توصیه‌های پایانی ماه روزه‌داری

برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف می‌کنند، همیشه این سوال مطرح است که نحوه صحیح مصرف دارو در زمان روزه‌داری باید به چه شکل باشد و آیا قطع مصرف دارو یا انتقال دوز آن به زمان‌های پیش از افطار کار درستی است یا خیر.
کد خبر: ۹۱۹۴۹۹
توصیه‌های پایانی ماه روزه‌داری

به گزارش جام جم سرا ، دکتر ابوالفضل نیکوسیر، دارو ساز در این‌باره به جام‌جم گفت: نکته اصلی این است که بارداری، شیردهی و برخی بیماری‌ها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک‌پذیر، یبوست، زخم‌های سیستم گوارشی (معده و اثنی‌عشر)، اختلالات کلیوی، بیماری‌های اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم است پیش از اقدام به روزه‌داری، با پزشک معالج خود درباره نحوه مصرف داروها مشورت کند.

وی افزود: انتخاب داروها و راه‌های مناسب مصرف آن، نیاز به هماهنگی پزشک و داروساز دارد، اما به طور کلی برخی راه‌های تجویز غیر خوراکی سبب ابطال روزه نمی‌شود. به عنوان مثال، قطره‌های چشم و گوش و بینی به شرطی که دارو به حلق نرسد، تمام مواردی که دارو از طریق پوست جذب بدن می‌شود (کرم‌ها، پمادها و لاسترهای حاوی مواد دارویی)، استعمال از طریق واژینال (شیاف، قرص و کرم) و آمپول‌های با تزریق زیرپوستی، عضلانی، مفصلی یا وریدی به استثنای تغذیه از راه وریدی، سرم و آمپول‌ تقویتی منجر به ابطال روزه نمی‌شود.

وی افزود: شیاف‌ و پماد مقعدی، دهان شویه‌ها، غرغره‌ها و اسپری‌های تنفسی نیز براساس فتوای اغلب مراجع دینی منجر به ابطال روزه نمی‌شود.

وی اظهار کرد: به طور معمول دو نوع زمانبندی دوزهای دارویی با توجه به شرایط موجود در ماه رمضان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دوز منفرد در طول شبانه‌روز، نحوه مصرف دارو در طول ماه رمضان تغییری نمی‌کند، چرا که این روش تداخلی با روزه‌داری ندارد. در دوز چندگانه در طول شبانه‌روز، بیمارانی که روزی دو بار دارو مصرف می‌کنند، می‌توانند داروهای خود را در فاصله افطار تا سحر استفاده کنند.

وی تاکید کرد: بیمارانی که مجبور به مصرف بیشتر از دوبار هستند، بهتر است از روزه‌داری صرف‌نظر کنند، مگر این‌که بتوان داروی این بیماران را با انواع طولانی اثر آن تعویض کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها