منتظر گزارش تفصیلی و جنجالی جام‌جم در هفته بعد باشید

اوضاع قمر در عقرب کاغذ

قبول داریم، قبول داریم که شور این قضیه را در آورده‌ایم. کاغذ را می‌گوییم دیگر! خب وقتی پر قضیه از سه چهار طرف به صفحات فرهنگی می‎‌خورد انتظار نداشته باشید بی‌خیال قضیه شویم. از یک طرف این موضوع تاثیر مستقیم روی بحث فرهنگ و نشر و کتاب و کتابخوانی دارد و از سمت دیگر هم به مطبوعات، رسانه‌های چاپی، روزنامه و ... خب پس قبول دارید که نباید بی‌خیال قضیه شویم. قبل از این‌که نوید یک گزارش جالب‌ و کارآگاهی را بدهیم، برویم سر وقت مطلبی که همکاران ما در خبرگزاری مهر به آن دست پیدا کرده‌اند.
کد خبر: ۱۲۱۵۵۵۳

دوستان ما در این رسانه با گلایه از این‌که وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی در این روزها پاسخگو نیستند و از سمت دیگر هم موضوع کاغذ همچنان حاشیه درست کرده و اسب قیمت در میدان مصرف می‌تازد، ذره‌بین برداشته و فهرستی که به‌تازگی از سوی معاونت فرهنگی این وزارتخانه منتشر شده را زیر ذره‌بین برده و راجع به آن حرف‌های جالبی زده‌اند. طبق این گزارش، در جدولی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز گذشته منتشر شد فهرستی از ۵۹ متقاضی حقیقی و حقوقی واردات کاغذ در سال جاری منتشر شده است که برخی از آنها دو سال پیش از این برای واردات کاغذ اقدام به خرید ارز کرده‌اند.
در این فهرست بیشترین حجم از واردات متعلق به شرکتی با عنوان «وی را پاپیروس» است. این شرکت به اقرار جدول منتشر شده در سال ۱۳۹۸ اقدام به تقاضا برای واردات بیش از 6500 تن کاغذ چاپ و تحریر کرده است. التفات دارید؟ 6500 تن کاغذ! حالا احتمالا برایتان جالب باشد که این اتفاق درحالی رخ داده که بنابر اظهار این جدول برخی از این تقاضاها در سال ۱۳۹۶ تأمین ارز شده اما هیچ‌کدام از این محموله‌ها تاکنون از گمرک ترخیص نشده است.
به عبارت دیگر از ۱۴ تقاضای ثبت شده از این شرکت که بیشترین حجم واردات کاغذ چاپ و تحریر را به خود اختصاص داده است تاکنون هشت تقاضا در سال‌های ۹۶ و ۹۷ تأمین و حتی خرید ارز شده و البته هیچ محموله‌ای از این شرکت اعم از تأمین ارز شده یا تأمین ارز نشده از گمرک ترخیص نشده است.
جالب این‌که این شرکت تا پایان سال ۱۳۹۷ در پنج نوبت دیگر اقدام به دریافت ارز کرده و بنا بر اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ کاغذی از مجموع واردات این شرکت از گمرک ترخیص نشده. همه این اتفاقات در حالی رخ داده که بر حسب پیگیری‌های همکاران ما در مهر، سرمایه اولیه این شرکت از ده میلیون تومان در سال 96 به 50 میلیارد تومان در زمستان گذشته رسیده است. حالا در چنین شرایطی هیچ‌کدام از مسؤولان وزارت ارشاد و کارگروه کاغذ پاسخگو نیستند؛ خب اینها را داشته باشید. ما هم خدمت‌تان عرض کنیم که از بازار و راسته کاغذفروشان بعضی حرف و حدیث‌ها و حاشیه‌ها به گوشمان رسیده بود که اتفاقات قمر در عقربی دارد زیر پوست راسته ظهیرالاسلام می‌افتد. همین هم شد که یکی از خبرنگاران ما کفش و کلاه کرد تا برود ببینید آنجا چه خبر است البته نه در مقام یک خبرنگار که در پوشش یک خریدار کاغذ.
مشروح قضیه که چه فجایع هولناکی با مشارکت بعضی ناشران در زیر پوست راسته کاغذفروشان پایتخت در حال رخ دادن است را هفته بعد در ضمن یک گزارش مبسوط بخوانید اما همین‌قدر خدمت‌تان عرض کنیم با این دست فرمانی که حضرات در وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت ارشاد در حال پیش رفتن هستند هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد؛ تاکید می‌کنیم هیچ اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. این وسط گوش قربانی هم همچنان عباس‌های کتابخوان هستند که باید روز به روز مغزشان از بالا رفتن قیمت کتاب‌ سوت بکشد و سفره مطالعاتی‌شان روز به روز کوچک‌تر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها