اراده انقلابیون و ناتوانی آل خلیفه

برای چهارمین بار دولت بحرین قرائت حکم شیخ عیسی قاسم روحانی شجاع بحرینی را به تعویق انداخت. فشار افکار عمومی مردم بحرین بخصوص اعتراضات چند روز اخیر دولت آل‌خلیفه را ناچار ساخت یک بار دیگر این حکم را به تعویق اندازد. دادگاه بحرین روز گذشته اعلام کرد صدور حکم شیخ عیسی قاسم به 31 اردیبهشت موکول شده است .
کد خبر: ۱۰۲۷۹۰۸

روز شنبه گذشته بنا به درخواست ائتلاف جوانان «انقلاب 14 فوریه» در محکومیت اقدامات طایفه‌ای نظام بحرین و در مخالفت با محاکمه این روحانی برجسته شیعه، شهرهای مختلف این کشور شاهد تظاهرات گسترده‌ای تحت عنوان «فدایی‌ها هرگز سر خم نمی‌کنند» بود. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات به صورت کفن‌پوش حاضر شده و حمایت خود را از آیت‌الله عیسی قاسم رهبر معنوی شیعیان بحرین اعلام کردند. آنها گفتند تا پای جان از او دفاع خواهند کرد .

پیش از آن نیز روحانیون بحرین از مردم این کشور خواسته بودند دست به یک بسیج سراسری بزنند. به گزارش روز شنبه پایگاه خبری اللؤلؤه، علمای بحرین با صدور بیانیه‌ای از همه اقشار مردم بحرین خواستند با حضور در خیابان‌ها خشم خود را از محاکمه شیخ عیسی قاسم ابراز کرده و برای دفاع از دین و رهبری شیخ قاسم تا پای جان ایستادگی کنند. در این خصوص بسیاری از مردم شامگاه شنبه حضوری گسترده‌ در میدان الدراز محل اقامت آیت‌الله عیسی قاسم داشتند. گفته می‌شود دولت بحرین قصد دارد این عالم روحانی را به اتهام ادای فریضه خمس که مربوط به اهل تشیع است و نظام آل‌خلیفه آن را «جمع‌آوری غیرقانونی پول» می‌داند، محکوم کرده و از او سلب تابعیت کند. یک عضو ارشد مخالفان بحرینی در گفت‌وگو با المیادین‌نت گفت با توجه به جایگاه دینی و اجتماعی شیخ قاسم در کشور، نظام قصد دارد با این محاکمه آخرین عامل ثبات و انسجام در بحرین را از بین ببرد. وی درباره پیامدهای منطقه‌ای محاکمه شیخ قاسم در جهان اسلام با توجه به جایگاه وی نزد مراجع و حوزه‌های دینی کشورهای مختلف اسلامی نیز هشدار داد.

پادگان نظامی

از چند روز پیش به دنبال موج جدید اعتراض‌ها در بحرین، رژیم آل‌خلیفه با بسیج نیروهای امنیتی و نظامی خود، این کشور را به یک پادگان نظامی تبدیل کرد. برخی منابع از این خبر دادند که عربستان سعودی نیروهای تازه‌ای را برای حمایت از دولت بحرین به منامه اعزام کرده است. سال‌ها پیش نیز که اعتراضات در این کشور بشدت بالا گرفته و رژیم آل‌خلیفه درآستانه سقوط قرار داشت، عربستان سعودی با اعزام نیروهای موسوم به «سپر جزیره» دولت بحرین را از یک سقوط حتمی نجات داد. به گزارش منابع بحرینی روز‌های گذشته نظامیان این کشور به همراه خودروهای نظامی و زرهپوش‌ها در منطقه الدراز مستقرشدند . منابع خبری گزارش دادند نیروهای امنیتی بحرین در سراسر این کشور به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. همچنین بالگردهای پلیس در ارتفاع کم در آسمان منطقه الدراز در حال پرواز بودند .

بحرین حدود 5/1 میلیون نفر جمعیت دارد که اکثریت را شیعیان تشکیل می‌دهد. از شش سال پیش مردم این کشور برای دست یافتن به اصلاحاتی مسالمت‌آمیز درکشورشان قیام کردند. آنها خواستار تدوین یک قانون اساسی جدید، تشکیل پارلمانی که واقعا نماینده مردم باشد و برقراری نظامی سلطنتی هستند. بحرین اکنون به وسیله رژیمی قبایلی اداره می‌شود که بشدت وابسته به عربستان سعودی است. رژیم آل‌خلیفه همواره با سرکوب‌های وحشیانه پاسخ معترضان را داده است. طی این سال‌ها ده‌ها نفر در جریان اعتراض‌ها مردمی در بحرین به شهادت رسیده و صدها نفر نیز بازداشت شده و تحت شکنجه‌های قرون وسطایی قرارگرفته‌اند .

اعتراض مرکز حقوق بشر

مرکز حقوق بشر بحرین در صفحه رسمی خود در توییتر خطاب به دستگاه قضایی رژیم آل‌خلیفه تاکید کرد:‌ شیخ عیسی قاسم مبرا از هرگونه اتهام است. این مرکز حقوق بشری پیشتر تاکید کرده بود ‌اتهامات وارده علیه آیت‌الله شیخ عیسی قاسم بی اساس است و وی فورا باید (از لحاظ قضایی) رفع اتهام شود. این مرکز اخیرا زندانی کردن و شکنجه شهروندان را امری غیرقانونی و خلاف موازین بین‌المللی خوانده بود.

از سوی دیگر بیش از 80 عالم دینی در انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای از رژیم آل‌خلیفه خواستند محاکمه شیخ عیسی قاسم را متوقف کند. مرکز حقوق بشر بحرین اخیرا در گزارشی اعلام کرد رژیم آل‌خلیفه در سال 2016 میلادی 1300 نفر از مردم بحرین را دستگیر کرده که در میان بازداشت شدگان 187 کودک نیز حضور دارند. براساس اعلام مجامع حقوقی بحرین، سرکوب آزادی‌های عمومی، ممانعت از ابراز عقیده و در معرض انواع ظلم و ستم قرار گرفتن عموم شهروندان بحرینی بویژه شیعیان این کشور توسط رژیم آل‌خلیفه نظیر سال 2016 در هیچ سالی سابقه نداشته است .

چه دولت‌هایی شریک جنایت‌های آل‌خلیفه هستند؟

بجز عربستان سعودی دولت‌های آمریکا انگلستان و ترکیه نیز از مدافعان جدی رژیم آل‌خلیفه هستند. دلیل اصلی حمایت این کشورها از نظام سرکوبگر بحرین فروش تسلیحات نظامی و باجگیری‌های گسترده از این رژیم است. چند روز پیش مجله نیوزویک در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به کنگره اطلاع داده که در نظر دارد پنج میلیارد دلار سلاح به عربستان و بحرین بفروشد. آمریکا همچنین پنجمین پایگاه هوایی خود را در بحرین مستقر کرده است . دولت انگلستان نیز قراردادهای تسلیحاتی کلان با دولت بحرین امضا کرده است. انگلستان سال گذشته میلادی یک پایگاه نظامی جدید در بحرین تاسیس کرد. در این میان ترکیه در سال‌های اخیر به خاطر هم‌پیمانی با عربستان در سوریه، روابطش را با بحرین به حد اعلا رسانه است. آخرین مورد از انتفاع ترکیه از این حمایت ورود بدون روادید شهروندانش به بحرین است.

روزنامه دیلی صباح ترکیه نیز از حذف هزینه صدور روادید برای گردشگران ترکیه‌ای که قصد سفر به بحرین را دارند، خبر داد. این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: براساس تصمیمی که روز پنجشنبه در روزنامه رسمی بحرین منتشر شد، این کشور هزینه صدور روادید برای گردشگران ترک را حذف کرده است. این تصمیم براساس تفاهم‌نامه‌ای که در ماه فوریه و در جریان سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به بحرین بین مقامات دو کشور به امضا رسید و در پنجم ماه می‌ اجرایی شد، اتخاذ شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها