، برای رسیدن به زمین یا مسکن باید سالها در انتظار یک سقف در دورترین نقاط شهری باقی بمانند.
به گفته یکی از اعضای این تعاونی ها ، آنها دیگر از دریافت زمین ناامید شده و امیدوارند فرزندانشان به سرپناهی که آنان سالها انتظارش را کشیده اند ، برسند. اعضای شرکتهای تعاونی مسکن که به انگیزه دریافت تسهیلات به شرکتها اعتماد کرده و سرمایه های اندک خود را که طی سالهای دراز پس انداز کرده اند ، در اختیار شرکتها قرار می دهند ، آنچنان در پیچ وخم های اداری و مدخل بودن دستگاه های متفاوت در کار مسکن و کارهای موازی نهادهای مختلف گرفتار می آیند که در درازمدت از کرده خود پشیمان می شوند و البته راه به جایی نمی برند. به عقیده کارشناسان شهری ، شهرک سازی اطراف شهرهای بزرگ و رفع موانع قانونی برای فعالیت شرکتهای تعاونی از سویی به بازار ساخت وساز رونق داده و رکودی را که مدتهاست در بازار ساخت وساز خانه کرده ، می شکند و از سوی دیگر موجب کاهش اجاره مسکن و همچنین کاهش حجم مشکلات ترافیکی و... در شهرهای بزرگ خواهد شد. براساس الگوهای تعریف شده در کشورهای توسعه یافته ، شاغلان شهرهای بزرگ و صنعتی ، ساکنان این شهرها نیستند بلکه در شهرکهای اطراف سکونت دارند که موجب کاهش بسیاری از مشکلات شهری می شود.
تعاونی های 16 گانه ؛ انتظار 14 ساله
اعضای تعاونی های 16 گانه شاید سال 1371 نمی دانستند که برای به دست آوردن زمینهای 300 متری پس از 14 سال انتظار باید 2 بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کنند تا عالی ترین نهاد قانونگذاری برای حل مشکلات آنان تصمیم بگیرد. اعضایی که از نهادهای دولتی و نظامی و انتظامی تشکیل شده و همه از کارگران و کارمندان دولت محسوب می شوند ، تعاونی های مسکن ، دفتر مرکز جهاد ، مرکز تحقیقات این نهاد ، معاونت دانشجویی وزارت علوم ، شرکت فجر سپاه پاسداران ، نیروی انتظامی و... هستند. لطفی از اعضای کمیته پیگیری این شرکتهای تعاونی 16 گانه درخصوص پیگیری های انجام شده ، می گوید: پس از تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی ، هیات رئیسه مجلس پیگیر مساله شدند و از معاونان وزارت مسکن ، کشور و استانداری خواستند تا جلسه مشترک درخصوص حل مشکلات ما تشکیل شود. وی افزود: با آن که در جلسه مشترک اعضای مجلس شورای اسلامی ، وزارتخانه های مسکن ، کشور و استانداری تاکید شد تا استانداری برای زمینهای ملارد که مورد مناقشه تعاونی های 16 گانه و شورای شهر و شهرداری این شهر است ، تعیین تکلیف کند ، اما هنوز پس از گذشت چند ماه هیچ پاسخی از سوی استانداری به مجلس شورای اسلامی و اعضای شرکت تعاونی ابلاغ نشده است . لطفی درخصوص مشکل زمینهای مارلیک در حاشیه شهر ملارد می گوید: این زمینها پس از استعلام از مراجع قانونی 14 سال پیش خریداری شد که پس از احداث شهر ملارد ، تهیه طرح جامع و تفضیلی برای زمینهای اعضای شرکت تعاونی در این طرح جایی نداشت . زرین کفش ، یکی دیگر از اعضای هیات پیگیری شرکتهای تعاونی 16 گانه می گوید: برای الحاق زمینهای اعضا به شهر ملارد تا به حال 2
بار با شهرداری به توافق رسیده ایم و بیش از 100 میلیون تومان به حساب شهرداری واریز کرده ایم تا حسن نیت خود را نشان دهیم اما ترتیب اثری داده نشده است . وی می گوید: بار دوم 70 درصد از 2 میلیون و 675 هزار متر زمینهای اعضا را برای انجام کارهای خدماتی و فضاهای عمومی در اختیار شهرداری قرار دادیم ، اما این اقدام هم بی نتیجه مانده است.
مجلس پیگیری کند
وی با اشاره به این که کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تا 25 اسفند ضرب الاجل تعیین کرده بود تا استانداری درخصوص مشکل ما پاسخی ارائه کند اما هنوز هیچ پاسخی به این ضرب الاجل داده نشده است . زرین کفش یادآور می شود: در این سالها به تمام مراجع قانونی و رسمی کشور نامه داده ایم اما هیچ نتیجه ای نگرفته ایم . گرچه پیگیری های خبرنگار جام جم برای پاسخ درون پرور ، معاون استاندار درخصوص پاسخ به مساله تعاونی های 16 گانه بی نتیجه ماند اما این بحث همچنان باقی است که کسانی که برای یک سقف کوچک سالها تلاش می کنند ، چرا در بن بست های اداری و موازی کاری دستگاه ها ناامید می شوند و تلاششان بی نتیجه می ماند.