیروهای جنوب بوده است.
اشکنازی در سال 1972 به گردان جولان پیوسته و یک سال بعد در جنگ یوم کیپور شرکت کرد. او در عملیات انتبه نیز شرکت داشته و در عملیات لیتانی در لبنان زخمی شد.
وی در سال 1980 فرماندهی یکی از گردانهای جولان را به دست گرفته و در زمان اولین جنگ با لبنان، معاون فرمانده تیپ جولان بود.
اشکنازی پس از فرماندهی در جولان در سالهای 1986 تا 1988 به سمت فرماندهی اطلاعات نیروهای شمال رسید. وی در اوایل دهه نود به فرماندهی تیپ زرهی شمال منصوب شد.
وی در سالهای 1992 تا 94 فرماندهی عملیات ستادی و غیرنظامی ارتش را در جنوب لبنان برعهده داشته و همکاری نزدیکی با افسران نظامی مستقر در جنوب لبنان داشت.
اشکنازی پس از این سالها، چهار سال نیز به فرماندهی عملیاتی در ستاد کل ارتش منصوب شد و در تابستان 1998 نیز به فرماندهی نیروهای شمال رسید.
وی در سال 2002 به معاونت فرماندهی ستاد ارتش رسید اما پس از آنکه در رقابت برای تصدی فرماندهی این ستاد مغلوب دان حالوتس، گزینه مورد حمایت آریل شارون، نخست وزیر وقت اسرائیل شد، از سمت خود استعفا داد.
اشکنازی در ماه می 2005 رسما از ارتش بازنشسته شد و به سمت مدیرکل وزارت دفاع رسید. وی دخالت مستقیمی در جنگ اخیر اسرائیل علیه لبنان نداشت اما به دلیل تجربه و آشنایی با منطقه به "مرد لبنان" معروف شده است.