برداشت بِه از بزرگ‌ترین باغ بِه کشور

کاشت، داشت و برداشت به از بزرگ‌ترین باغ به کشور، سبب ایجاد مرکزی تخصصی برای تولید به در کشور شده است.
کد خبر: ۱۰۸۹۰۶۲

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ 15کیلومتر مانده به نطنز مزرعه از درختان به،که در میان اهالی به رحمت آباد معروف است. و این روزها 150تا200 کشاورز و باغبان در هر روز از سراسر استان و حتی استانهای همسایه به این مزرعه میآیند تا بتواند دو هزار و 500تن به را برداشت کند.

این کشاورزان و باغبان که خانوادگی برای برداشت میآیند تا پایان ماه دوم پاییز میوههای باغ به 120هکتاری را میچیننند و بسته بندی و دسته بندی میکنند.

این باغ در سال1376 در دل باغی قدیمی توسط چند جوان تحصیل کرده کشاورزی راه اندازی میشود و به گفته احمد فرزانه کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی ایران، این باغ تنها مرکز علمی و اجرایی تولید به کشور است.

آقای فرزانه که میگوید 30سال است بر روی میوه به تحقیق کرده ام، معتقداست کارشناسان این باغ، در ایران تک هستند و مثل آنها وجود ندارد. چراکه هم تحصیلات دانشگاهی در مقطه کارشناسی ارشد و دکتری دارند و هم کاربردی در باغ به کار میکنند.

برداشت به در این باغ همچون کاشت و داشت آن با تکنیکهای خاصی و البته ساده است.کشاورزان با چوبهای بلند و باریک شاخههای بالای را میگیرند و با دست به را میچینند و داخل کیسههای که به گردن آویخته اند میگذارند.کیسهها که پر شد با زانو روی زمین مینشینند و به آرامی داخل جعبه میریزند.کشاورزان میگویند اگر به زمین بیفتد درجه دو محسوب شده و جداگانه جمع آوری میشود.

برداشت به از بزرگترین باغ به کشور + فیلمعبدالرضا مهدی بادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز میگوید این بزرگترین باغ به کشور است.

وی که وسعت باغهای به شهرستان نطنز را 750هکتار بر میشمرد میگوید: این شهرستان دارای یک ششم باغ به کشور است و بزرگترین تولیدکننده به استان اصفهان هم هست.

وی عملکرد تولید میوه «به» در هر هکتار را حدود 12 تن اعلام کرد و پیشبینی کرد تا پایان برداشت این میوه حدود هشت هزار تن از این محصول باغی در شهرستان نطنز تولید و روانه بازار مصرف شود.

استان اصفهان هم با داشتن 2هزار 273هکتار باغ به بیشترین باغ به کشور را دارد مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی اصفهان از پیشبینی برداشت 27هزار تن بِه از باغها استان اصفهان خبر داد.

به گفته رئیس زاده مناسب بودن شرایط آب و هوایی در زمان گرده افشانی و تلقیح گلها و زحمات باغداران، سبب شده امسال کشاورزان 27هزار تن به تولید کنندکه نسبت به تولید سال گذشته 23درصد افزایش نشان میدهد.

وی گفت عمده باغهای به در شهرستانهای نظنز، فلاورجان، کاشان، تیران و کرون، شهرضا، اردستان، شاهینشهر و گلپایگان واقع است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها