سخنان هشداردهنده مفتی سوریه برای اروپاییان

مفتی سوریه طی سخنانی در پارلمان ایرلند با اشاره به دفاع ایران و روسیه از این کشور گفت: 180 کشور برای تخریب سوریه وارد آن شدند.
کد خبر: ۹۷۴۱۷۲

وی از اروپایی‌ها خواست اگر خواهان صلح و دیدار با بشار اسد هستند، به سوریه سفر کنند. حسون در ادامه افزود که سوریه در برابر 300 هزار تروریستی که از اروپا و سراسر نقاط جهان آمدند، بهای گزافی پرداخت کرد.

وی در اظهاراتی مفصل که همزمان ترجمه می‌شد، گفت: دو کشور عربی از ریاست پارلمان اروپا خواستند، به من در سال 2008 اجازه صحبت ندهد؛ چون من سکولار هستم. یک شاهزاده عرب هم از من خواست در همان اوایل اتفاقات سوریه از کشور بروم و حتی به من پیشنهاد پول دادو گفت که یک کاخ هم برایم در نظر گرفته است، اما من رد کردم.

شیخ حسون تاکید کرد، بعد از این‌که پیشنهاد آنها را نپذیرفتم، آنها به ترور من پرداختند و مقابل در مسجد درصدد سوءقصد به جانم بودند. من از این مساله گذشتم، اما باز آنها رضایت ندادند. تروریست‌ها به نبش قبر پسر من و خارج کردن جسد او و انتقال آن به مکان نامعلوم اقدام کردند. رسانه‌هایی هستند که حرف‌های مرا تحریف و اخبار کذب منتشر می‌کنند تا به هشدار من درباره انتقال تروریسم به اروپا خدشه وارد کنند و آن را بد جلوه دهند.

وی یادآور شد: سوریه به شما نیاز دارد تا آتش جنگ در جهان شعله‌ور نشود. باید به طرفین به طور مساوی گوش دهیم. سوریه ملتی یکپارچه است و هیچ فرقی بین طوایف، مذاهب و فرزندان آن نیست.

شیخ حسون درباره اوضاع حلب نیز گفت: من فرزند حلب هستم و پنج سال است که مخالفان اجازه نداده‌اند به این شهر وارد شوم. از ما خواسته ‌شد با مخالفان مذاکره کنم و من به مناطق آنها رفتم. 2200 مخالف بخشیده شدند. ایران و روسیه به منظور دفاع از ما به سوریه آمدند، اما 180 کشور برای نابودی این کشور وارد جنگ شدند. کسانی که حلب را نابود می‌کنند، مخالفان هستند نه دولت سوریه. روسیه و ایران هیچ یک از غیرنظامیان را در سوریه نکشته‌اند و بلکه از غیرنظامیان دفاع کردند. زمانی که شورشیان اقدام به نفوذ به سوریه کردند، بویژه از ترکیه وارد کشور شدند، ما از ایران و روسیه کمک خواستیم. ما 360 هزار مسلح را کشته‌ایم. دولت سوریه که دانشگاه‌ها، مساجد و کلیساهای حلب را بازسازی کرده، چرا باید آنها را ویران کند؟

خبرهای رسیده از سوریه حکایت از ادامه درگیری‌های خیابانی در شهر حلب دارد. طی روزهای گذشته نیروهای ارتش سوریه به کمک متحدان منطقه‌ای خود موفق شدند بخش‌هایی از شرق این شهر را آزاد کنند. آنها می‌گویند این روند را تا آزادسازی کامل شهر ادامه خواهند داد. همزمان با پیشروی نیروهای سوری، فشارهای خارجی برای توقف جنگ در حلب ادامه دارد. روز گذشته 220 سازمان حقوق بشری خواستار مداخله مجمع عمومی در بحران سوریه شدند. سازمان‌های حقوق بشری همچنین خواستار یافتن راهی برای محاکمه گروه‌های مسئول جنایات صورت گرفته علیه مردم سوریه مطابق با حقوق بین‌الملل شدند. سازمان عفو بین‌الملل نیز در بیانیه‌ای روسیه و سوریه را متهم به ارتکاب جنایت جنگی در حلب کرد. چند روز پیش شورای امنیت نشستی را به منظور برقراری آتش‌بس در حلب برگزار کرد که بی‌نتیجه ماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها