گزارشی از جلسه مدیران ایران‌خودرو و سایپا با مشتریان معترض

ناراضی آمدند، ناراضی‌تر برگشتند

روز گذشته در اقدامی نادر، مدیران ارشد دو خودروساز بزرگ کشور در جلسه با مشتریان ناراضی خود شرکت کردند؛ مشتریانی که از سال قبل اقدام به واریز پول به حساب این دو شرکت کرده، اما اکنون پس از ماه‌ها تأخیر مجبورند برای تحویل خودرو پول بیشتری بپردازند و برخی هم باید به جای محصول ثبت‌نامی، خودروی دیگری تحویل بگیرند. با توجه به این‌که میزان رضایتمندی مردم از دو شرکت خودروساز بزرگ کشور معمولا پایین بوده، اقداماتی همچون جلسات دیروز مدیران ارشد با مشتریان می‌تواند تا حدودی نارضایتی مشتریان را کاهش دهد. پس از افزایش چند برابری نرخ ارز و وضع تحریم‌های جدید علیه ایران شرکت‌های خودروساز از جمله ایران‌خودرو و سایپا از طرفی قیمت محصولات خود را افزایش داده و از طرف دیگر در تحویل این محصولات به خریداران در موعد مقرر اجتناب کردند. به همین دلیل در ماه‌های گذشته خریداران این محصولات همواره جهت پاسخگویی به نهادها و ادارات زیرمجموعه این دو شرکت مراجعه کردند ولی آنچه درنهایت نصیب آنها می‌شد این بود که مسؤولان آنها را به صبوری توصیه می‌کردند. با افزایش این فشارها و اعتراض گسترده مردم، سرانجام رضا رحمانی، وزیر صنعت به دو شرکت خودروساز دستور داد تا نشستی جهت بررسی این اعتراضات و دلایل نارضایتی خریداران برگزار کنند. با این حال، گزارش خبرنگار جام‌جم از محل جلسات ایران‌خودرو و سایپا با مشتریان نشان می‌دهد مشتریان ناراضی آمدند و اکثرا ناراضی‌تر برگشتند، زیرا مدیران دو شرکت نتوانستند پاسخ قانع‌کننده‌ای به مشتریان بدهند. فضای این دو جلسه بسیار ملتهب بود و مشتریان، نارضایتی خود را از بدقولی خودروسازان نشان دادند و هر دو جلسه بارها به علت اعتراض بسیار مردم به مدیران ایران‌خودرو و سایپا به هم خورد. حتی در جلسه شرکت سایپا که به مردم ناهار داده شد، عده‌ای از آنها به نشانه اعتراض، غذای دریافتی را به وسط جلسه و به‌سمت مدیران سایپا پرتاب کردند. البته شاید حسن ختام این دو جلسه را می‌توان وعده تحویل خودروهای پیش‌فروش شده بدون افزایش قیمت دانست. با این حال، مشتریان ایران‌خودرو و سایپا که از جلسات بیرون می‌آمدند، می‌گفتند امیدی ندارند که خودروسازان به این وعده شفاهی عمل کنند.
کد خبر: ۱۱۸۷۹۴۱

جو متشنج در جلسه سایپا
جو جلسه خریداران خودرو در شرکت سایپا به‌شدت متشنج بود به طوری که مسؤولان این شرکت پس از چند ساعت معطل گذاشتن خریداران در سالن فوتسال مجموعه سازه‌گستر ابتدا آنها را به ناهار دعوت کردند تا مردم نسبت به تاخیر مسؤولان اعتراضی نداشته باشند؛ ولی خریداران آب‌معدنی و غذاهای خود را به وسط سالن پرتاب کرده و به شدت نسبت به عدم پاسخگویی مسؤولان سایپا اعتراض کردند تا جایی که مسؤولان این شرکت مجبور شدند برای آرام کردن معترضان خانم، نیروهای خانم خود را فراخوانند و آنها را دعوت به آرامش کنند.
با ادامه این اعتراضات بالاخره یکی از مسؤولان در سالن ورزشی که مملو از جمعیت بود حاضر شد و به معترضان اعلام کرد، قیمت خودروها که موعدشان تا قبل از دی‌ماه بوده طبق اعلام وزیر صنعت به همان قیمت قبلی فروخته می‌شود، ولی با قانع نشدن معترضان و تنها پس از دودقیقه مسؤول مذکور جلسه را ترک و مردم را روانه خانه‌ها کرد.
یکی از خریداران در این خصوص گفت: زمانی که ماشین ثبت‌نام کردیم تا مدت مدیدی اصلا ماشین تحویل ندادند؛ الان هم قیمت‌ها را افزایش داده‌اند و هرچقدر هم بخواهند دوباره افزایش می‌دهند. چند ماه پیگیری کردم ولی هیچ‌کسی پاسخگو نیست.
وی افزود: ماشین‌ها را بعد از پنج یا شش ماه تحویل نمی‌دهند و حتی زمانی که می‌رفتیم پیش مسؤول فروش سایپا کسی پاسخگو نبود و می‌گفتند ما نیز اطلاعی نداریم.

پیش‌فروش‌های قبل از 30 دی 97 شامل افزایش قیمت نیست
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش قیمت خودرو گفت: خودروسازان مکلف به تحویل خودروهای پیش‌فروش شده با تاریخ تحویل اول شهریور تا سی‌ام دی‌ به قیمت قبل هستند.
رضا رحمانی در گفت‌وگو با ایرنا، تاکید کرد هرگونه افزایش قیمت جدید برای پیش‌فروش‌ها و فروش‌های آتی خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش قیمت برای آن دسته از پیش‌فروش‌هایی که دارای تاریخ تحویل در قرارداد شهریور تا دی‌ماه 97 بوده‌اند نیز شامل می‌شود یا نه، گفت: با این تفسیری که گفتم، افزایش قیمت شامل آنها نمی‌شود؛ در صورتی که قیمت خودرو یا تاریخ تحویل قطعی در قرارداد قیدشده باشد، ملاک همان خواهد بود.
رحمانی با تاکید بر اجرای دقیق ماده 4 آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان افزود: همان‌طور که پیش‌ از این بارها عرض کرده‌ام، همه باید به تعهداتشان پایبند باشند و اگر از این تعهد عدول کنند، سازمان حمایت در دفاع از حقوق مصرف‌کنندگان برخورد نظارتی را اعمال خواهد کرد.
وزیر صنعت درباره ضرر و زیان خودروسازان از این مسأله نیز توضیح داد: همان‌گونه که پیش‌ازاین اعلام کرده‌ام، در عمل به تعهدات حساس هستیم و هیچ مماشاتی با خودروسازان نخواهیم داشت، زیرا با قرارداد قطعی خرید کرده‌اند و همه باید به این تعهد پایبند باشند. رحمانی افزود: در هر موضوعی وقتی قولی به مردم می‌دهیم باید به آن عمل کنیم.

وعده‌های سایپا به مشتریان
عبدا... بابایی، نماینده ویژه مدیرعامل در امور فروش و خدمات پس از فروش گروه خودروسازی سایپا در جمع مشتریان گفت: متأسفانه مردم با چالش عدم تحویل خودرو و افزایش قیمت روبه‌رو هستند و یکی از چالش‌ها بحث قرار‌داد است.
نماینده ویژه مدیرعامل سایپا در امور فروش و خدمات پس از فروش افزود: حق با مردم است و ملاک قیمت تاریخ قرارداد است که در برگه لحاظ شده است و هر ثبت‌نامی که انجام‌ شده براساس قیمت قدیم خواهد بود.
وی درباره جایگزینی خودروهای ثبت‌نام‌شده مشتریان گفت: سعی می‌کنیم همان خودروهایی را که ثبت‌نام کردند، تحویل مشتریان دهیم، اما اگر به هر دلیل نتوانستیم به تعهد خود عمل کنیم از کل سبد خودروهای سایپا و بر‌اساس قیمت ثبت‌نامی خودروی خود می‌توانند یک خودرو انتخاب کنند.

وی با اشاره به این‌که بیشتر جایگزین‌ها در گروه رنو است، بیان کرد: امروز بخشنامه را اعلام می‌کنیم تا هر قیمتی که در تاریخ تحویل خودروست با همان قیمت خودرو را تحویل بدهند.

جلسه صوری بود؟
به گزارش خبرنگار ما مسؤولان شرکت ایران‌خودرو رأس ساعت 10 و 30دقیقه صبح در بین مشتریان این شرکت حاضر شده و به گفت‌وگو با مشتریان پرداختند، با این حال و پس از اتمام این جلسه خریداران به شدت از روند پاسخگویی مسؤولان ناراضی بودند.
یکی از خریداران ناراضی در این باره گفت: از اردیبهشت‌ماه برای خرید خودرو نام‌نویسی و پیش‌پرداختی به حساب ایران‌خودرو واریز کرده‌ایم، ولی تاکنون این شرکت خودرو را به ما تحویل نداده است و متاسفانه به دلیل دولتی بودن این شرکت کسی پاسخگوی ما نیست چون رئیس این شرکت نیز توسط وزارت صنعت تعیین می‌شود.
وی افزود: وعده‌ای که در این نشست به بنده دادند آن بود که بعد از عید و با افزایش 30درصدی قیمت، خودرو را به من تحویل می‌دهند، این در حالی است که طبق قانون در صورت تأخیر شرکت در تحویل خودرو آنها موظفند با همان قیمت تاریخ موعد تحویل مندرج در قرارداد به بنده خودرو را تحویل دهند، البته بنده معتقدم ایران‌خودرو کار خودش را انجام می‌دهد و به حرف ما ذره‌ای اهمیت هم نمی‌دهد.
یک خریدار دیگر هم در خصوص دلایل ایران‌خودرو برای تحویل دیرهنگام خودرو گفت: می‌گویند ما در شرایط تحریم قرار داریم و به لحاظ تأمین قطعه با مشکل مواجهیم، به طور خلاصه بخواهم بگویم این که هدف این شرکت کشاندن مردم به اینجا بود تا با آب‌معدنی و آب‌پرتقال و شیرینی سر ما را شیره بمالند.
یکی دیگر از مشتریان هم گفت: یکی از مسؤولان ایران‌خودرو گفته خودروهای ثبت‌نامی تا دی‌ماه به همان نرخ موعد تحویل داده می‌شوند و هر کسی هم که ماشین گرفته است مابقی پولش عودت داده می‌شود، ولی اینها همه حرف است.
وی گفت: من دو خودرو ثبت‌نام کردم ولی به بهانه تحریم و نبودن قطعه خودرو را تحویل نداده‌اند.
از طرف دیگر به من گفتند که باید برای تحویل هر خودرو دو ماه صبر کنم یا این‌که یکی از خودروها را به نام دیگری بزنم تا تحویل بگیرم.
خریدار دیگری هم عنوان کرد: یک سمند ثبت‌نام کردم، موعدم هم شهریورماه بود، ولی تا الآن به من خودرو را تحویل نداده‌اند و می‌خواهند ده میلیون بیشتر از قیمت قبلی تحویل دهند، دلیلش هم این است که آنها می‌گویند وزیر صنعت خودش گفته است که باید قیمت خودروها بین 10 تا 30 درصد افزایش داشته باشند.
وی افزود: وزیر صنعت به شرکت‌ها فشار آورده تا این جلسات تشکیل شود و ما وقتی به داخل جلسه رفتیم متوجه شدیم صرفا تشکیل این جلسه صوری بوده و مسؤولان می‌خواهند با وعده‌های ظاهری توخالی مردم را آرام کنند.
مثلا به ما گفتند قیمت‌های قبلی لحاظ می‌شود و کسی که از شهریورماه به بعد ماشین تحویل گرفته مابه‌التفاوت قیمتی را به آن پرداخت می‌کنیم.
این خریدار ناراضی اذعان کرد: در جلسه‌ای خصوصی با ده نفر از دوستان خدمت آقای رحمانی رفتیم که ایشان در این جلسه متذکر شدند که هزینه تحویل هر خودروی پراید به دست مصرف‌کننده ده میلیون تومان بالاتر از هزینه فروش آن است.

وی افزود: من هیچ‌گونه نتیجه‌ مثبتی از جلسه نگرفتم. صرفا فرمی را پر کردیم و تمام، متاسفانه مطلع شده‌ایم که قطعات را به صورت مونتاژ نشده در کارخانه نگه می‌دارند تا قیمت خودروها را افزایش دهند و تا سازمان بازرسی به آنها گیر ندهد که چرا این کار را می‌کنید، به همین دلیل قوانین را به نفعشان خودشان برعکس می‌کنند، ما چه می‌دانستیم دلار 4000 تومان به ده هزار تومان تغییر پیدا می‌کند.
وعده‌های ایران‌خودرو به مشتریان
مصطفی خان کرمی، معاون فروش ایران‌خودرو نیز که در جمع مشتریان این شرکت حضور یافته بود، گفت: پیشنهادی ارائه کرده‌ایم تا خودروهایی که موعد تحویلشان تا ۱۶ دی بوده بدون افزایش قیمت به مشتریان تحویل داده شود.
گرچه براساس قانون شرکت ایران‌خودرو مجاز بود قیمت خودروهای پیش‌فروش شده غیرقطعی خود را تا ۳۰ درصد افزایش دهد، اما پیشنهادی ارائه کردیم تا خودروهایی که موعد تحویل آنها تا ۱۶ دی تعیین‌شده باقیمت قبل به مشتریان تحویل داده شود.
وی گفت: حتی اگر برخی مشتریان باقیمت‌های جدید تکمیل وجه کرده باشند، تفاوتی که از آنها گرفته‌شده به آنها عودت داده خواهد شد. خان کرمی افزود: اگرچه این تصمیم زیان‌هایی را برای شرکت ایران‌خودرو در پی خواهد داشت، اما این خودروساز برای جلب رضایت مشتریان این تصمیم را گرفته است.
وی با بیان این‌که این پیشنهاد همین امروز به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه خواهد شد، گفت: امیدواریم تا یک هفته آینده این پیشنهاد به تصویب نهایی رسیده و آن را ابلاغ کنیم.
خان کرمی از مردم خواست با صبوری بیشتر خودروسازان را یاری کرده تا بتوانند به تعهداتشان عمل کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها