به گزارش جامجم، نخستین پرونده که دیروز در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی قربانزاده و با حضور یک قاضی مستشار برگزار شد مربوط به پرونده کشته شدن دختر ۱۴ سالهای بود که ۱۲ سال قبل در تابستان سال ۸۵ قربانی جنایتی خاموش شد. شواهد نشان میداد دختر نوجوان در خانه پدریاش در جنوب تهران با ۲۲ ضربه چاقو از پا درآمده و به لوازم خانه نیز دستبرد زده شده است. پلیس به تحقیق پرداخت و چند مظنون را بازداشت کرد، اما به نتیجه مطلوب نرسید و ردی از عامل اصلی جنایت به دست نیامد. با گذشت ۱۲ سال از جنایت، پدر و مادر دختر نوجوان با مراجعه به دادگاه درخواست کردند تا دیه دخترشان از صندوق بیتالمال با آنها پرداخت شود.انها گفتند: حالا که ردی از قاتل دخترمان به دست نیامده تقاضای دریافت دیه داریم. دیروز قضات دادگاه با این درخواست موافقت کرده و حکم به پرداخت دیه از صندوق بیتالمال صادر کردند.
دومین پرونده که با صدور حکم پرداخت دیه از صندوق بیت المال مختومه شد مربوط به کشته شدن زن میانسالی بود که شش سال قبل در خانهاش به قتل رسید. رسیدگی به این پرونده از اوایل سال ۹۱ به دنبال کشته شدن زن میانسالی به نام اقدس در خانهاش در شهر ری در دستور کار پلیس قرار گرفت. دختر وی که با پیکر بیجان مادرش روبهرو شده بود به ماموران گفت: بعد از فوت پدرم، مادرم به تنهایی در خانهاش زندگی میکرد. او مدتی بود صیغه یک مرد سالخورده شده بود و آنها با هم در رفت و آمد بودند.
وی ادامه داد: آن روز با خانه مادرم تماس گرفتم، اما او پاسخی نداد. من که نگران شده بودم مقابل در خانه مادرم رفتم و هر چه در زدم کسی در را باز نکرد. من با کمک همسایهها قفل را شکستم و بعد از وارد شدن با جنازه مادرم روبهرو شدم. در بررسی خانه فهمیدم السیدی سرقت شده است.
وقتی تلاش پلیس برای یافتن ردی از عامل یا عاملان جنایت پس از شش سال به نتیجه نرسید سه دختر قربانی دیروز در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران حاضر شدند و درخواست کردند تا دیه مادرشان از صندوق بیتالمال به آنها پرداخت شود.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم