سعودی‌ها جنایت می‌کنند جهان تنها تماشا می‌کند

فاجعه انسانی در یمن، سوغات جنگ‌طلبی آل سعود

جنگ تجاوزگرانه عربستان سعودی و متحدانش به یمن، یک کشور را به نابودی کشانده است. این درحالی است که تقریبا سازمان‌های حقوق بشری تنها به صدور بیانیه اکتفا کرده و دولت‌های غربی نیز همچنان از ائتلاف سعودی حمایت می‌کنند. آنها با فروش جدیدترین نوع سلاح‌های مرگبار به متجاوزان سعودی امکان آن را می‌دهند که هر روز بخشی از این کشور را ویران کند. عربستان در جنگ یمن علاوه بر کشتن و آواره کردن میلیون‌ها نفر به دلیل بمباران‌های کورکورانه، تمام زیرساخت‌های این کشور محروم و فقیر را به نابودی کشانده است.
کد خبر: ۱۰۳۷۱۶۶

به گزارش شبکه خبری الجزیره، استفان اوبراین، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل در مقابل شورای امنیت اظهار کرد: اکنون زمان پایان بزرگ‌ترین وضعیت فوق‌العاده غذایی در جهان و کمک به یمن برای بقا رسیده است. بحران قریب‌الوقوع نیست بلکه امروزه به واقعیتی جلوی چشمان ما تبدیل شده است و مردم عادی بهای آن را می‌پردازند. وی افزود: ساکنان یمن با مرگ و بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند حال آن‌که جهان تنها تماشا می‌کند. اوضاع یمن به سمت فروپاشی کامل از نظر اجتماعی، اقتصادی و حکومتی پیش می‌رود. این نماینده سازمان ملل پیش‌تر نیز گفته بود یمن در آستانه یک قحطی کامل قرار گرفته است.

7 میلیون نفر در آستانه قحطی

از سوی دیگر اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن گفت: بحران و جنگ در یمن موجب کاهش شدید مواد غذایی برای 17 میلیون نفر شده است که هفت میلیون نفر از آنها در آستانه گرسنگی قرار دارند. به گفته او شیوع وبا نیز در این کشور تاکنون به کشته شدن 500 نفر منجر شده و بیش از 55 هزار نفر از این بیماری رنج می‌برند. بیشتر بیماران نیز کودک هستند.

ولد شیخ با اشاره به این که خشونت‌ها در ساحل غربی استان تعز متمرکز شده است، اظهار کرد: اعمال خشونت‌آمیز در استان حجه و مناطق مرزی یمن با عربستان، همچنان به قوت خود باقی است و هواپیماهای (ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان) مناطق مختلف یمن را بمباران می‌کنند. این مسئول بین‌المللی در ادامه گفت: اعلام می‌کنم اگر جنگ متوقف نشود، هفت میلیون یمنی در آستانه قحطی قرار دارند. بخش اعظم یمنی‌ها در تامین مایحتاج غذایی اولیه خود عاجزند، همچنین نیمی از جامعه یمن قادر نیست آب شرب مورد نیاز خود را تهیه کند.

ولد شیخ در بخش دیگری از سخنانش افزود: تاکنون موفق شدیم مانع از انجام عملیات نظامی در استان الحدیده شویم، چرا که گسترش دامنه نبرد به داخل این شهر، منجر به تلفات شمار زیادی از یمنی‌ها، نابودی تاسیسات زیربنایی و نیز وارد نشدن دارو از این بندر به داخل یمن می‌شد و همه این شرایط دست به دست هم می‌داد تا بر وخامت اوضاع یمنی‌ها افزوده شود.

ولد شیخ در ادامه از اعضای شورای امنیت ‌خواست طرف‌های درگیر در یمن را برای بحث و بررسی و چگونگی پایان دادن به درگیری و جلوگیری از ادامه خون‌ریزی‌ها تشویق کند و با سازمان ملل متحد همکاری داشته باشند. این در حالی‌است که عربستان همراه با چند کشور دیگر از 6 فروردین 94 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور با هدف بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن به قدرت کرد. این تجاوز نظامی تاکنون نتیجه‌ای جز کشتار بیش از 12هزار یمنی، زخمی شدن ده‌ها هزار نفر دیگر و آواره شدن میلیون‌ها انسان و ویرانی زیرساخت‌های این کشور نداشته است.

در خبری دیگر در همین ارتباط هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در امور یمن نیز با اشاره به شیوع بیماری وبا در این کشور هشدار داده که اگر کمک‌های امدادی افزایش نیابد و جنگ متوقف نشود، بیماری وبا با آهنگی فزاینده در این کشور فقیر گسترش خواهد یافت.

جیمی مک گلدریک که بتازگی به صنعا سفر کرده در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس، وبا را نتیجه و برآیند فروپاشی سازمان‌ها توصیف کرد و گفت: فروپاشی سازمان‌های بهداشتی و ناتوانی مردم در سازگار شدن با وضعیت جدید، این فجایع را به بار آورده است. وی خواستار بازگشایی فرودگاه صنعا به روی هواپیماهای حاوی کمک‌های انساندوستانه شد. جایی که از سال 2016 با اقدامات عربستان بسته شده است.

میانجیگری عمان

برخی منابع یمنی از میانجیگری جدید مسقط بین طرف‌های درگیر درباره طرح سازمان ملل برای ازسرگیری مذاکرات خبر می‌دهند. یک مسئول در دولت مستعفی یمن گفت: عبدالملک المخلافی، وزیر خارجه دولت مستعفی یمن اکنون بنا به دعوت عمان برای بررسی طرح فرستاده سازمان ملل به یمن جهت ازسرگیری مذاکرات در مسقط به سر می‌برد.

اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن نیز طی سفر اخیر خود به منطقه طرح‌هایی را ارائه کرد که شامل تدابیر مربوط به اعتمادسازی متقابل مثل تحویل بندر الحدیده به یک گروه بی‌طرف و بازگشایی فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان است. طرف عمانی به المخلافی گفته است انصارالله آماده قبول طرح سازمان ملل است. انصارالله اصرار دارد بانک مرکزی یمن که رئیس‌جمهور مستعفی این کشور مقر آن را از صنعا به عدن منتقل کرده بود، حقوق کارمندان را بپردازد. انصارالله همچنین خواهان بازگشایی فرودگاه صنعا است.

ادامه درگیری‌ها

به‌رغم تلاش‌هایی که برای برقراری آتش‌بس در ماه رمضان شده بود، کارشکنی‌های عربستان و عوامل داخلی او در یمن مانع این آتش‌بس شد. روز سه‌شنبه، 22 سازمان بین‌المللی غیردولتی در ژنو با ارسال نامه‌ای از شورای امنیت خواستند با اتخاذ تدابیر لازم در یمن آتش‌بس برقرار کند. سازمان‌های امضا‌کننده از شورای امنیت خواستند تلاش بیشتری برای حمایت از شهروندان یمنی در قبال شیوع وبا، گرسنگی و حملات مستمر طرف‌های درگیر در یمن مبذول دارد. به گفته این سازمان‌ها سرعت شیوع وبا در یمن بسیار بالاست و اکنون بیش از 40 هزار نفر مشکوک به ابتلا به این بیماری هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها