
به گزارش جام جم آنلاین ، دکتر امیر محمد گمینی پژوهشگر تاریخ علم درباره این کنفرانس گفت: بر خلاف نظر کسانی که تاریخ علم دوران قاجار را تاریخ انتقال یکجانبۀ دانش از غرب به ایران تصور میکنند و نقش جامعۀ علمی بومی را تنها ایستادگی در برابر آن میدانند، واکنش علم بومی در این دوران نه همواره به صورت مواجهه و مقابله بوده است و نه میتوان چهرههای بارز این علم را مظهر مقاومت جهل در برابر علم دانست.
وی افزود: با همۀ ضعفی که ایران در همۀ زمینهها و از جمله علم، در این دوران به آن دچار بود، هنوز برخی از مراکز علمی فعال بودند و همچنان کار علم را به شیوۀ گذشته ادامه میدادند.
دکتر گمینی نقش این مراکز و شخصیت هایی که از این مراکز برخاستهاند موثر دانست و گفت: نقش فعالی که برخی از شخصیتهای علمی در ورود علم جدید به ایران ایفا کردهاند و تصوری که ایشان از علم و نقش اجتماعی و فرهنگی آن داشتهاند در نحوۀ ورود علم جدید به ایران و در نوع پذیرش و گسترش آن بسیار مؤثر بوده است.
وی درتوضیح هدف همایش گفت:هدف این همایش این است که دور از کلیگوییهای مرسوم، این رابطۀ پیچیده و چندجانبه را از راه مطالعات مستقیم و موردی در چند حوزه بررسی کند تا شاید از این راه بخشی از تاریخ این دوران، که این همه به ما نزدیک و این همه برای ما ناشناخته است، روشنتر شود.
دکتر گمینی سخنرانان این کنفرانس دو روزه را پژوهشگران ارشد تاریخ علم چون محمود شهیدی، زینب کریمیان، زهرا پورنجف، عرفان خسروی، امیرمحمد گمینی، یاسرخوشنویس، محمدسلیمانی تبار، سید هادی طباطبایی، مسعودتاره، حسن سالاری، یونس کرامتی و امیرسادات موسوی برشمرد و درباره موضوعات این کنفرانس گفت: در این همایش سعی بر این است تا وضعیت علومی چون نجوم، فیزیک،ریاضی، طب و زیستشناسی در دوران قاجار بررسی شود.
این کنفرانس در روزهای شنبه و یکشنبه 8 و 9 خرداد 1395، ازساعت 18:30- 15 در پژوهشکده تاریخ علم برگزار خواهد شد. حضور در این کنفرانس رایگان و برای تمام علاقمندان آزاد است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند