مسابقه شماره (2) قرآنی بشارت1451

متن زیر خلاصه‌ای از مفاهیم و پیام سوره مبارکه ملک است که علاقه‌مندان می‌توانند ضمن بهره‌مندی از سفره الهی این سوره مبارکه در ماه مبارک رمضان در مسابقات طرح قرآنی 1451 که توسط شبکه قرآن و معارف سیما و برخی مراکز و نهادهای قرآنی و رسانه‌ای کشور برگزار می‌شود، شرکت کنند و از هدایای ارزشمند آن بهره‌مند شوند. سوال مسابقه کتبی تشریحی طرح، درباره مباحث اصیل اعتقادی این سوره است که علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در مسابقه از طریق صندوق پستی 1451 19395، شماره مسابقه پیام کوتاه 300001451، پایگاه اطلاع‌رسانی http://1451.irib.irو نشانی الکترونیکی اقدام کنند. همچنین شبکه قرآن و معارف سیما آماده دریافت نظرات مخاطبان ارجمند خواهد بود.
کد خبر: ۱۰۳۶۰۰۳

سوره ملک، سوره‌های مکی است و به مباحث اصیل اعتقادی، یعنی خداشناسی، راهنماشناسی و فرجام‌شناسی می‌پردازد. محور اصلی این سوره، این است که ملک و فرمانروایی هستی، تنها در دست خداست و دیگر مباحث مطرح شده، در سایه این نکته مهم ارائه می‌شود. مخاطب با تدبر در این سوره، جایگاه خود را در نظام آفرینش می‌یابد و با فهم هدف آفرینش و مقصد نهایی خود، ضرورت یافتن سبک زندگی متعالی با بهره‌گیری از عقل و وحی را احساس کرده و برای رسیدن به آن انگیزه پیدا می‌کند.

الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیاةَ لِیبْلُوَکمْ أَیکمْ أَحْسَنُ عَمَلا وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ ﴿2﴾

کسی که مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که کدامیک از شما نیکوکردارتر است، و او شکست‌ناپذیر و بسیار آمرزنده است. نظام مرگ و زندگی که همان زندگی در دنیاست، به خودی خود اصالت ندارد. دنیا مخلوق خداست؛ بنابراین به هیچ وجه نباید آن را سرزنش کرد. آنچه قابل سرزنش است، سبک زندگی‌ای است که بر اساس اصالت بخشی به دنیا تنظیم شده است. امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: «دنیا چه خوب سرایی است برای کسی که به آن راضی نشود و چه خوب محلی است برای کسی که آن را مکان اقامت خود قرار ندهد.» دنیا آفریده شده تا آزمایش تحقق یابد و آزمایش تحقق می‌یابد تا کار نیکی انجام شود و کار نیک انجام می‌شود تا خدای متعال پاداش آن را به نیکوکار تفضل کند. این یعنی خلقت همه عالم بهانه است تا انسان‌ها احسان کنند و خدا در برابر احسان ناچیز، پاداشی بی حدومرز به آنان عطا کند.

به جهان خرم از آنم که جهان خرم ازوست / عاشقم بر همه عالم که همه عالم ازوست

به حلاوت بخورم زهرکه شاهد ساقیست / به ارادت ببرم درد که درمان هم ازوست

هدف از خلقت مرگ و زندگی در آیه دوم سوره مبارکه ملک چیست؟

الف) بهره‌مندی از نعمت‌ها ب) آزمایش الهی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها