در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رنگ زولبیا و بامیه باید ترجیحا روشن باشد. قهوهای رنگ بودن بیش از حد این محصولات نشاندهنده کاهش کیفیت آن است. رنگ قهوهای تیره ممکن است ناشی از استفاده از حرارت شدید و بیش از حد برای پخت زولبیا و بامیه باشد. در صورت استفاده از حرارت بیش از حد در حین پخت زولبیا و بامیه، ممکن است یک ترکیب شیمیایی خطرناک به نام آکریلامید تولید شود که خطر ناباروری، عفونت چشم و تضعیف سیستم ایمنی بدن را در پی دارد.
نخریدن زولبیا و بامیه از دستفروشها و مراکز سیار یک اصل بهداشتی بسیار مهم است، زیرا مراکز سیار اغلب غیرمجاز بوده و به علت نداشتن پروانه بهداشتی، نظارتی روی بهداشت آنها وجود ندارد. در چنین شرایطی ممکن است آلودگی و فساد زولبیا و بامیه تشدید شود؛ چرا که این محصولات در مراکز سیار، بیشتر در معرض هوای آلوده قرار میگیرند و از سویی باقیمانده ترکیب شیمیایی خطرناک پراکسید در آنها افزایش مییابد. گاهی ممکن است در مراکز سیار از رنگهای مصنوعی غیرمجاز یا روغنهای چندبار مصرف شده و سوخته استفاده کنند که سلامت مصرف کننده را به خطر میاندازد. بهترین توصیه، خرید زولبیا و بامیه از قنادیهاست. زیرا در قنادیها نظارت بهداشتی توسط بازرسان وزارت بهداشت به طور مستمر انجام میشود. همچنین در حد امکان بهتر است از خریدن زولبیا و بامیه از سوپرمارکتها پرهیز شود.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد