جیمز بیکر: تاکید می کنم آمریکا باید با ایران و سوریه گفتگو کند
فارس: "جیمز بیکر" وزیر امور خارجه سابق آمریکا و رئیس گروه مطالعات عراق شب گذشته در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی آمریکایی گفت:
کد خبر: ۱۱۸۹۸۳
من بار دیگر تاکید می کنم که آمریکا برای برونرفت از بحران عراق باید با ایران و سوریه وارد گفتگو شود اما در این گفتگو نباید سادگی به خرج دهد.
جیمز بیکر در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت:«من از اصل گفتگو با ایران و سوریه درباره عراق همچنان دفاع می کنم اما خاطر نشان میکنم که آمریکا در این راه نباید سادگی از خود نشان دهد.»
بیکر در تایید این درخواست خود گفت:«در سال 1991، که من وزیر امور خارجه آمریکا بودم، بسیاری فکر می کردند که ماه قادر نخواهیم بود رفتار سوریه را تغییر دهیم و این کشور را برای مذاکره با اسرائیل متقاعد کنیم اما بعد از 15 سفر به دمشق ما موفق به انجام این کار شدیم.»
جیمز بیکر افزود:«در شیوه من اینگونه نیست که اگر فکر کنیم چیزی مشکل است، نباید آن را انجام داد.»
وی در همین راستا ، تصریح کرد در گزارش گروه مطالعات عراق برای مذاکره با ایران و سوریه پیش شرط هایی گذاشته شده است و این دقیقا برای آن است که آمریکا در این مذاکره ساده وارد نشود.
وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در ادامه سخنان خود افزود: اگر آنها تمام کارهایی را که ما توضیح می دهیم انجام دهند، خود به خود مسئله حزب الله حل خواهد شد ، اسرائیل با فلسطینی ها وارد مذاکره خواهد شد زیرا در چنین حالتی فلسطینی ها حماس را مجبور خواهند کرد تا اسرائیل را به رسمیت بشناسد و در نهایت صلح بین اسرائیل و اعراب محقق خواهد شد.
بیکر افزود: درباره ایران تمام آنچه ما پیشنهاد کرده ایم این است که دولت آمریکا مانند جنگ افغانستان باید با ایران وارد تعامل شود.
در همین چارچوب ، این شبکه خبری تلویزیونی با اشاره به دیدار بوش با اعضای ارشد گروه مطالعات عراق، از تغییر برخی از سیاست های دولت بوش در قبال عراق در آینده خبر داد.