اروپا روی خط اعتصاب و اعتراض

در حالی که اروپا در کمتر از دو هفته دیگر شاهد برگزاری مسابقات فوتبال جام ملت‌ها خواهد بود، روند اعتراض و اعتصاب در کشورهای این قاره شدت بیشتری گرفته است. مشکل اصلی این است که فرانسه به‌عنوان میزبان این مسابقات، محور اصلی این اعتصاب‌ها طی چند هفته گذشته بوده است.
کد خبر: ۹۰۹۶۴۰

در تازه‌ترین این تحولات، اعتراضات خیابانی در فرانسه از روز گذشته و با پیوستن کارگران خطوط حمل و نقل ریلی این کشور به جمع اعتصاب‌کنندگان، شدت بیشتری به خود گرفت. انتظار می‌رود با این اقدام، سیستم حمل و نقل شهری که در هفته اخیر به‌دلیل کاهش سوخت در نتیجه اعتصاب در پمپ بنزین‌ها و پالایشگاه های نفتی با وقفه روبه رو شده بود، بیش از پیش با مشکل مواجه شود.

فیلیپ اوین، رئیس اتحادیه خلبان‌های خطوط هوایی فرانسه نیز اعلام کرد دوسوم از خلبانان ایرفرانس با برگزاری اعتصاب‌های طولانی‌مدت موافقت کرده‌اند. اوین ادامه داد زمان شروع این اعتصاب هنوز مشخص نشده است. وی خاطر نشان کرد :خلبان‌ها در اعتراض به «کاهش وسواس‌گونه هزینه‌ها» از سوی این شرکت هواپیمایی، قصد برگزاری اعتصاب دارند. این در حالی است که دیگر بخش‌های فرانسه از جمله حمل و نقل عمومی‌و صنایع نفت و گاز نیز در اعتراض به طرح پیشنهادی دولت پاریس برای اصلاح قوانین کار از چند هفته پیش اعتصاب کرده‌اند.

در حالی که اتحادیه‌های کارگری فرانسه بر لزوم لغو اصلاحات قانون کار تاکید دارند، مقامات دولتی می‌گویند این اصلاحات را بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌دهند. در همین حال رئیس فدراسیون پیمانکاران فرانسه، اتحادیه‌های کارگری را به رفتاری شبیه «تروریست‌ها» متهم کرده است. از سوی دیگر، مسئولان بخش گردشگری شهر پاریس درباره برگزاری اعتصاب‌ها و اعتراضات خیابانی که اغلب به خشونت و درگیری کشیده می‌شود، هشدار داده و گفته‌‎اند این درگیری‌ها یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری جهان را تهدید می‌کند.

حالا خبر می‌رسد این اعتصاب‌ها به دیگر کشورهای اروپایی نیز سرایت کرده است. به گزارش منابع خبری، اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل در جنوب بلژیک به سردرگمی‌صدها نفر و اختلال گسترده در سراسر این کشور منجر شد. این اعتصاب‌ها از چهارشنبه گذشته و پس از آن آغاز شد که نشست مدیران راه آهن بلژیک با نمایندگان اتحادیه برای بهبود وضعیت کارکنان حمل و نقل عمومی‌ به نتیجه‌ای نرسید. کارکنان بخش خدمات دولتی و فرودگاه های بلژیک نیز در پاسخ به فراخوان اتحادیه‌ها روز گذشته به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوستند. انتظار می‌رود شرایط در سراسر بلژیک به مراتب وخیم‌تر از روزهای گذشته شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها