به گزارش ایسنا، شهیدی فر در جلسه بررسی راهکارهای کشت ارگانیک که در اتاق بازرگانی مازندران برگزار شد با بیان اینکه سلامت غذایی در گرو کیفیت و تولید پایدار تضمین می شود، اظهار کرد: تولید کننده زمانی می تواند به این مهم دست پیدا کند که به دنبال تغییر الگوی کشت باشد و به سمتی برود که نیاز جامعه را تامین کند.وی توجیه اقتصادی را دلیل مازاد تولید برخی محصولات کشاورزی دانست و تاکید کرد: در تجارت جهانی نتوانستهایم سهمی برای تولید داخلی پیدا کنیم از این رو مازاد تولید در بخش مرکبات و مرغ موجب شده تا هر سال درگیر مشکلات زیادی شویم.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته در تولیدات باغی در نظر داشتیم 100 میلیارد تومان مشوق صادراتی به تاجران مرکبات پرداخت کنیم اما برف و سرمای اخیر تمام محاسبات را بهم زد. سرما و خسارت به مرکبات استان موجب تغییر رویه تاجران شده است به طوری که آن ها به دنبال واردات مرکبات هستند و این موضوع در وزراتخانه مورد بحث است.
شهیدی فر با بیان اینکه اگر الگوی کشت مناسبی داشته باشیم یقینا برف و سرما خسارت های به نسبت کمتری وارد میکند، اظهار کرد: توجیه اقتصادی موجب شد تا کشاورزان اراضی زراعی را تبدیل به باغ کنند که میزان آن بسیار نگران کننده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: این خواست دولت نیست و یقینا کشاورز هم به حفظ اراضی خود علاقه مند است اما شرایط اقتصادی او را مجاب کرده تا به تغییر فعالیت تمایل پیدا کند.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته 10 هزار هکتار از اراضی زراعی استان کاهش یافته است به برف و سرمای اخیر اشاره کرد و گفت: این حجم تولیدی ما را غافل از آن کرد اما در سراسر کشور ظرفیت تبدیل مرکبات وجود ندارد.
شهیدی فر گفت: اصلا فکرش را نمی کردیم در سراسر کشور ظرفیت 100 هزار تن فرآوری مرکبات وجود نداشته باشد و این نشان می دهد در بخش صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی بسیار آسیب پذیر هستیم.
وی تصمیم دولت را در خرید تضمینی مرکبات خوب توصیف کرد و گفت: این تصمیم در ابتدای کار بسیار کارشناسی شده و کاربردی بود و موجب تعادل قیمتی در بازار می شد اما غافل از اینکه ظرفیت فرآوری و تبدیل مرکبات در کشور بسیار ضعیف است.
شهیدی فر با بیان اینکه سطح زیر کشت سویا و کلزا در مازندران نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است، اظهار کرد: امسال 13 هزار تن کلزا سطح زیر کشت تعیین شده که این مقدار سال گذشته 5000 تن بود.
وی با اعلام کاهش 60 درصدی مصرف سموم در کشاورزی مازندران، تاکید کرد: مصرف سموم ما از 12 هزار تن به 4 هزار تن رسیده است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم