انتظار دولت‌ها از ادبیات بالاست

مشیت علایی را اهالی ادبیات خوب می‌شناسند؛ مترجم و منتقدی که روش منحصربه‌فردی دارد و سعی می‌کند هر اثر را مبتنی بر مقتضیات خودش نقد کند.
کد خبر: ۱۱۹۵۵۵۸

او دیروز با خبرگزاری ایسنا به گفت‌وگو نشسته و درباره توان و تاثیر ادبیات در نقد وضعیت جامعه حرف زده. علایی گفته: «به نظر من حسابی که دولت‌ها برای این هنر و ادبیات باز کرده‌اند، بیشتر از آن چیزی است که نویسندگان واقعا می‌توانند انجام بدهند؛ مگر این‌که با یک جریان سیاسی پیوند داشته باشند. اما به هر حال این جریان در تنویر افکار بی‌اثر نیست.
او درباره تأثیر ادبیات در وقایع تاریخی و اجتماعی جهان نیز بیان کرد: ادبیات نقش خیلی اساسی در انقلاب‌ها مثل انقلاب فرانسه، چین، کوبا و انقلاب سال ۵۷ نداشته است که بگوییم انقلاب‌ها معلول جریان‌های هنری از جمله ادبیات بوده‌اند؛ اما می‌تواند یکی از عناصر آن باشد. علت اصلی شکل‌گیری انقلاب‌ها همان اختلاف طبقاتی، محرومیت‌ها و... است. هرچند که ادبیات هم سهمی داشته است و هیچ عنصری نیست که تأثیری نداشته باشد، اما این‌که بخواهیم بگوییم داستان‌ها و نمایشنامه‌های انقلابی برای جنبش‌های اجتماعی موثرند یا خیر، باید گفت در جنبش‌های کوچک‌تر بی‌اثر نبوده است. من منکر این نیستم که ادبیات و هنر نقش مثبتی داشته، اما اندازه آن کم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها