
رئیس پلیس استان البرز در گفتوگو با خبرنگار جامجم، در تشریح فعالیت اعضای شبکهای که در پوشش کارهای خیریه سرقت میکردند، گفت: رسیدگی به این پرونده با شکایت زنی که هشت میلیون و 200 هزار تومان از حسابش سرقت شده بود، در دستور کار پلیس فتای استان البرز قرار گرفت. این زن در شکایتش عنوان کرد؛ در تلگرام با خیریهای به نام کودکان بهشت آشنا شده که برای کودکان نیازمند کمک مالی جمعآوری میکردند. از طریق نرمافزاری که این سایت معرفی کرده بود 2000 تومان اینترنتی واریز کردم. در پایان اعلام شد، عملیات غیرموفق و پولی از حسابم کم نشد. پس از حدود دو ساعت پیامکی در مورد برداشت هشت میلیون و 200 هزار تومان از حسابم دریافت کردم. موضوع را از طریق بانک پیگیری کرده و متوجه شدم این پول بصورت اینترنتی از حسابم برداشت شده است.
پس از این شکایت، پروندهای تشکیل و تحقیقات در این باره آغاز شد. با بررسی تراکنش مالی شاکی مشخص شد، این پول به حساب یک شرکت تبلیغاتی واریز شده که این حساب مسدود شد. مدیر شرکت در جریان تحقیقات به ماموران گفت: فردی به ما مراجعه کرد و خواست، نرمافزار موسسه خیریه و شماره تماسی را به صورت کشوری برای او تبلیغ کنیم. این پول هم برای هزینه تبلیغات به حساب شرکت واریز شده بود.
سرهنگ محمد اقبالی ادامه داد: در حالی که تحقیقات در این باره ادامه داشت، شکایتهای مشابه دیگری در پلیس فتا مطرح شد. بررسیها نشان داد، تمام مالباختگان پس از کمک به موسسه خیریه کودکان بهشت در دام مجرم اینترنتی گرفتار شده و حسابشان خالی شده است. متهم پس از دستیابی به حساب طعمههایش هرچه پول در آن بود را برداشت میکرد و در یکی از سرقتهایش در حسابی ده هزار تومان بود که آن را هم برداشت کرد. ماموران پلیس فتا با اقدامات علمی و ردیابی، مخفیگاه او را شناسایی و متهم را در عملیاتی ضربتی دستگیر کردند.
در بازرسی از مخفیگاه او چند سیمکارت پیدا شد که در تبلیغات از شماره آنها استفاده میشد. متهم مدعی شد با پرداخت پول به معتادان و کارتن خوابها، با استفاده از مدارک آنها این سیمکارت ها را میگرفت. وی با اشاره به دستگیری همدست این متهم افزود: متهمان در تحقیقات به راه اندازی برنامهای با نام کودکان بهشت و تبلیغات در کانالهای تلگرامی اعتراف کردند و گفتند: از طعمههای خود میخواستیم 2000 تومان کمک کنند و با راهاندازی درگاه جعلی بانک، اطلاعات حسابشان را به دست میآوردیم. برای اینکه شک نکنند، در پایان اشاره میکردیم بانک تراکنش کمتر از 5000 تومان انجام نمیدهد. بعد پول را به حساب چهار عضو دیگر باند انتقال داده و آنها اقدام به برداشت یا خرید با آن میکردند. در این مدت توانستیم دو میلیارد تومان از حساب کاربران سرقت کنیم.
سرهنگ اقبالی از دستگیری چهار عضو دیگر این باند خبر داد و در هشداری به کاربران فضای مجازی گفت: هر برنامه یا نرم افزاری در فضای مجازی نمیتواند اصالت داشته باشد و نباید به آن اعتماد کرد. متاسفانه برخی کلاهبرداران برای رسیدن به اهداف خود از حس انسان دوستانه و ترحم مردم استفاده کرده و در پوشش کارهای خیر، اقداماتشان را پیش میبرند که لازم است هموطنان قبل از واریز پول از فعالیت این موسسات و مجوز آنها مطمئن شوند. هر زمان و هر جا از هموطنان رمز دوم خواسته شد باید شک و از کارتی استفاده کنند که پول زیادی در آن نباشد.
دردسر دزدان برای «کودکان بهشت»
استفاده دزدان اینترنتی از نام و لوگوی موسسه خیریه «کودکان بهشت»، این موسسه را با مشکلاتی روبهرو کرده است. بنفشه خاموشیان، مدیرعامل موسسه کودکان بهشت در این باره به جامجم گفت: تیر ماه امسال پس از اطلاع از فعالیت این مجرمان با عنوان خیریه کودکان بهشت، شکایتی را در پلیس فتا مطرح کردیم. با پیگیریهای موسسه، سرکرده باند که در استانبول اقامت داشت پس از بازگشت به ایران دستگیر شد.
وی افزود: موسسه خیریه کودکان بهشت، دارای مجوز است و در فضایی هزار متری در شهر اصفهان فعالیت دارد. فعالیت ما در حوزه حمایت از معلولان جسمی و حرکتی و ذهنی است و مجرمان با اطلاع از فعالیت خیریه ما اقدام به سوءاستفاده کرده که مشکلاتی را برای ما به وجود آورد و در سایت موسسه در این باره اطلاعرسانی کردیم.
کلاهبرداری بزرگ با آگهی دروغین
رئیس پلیس آگاهی استان البرز در ادامه با اشاره به دستگیری باندی که با آگهی فروش خودرو کلاهبرداری میکردند، گفت: اعضای این باند یک دستگاه خودروی هیوندای که 200میلیون تومان ارزش داشت را در سایتی 160میلیون تومان آگهی کرده بودند. مدعی بودند برای عمل جراحی نیاز به پول دارند و به همین دلیل خودرو را ارزانتر میفروشند. پس از تماس خریداران پنج تا ده میلیون تومان از آنها بیعانه گرفته و برای دو روز دیگر قرار میگذاشتند تا خودرو را سند بزنند. بعد از دو روز در محل قرار حاضر نشده و تلفن خود را خاموش میکردند. باطرح شکایتهای مشابه، چهار عضو این باند دستگیر شدند. متهمان در جریان تحقیقات مدعی شدند، با مهندسی اجتماعی اقدام به جلب اعتماد کرده و طعمه را برای خرید وسوسه میکردیم. برای اینکه شناسایی نشویم کارت بانکی معتادان را 200 هزار تومان اجاره کرده و پولها را به این حسابها واریز میکردیم.
اقبالیان ادامه داد: تاکنون 25 نفر از اعضای این باند شکایت کردهاند.
محمد غمخوار
حوادث
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد