جام جم آنلاین: کریم خلیلی، معاون رییس جمهور افغانستان روز سه شنبه 25 ژوییه در یک کنفرانس مشترک خبری با مقامات سازمان ملل متحد اعلام کرد کشورش برای مبارزه با خشکسالی و قحطی به بیش از 76 میلیون دلار نیاز دارد.
کد خبر: ۱۰۳۹۰۷
به گزارش شبکه BBC ، کریم خلیلی گفت ایالت های شمال غربی افغانستان بیشترین آسیب را از خشکسالی های سال جاری متحمل شده اند.
روز دوشنبه 24 ژوییه آژانس توسعه بین المللی آمریکا برای افغانستان اهدای یک کمک 20 میلیون دلاری را برای مبارزه با خشکسالی در افغانستان اعلام کرد ولی دولت افغانستان گفته است تنها برای تهیه مواد غذایی برای مردم افغان به 50 میلیون دلار نیازدارد.
معاون رییس جمهور افغانستان گفت هیاتی از دولت این کشور و سازمان ملل متحد گزارشی را از نیاز های مردم آسیب پذیر از خشکسالی هایسال جاری تهیه کرده اند که بر اساس آن، میلیون دلار برای تهیه منابع آب و میلیون دلار دیگر برای تهیه علوفه دام ها مورد نیاز است.
در اثر خشکسالی های سال جاری 80 درصد گندم دیم افغانستان که بخش قابل ملاحظه ای از مواد غذایی مردم را تشکیل می دهد، از بین رفته است.
سازمان ملل متحد پیش بینی کرده است که گرسنگی ناشی از خشکسالی های شدید، جان 2.5 میلیون افغان را در سراسر این کشور در معرض خطر قرار داده است.
مسوولان این سازمان و دولت افغانستان گفته اند جامعه جهانی باید ظرف شش ماه آینده 76 میلیون دلار در اختیار آنها قرار دهد در غیر این صورت افغانستان با یک «فاجعه بزرگ انسانی» روبرو خواهد شد.