سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
1)جلوگیری از جذب دارو 2) کند شدن سرعت جذب دارو 3) تغییر در نحوه تجزیه دارو در بدن. برخی از انواع غذاهایی که نباید با آنتیبیوتیکها مصرف شوند عبارتند از:
غذاهای اسیدی و ترش: از قبیل نوشیدنیهای کربناته، آب مرکبات و محصولات بر پایه گوجهفرنگی نظیر سس کچاپ، و نیز شکلات که توانایی بدن برای جذب دارو را کاهش میدهد. یکی از بدترین مرکباتی که با اغلب آنتیبیوتیکها و حتی داروهای دیگر تداخل ایجاد میکند گریپ فروت و محصولات بر پایه آن است.
لبنیات: بجز ماست سایر لبنیات به دلیل وجود کلسیم، جذب آنتیبیوتیکها را متوقف میکند. مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی آهن نیز اثر مشابهی دارد. بنابراین اگر غذاهای حاوی مقادیر زیادی آهن و کلسیم یا از مکملهای آهن استفاده میکنید، سه ساعت قبل از دریافت آنتیبیوتیک از مصرف آنها بپرهیزید.
غذاهای پرفیبر: غذاهایی مثل غلات، عدس و انواع لوبیا اگرچه غذاهای بسیار سالمی بوده و برای سلامت دستگاه گوارش توصیه میشود، اما در عین حال سرعت جذب آنتیبیوتیکها را به میزان زیادی کاهش میدهد. پس بهتر است پس از قطع درمان از این غذاها استفاده کنید.
کدام غذاها باید مصرف شود
استفاده از لبنیات پروبیوتیک یا قرصهای حاوی باکتریهای زنده پروبیوتیک
پروبیوتیکها که در واقع غذای باکتریهای مفید پروبیوتیک است. پیاز، سیر، موز و کاسنی به طور طبیعی حاوی پروبیوتیک است. گاه ترکیبات پروبیوتیک نظیر اینولین به محصولاتی نظیر ماست، نان و غذای کودک نیز افزوده میشود.
غذاهای تخمیری نظیر ماست، شیرهای تخمیری نظیر کفیر و ساورکرات (کلم قرمز تخمیری)
غذاهای حاوی ویتامین کا (k): آنتیبیوتیکها باکتریهای تولیدکننده این ویتامین را از بین میبرد لذا بهتر است مصرف غذاهایی نظیر اسفناج، کلمبروکلی، جعفری، جوانه کلم بروکسل و شلغم طی مداوا با آنتیبیوتیکها مد نظر قرار گیرد.
دکتر مریم قادری قهفرخی
متخصص صنایع غذایی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد