دست‌انداز خاموشی در مسیر تولید

ناترازی انرژی در کشور به یک چالش و بحران تبدیل شده، به‌طوری‌که در تابستان با کمبود برق و در زمستان با قطعی گاز مواجه هستیم و با توجه به این‌که تامین انرژی بخش خانگی در اولویت قرار می‌گیرد، گاز و برق صنایع با محدودیت و قطعی مواجه می‌شود.
ناترازی انرژی در کشور به یک چالش و بحران تبدیل شده، به‌طوری‌که در تابستان با کمبود برق و در زمستان با قطعی گاز مواجه هستیم و با توجه به این‌که تامین انرژی بخش خانگی در اولویت قرار می‌گیرد، گاز و برق صنایع با محدودیت و قطعی مواجه می‌شود.
کد خبر: ۱۴۸۵۷۴۵
نویسنده محسن نظری - گروه اقتصاد
 
پاییز امسال کشور دوبار شاهد تعطیلی‌های گسترده‌ای به دلیل ناترازی انرژی بوده و این وضعیت بسیاری از استان‌ها را به تعطیلی کشاند و ناترازی انرژی را به مسأله‌ای جدی در زندگی مردم و اقتصاد کشور تبدیل کرده است.با این حال دولتمردان و مسئولان دولت چهاردهم ابتدا عنوان کردندمازوت‌سوزی متوقف خواهدشد تاسلامت مردم به خطر نیفتد ودرمقابل آن خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خانگی اعمال خواهد شد اما امروز هم مازوت در نیروگاه‌ها وصنایع به‌دلیل کمبود سوخت سوزانده می‌شود‌، هم آثار آن در افزایش آلایندگی‌های جوی شهرها مشهود است و از همه مهم‌تر همچنان با کمبود برق مواجهیم!
محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در نیمه آبان‌ماه امسال با اشاره به ناترازی برق اعلام کرد: رئیس‌جمهور دستور داد که برای تامین سلامت مردم استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها ممنوع شود. وی ادامه داد: این اتفاق ممکن است منجر به کاهش برق در شبکه توزیع و خاموشی شود اما چاره‌ای نداریم، زیرا نمی‌توانیم شاهد مرگ مردم بر اثر آلودگی باشیم. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز تاکید کرد: ‏شرط عدالت نیست تا برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند، از همین‌رو به دستور رئیس‌جمهور، مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان متوقف می‌شود. وی تاکید کرد: می‌توان برای مدت محدودی،خاموشی منظم راجایگزین تولید سم کرد.البته چندروز بعد ازآن ودراواخر آبان‌ماه مهاجرانی اعلام کرد: مازوت‌سوزی متوقف نمی‌شود، بلکه کاهش می‌یابد.با این‌حال اعمال خاموشی برنامه‌ریزی‌ شده در بخش خانگی کشور از ۲۰ آبان امسال اعمال شد و خانوارها بین ساعت ۹ تا ۱۷ و روزانه دو ساعت با قطعی برق اعلام شده مواجه می‌شدند.
     
آغاز دوباره مازوت‌سوزی
قطعی منظم برق تا اوایل آذر ادامه داشت تا این‌که سید اسماعیل حسینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی (شعام) و انجام تعهدات توسط شرکت ملی گاز، (از روز پنجم آذر ماه) اعمال خاموشی‌های برق در بخش خانگی متوقف شده است.
عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو نیز در جلسه علنی مجلس در روز ششم آذر اعلام کرد: کاهش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها از ابتدای امسال و استفاده از ذخایر گازوئیل به عنوان سوخت جانشین برای جبران آن منجر به کاهش ذخیره گازوئیل شده و عملا نمی‌توان از ظرفیت نیروگاه موجود استفاده کرد و ناچارا محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده برای مشترکان اعمال شد.وی افزود: با همکاری وزارت نفت، گاز تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته و با تحویل سوخت مناسب گازوئیل ضمن برطرف شدن محدودیت‌های تامین برق، ذخیره‌سازی گازوئیل در حال افزایش است. با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی رفع محدودیت ادامه خواهد داشت. وزیر نیرو تاکید کرد: مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نیز با بهینه‌سازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کپسول در دستور کار قرار گرفته و می‌توان از ظرفیت نیروگاه‌های مازوت حداکثر استفاده را کرد، بدون این‌که نگرانی برای شهروندان وجود داشته باشد. علی‌آبادی همچنین گفت: در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی وجود ندارد. توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمی‌شود.
     
آغاز دوباره خاموشی‌های با برنامه
خاموشی‌ها در حالی از روز ششم آذر ماه متوقف شده بود که در هفته گذشته قطعی بدون برنامه برق در بخش خانگی رخ داد. این خاموشی‌ها به بخش صنعت نیز کشیده شد و برق واحدهای تولید در صنعت هفته گذشته دو روز و به مدت ۱۲ساعت قطع شد که بدون برنامه بودن آن سبب اعتراض صنایع شده بود؛ البته از روز شنبه گذشته دوباره جدول خاموشی‌ها در بخش‌های خانگی، صنعت و کشاورزی اعلام شد که علت آن این بار ناترازی گاز و کمبود سوخت عنوان شده است.روزنامه دولت در خصوص این خاموشی‌ها نوشت: کارشناسان توانیر درخصوص وقوع قطع ناگهانی شبکه برق در اواخر هفته گذشته اعلام کردند اگر این قطع ناگهانی انجام نمی‌شد، یک مشکل فراگیر پیش می‌آمد و بازگشت برق به شبکه سراسری حداقل چند روز به طول می‌انجامید.با این حال محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر روز جمعه گذشته اعلام کرد: با توجه به افزایش شدید مصرف انرژی در کشور، مقرر شد برای جلوگیری از چالش‌های جدی انرژی برنامه زمان‌بندی قطع برق دوباره اجرایی شود. وی با بیان این‌که بیش از ۹۰ درصد برق توسط نیروگاه‌های حرارتی و با سوخت گاز تأمین می‌شود، گفت: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها نیز عامل دیگری برای محدودیت در تأمین برق مشترکان خانگی شده است. معاون توانیر تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به‌منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخش‌های اداری، خانگی، صنعت و کشاورزی شده‌ایم. ذبیحی اعلام کرد: از روز شنبه اطلاع‌رسانی اعمال محدودیت مشترکین خانگی از طریق شناسه قبض در نرم‌افزار برق من یا سایت شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور برای مشترکان قابل دسترسی و مشاهده خواهد بود.
     
قطع برق صنایع
قطع برق بخش صنعت در حالی رخ داد که رئیس‌جمهور و سایر اعضای دولت بارها تاکید کرده بودند که قطع برق صنایع در اولویت دولت نیست و خط قرمز محسوب می‌شود به‌طوری‌که سخنگوی دولت در ۳۰ آبان تاکید کرده بود که فعلا برنامه‌‌‌ای برای قطع برق صنایع وجود ندارد. مهاجرانی افزود: ‌اسناد و داده‌‌‌های قابل‌توجهی در دولت موجود است که بی‌برقی چندسال اخیر، فشار بی‌امانی بر صنعت و تولید وارد کرده است. براساس هماهنگی‌‌‌ها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک‌های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاه‌‌‌ها به‌خوبی پیش برود و امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.با این حال هفته گذشته دو روز در هفته برق صنایع در شهرک‌های صنعتی به مدت ۱۲ ساعت قطع شد و به نوعی خاموشی‌ها، تولید را متوقف کرد و بخش تولید، خاموشی‌ها را تجربه کرده‌اند‌؛ البته دیروزاعلام شد که برنامه‌های قطع برق به صنایع و شهرک‌های صنعتی اعلام شده است.‌یکی از فعالان تولیدی درشهرک‌های صنعتی محدوده پاکدشت به خبرنگار ما گفت: هفته گذشته دو روز کامل برق نداشتیم، به‌طوری‌که روز دوشنبه وپنجشنبه به مدت۱۲ساعت قطعی برق داشتیم وکل منطقه صنعتی، تولیدشان متوقف شد.طبق آن برق صنایع دو هفته و ۱۴ ساعت قطع می‌شود وبه این معناست که تولید دراین دوهفته درکشور انجام نخواهد شد که خسارت غیرقابل‌جبرانی را به کشور وارد خواهد کرد، البته قطع برق صنایع نیز قرار است براساس برنامه‌های اعلامی باشد تا فعالان صنعتی بتوانند خود را با برنامه‌های قطع برق هماهنگ کرده تا کمترین اختلال ممکن در فعالیت بخش تولید حاصل شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها