معاون بهبود‌ تولید‌ات گیاهی جهاد‌ کشاورزی کرد‌ستان با بیان اینکه میزان سن‌زد‌گی گند‌م کرد‌ستان به چهار د‌رصد‌ کاهش یافت، گفت: حد‌ود‌ 1900 تن محصول گند‌م د‌ر این استان سن زد‌ه شد‌ه است.
کد خبر: ۱۱۱۸۰۴۸

به گزارش ایلنا، فرید سپری در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اولویتهای جهاد کشاورزی در کنار تامین امنیت مواد غذایی، تولید و عرضه محصولات غذایی سالم و با کیفیت برای تمام اقشار جامعه است.وی افزود: در سال گذشته برای اولین بار در کشور، طرح پایش هدفمند وضعیت سلامت محصولات مهم کشاورزی از لحاظ باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین با همکاری مشترک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت حفظ نبانات معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در استان اجرا شد.معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: 114 نمونه از محصولات توت فرنگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی، هلو و شلیل و خیار محلی و گلخانهای مورد بررسی قرار گرفت که نتایج بررسیهای آزمایشگاهی مشخص کرد که حدود 16 درصد نمونههای مذکور، غیر منطبق با استاندارد بوده که در مقایسه با نتایح 25 درصدی عدم انطباق پایش کشوری از وضعیت مطلوبتری برخوردار بود.وی عنوان کرد: در سال 96 هم ادامه روند انجام نمونهبرداری از محصولات کشاورزی با همکاری مشترک معاونت غذا و دارو جهت بررسی شاخصهای ایمنی و پایش سلامت محصولات کشاورزی در 185 نمونه از محصولات کشاورزی انجام گرفته و در حال انجام است.سپری این محصولات را توت فرنگی، خیار. سبزیجات برگی، گندم، گوجه فرنگی، انگور دیم، پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی عنوان کرد و همچنین از راه اندازی سامانه اینترنتی مانیتورینگ سموم جهت ثبت اطلاعات خرید و فروش سموم به منظور نظارت بر عملکرد و بررسی توصیههای فنی آنان به کشاورزان خبر داد.وی به ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم کشاورزی و پلی کلینیکهای گیاه پزشکی و افزایش تعداد فروشگاههای عرضه سموم کشاورزی از 39 فروشگاه به 56فروشگاه اشاره و اعلام کرد: فروشندگیهای سموم هم ملزم به بکارگیری کارشناس فنی متخصص در رشته گیاه پزشکی شدند و همچنین تعداد پلی کلینیکهای گیاه پزشکی که همگی از فارغ التحصیلان این رشته هستند از 2 واحد به 19 واحد افزایش یافت.معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان همچنین ذکر کرد: الزام فروشگاههای سموم جهت ثبت اطلاعات خرید و فروش در سامانه مانیتورینگ به منظور بررسی عملکرد و توصیههای فنی آنان به کشاورزان و همچنین جلوگیری از عرضه سموم قاچاق و تقلبی در سطح استان صورت گرفته است.

وی جلوگیری از توزیع سم بدون نسخه گیاه پزشکی توسط فروشگاههای سموم بخصوص برای محصولاتی که مصرف تازه خوری دارند، الزام فروشگاههای عرضه سموم به ممنوعیت فروش سمهای پرخطر حذف شده توسط سازمان حفظ نباتات کشور و معرفی سموم جدید کم خطر، سموم بیولوژیک و گیاهی به کلینیکها و فروشگاههای استان و الزام به تهیه و عرضه آنها جهت کنترل آفات و بیماریها بخ ویژه در محصولات سبزی و صیفی که مصرف تازه خوری دارند را از دیگر اقدامات صورت گرفته برشمرد.سپری ایجاد 160 ایستگاه پیش آگاهی در سطح مزارع و باغها و گلخانههای استان جهت تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات و برگزاری سه هزار و 107 نفر روز دوره آموزشی با موضوع کنترل آفات و بیماریهای گیاهی و مصرف بهینه سموم در سطح روستاهای استان را نیز از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته جهت ارتقای سلامت محصولات کشاورزی برشمرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها