چهره‌های فرهنگی و هنری از «لم‌یزرع» بایرامی گفتند

رونمایی از کتابی که در خاک عراق نوشته شد

محمدرضا بایرامی، نویسنده‌ای است که اغلب آثارش چه در حوزه بزرگسال و چه کودک و نوجوان، معمولا با استقبال خوبی مواجه می‌شود و در روزگار شمارگان چندصدتایی کتاب‌های او معمولا چندین چاپ از آثارش منتشر می‌شود. دوشنبه‌شب فرهنگسرای انقلاب اسلامی، میزبان مراسم رونمایی از تازه‌ترین کتاب این نویسنده بود که جمعی از داستان‌نویسان مشهور، مدیران فرهنگی و حتی کارگردانان سینمایی و علاقه‌مندان به این حوزه را گردهم آورده بود.
کد خبر: ۹۰۱۴۲۵

به گزارش خبرنگار جام‌جم، در ابتدای مراسم خود بایرامی پشت تریبون قرار گرفت و ترجیح داد از زمینه‌های تاریخی نگارش کتابش سخن بگوید، وی عنوان کرد: رمان پس‌زمینه‌های تاریخی دارد، سفر به عراق سبب شد تا نوشتن کتاب را با عجله بیشتری آغاز کنم.

وضعیت دشمن در خاک خودش

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم در این مراسم حضور داشت و درباره کتاب گفت: من برای حضور در رونمایی کتاب «لم‌یزرع» برنامه‌ای نداشتم، اما زمانی که محمدرضا بایرامی کتاب را به من داد، آن را متفاوت یافتم و به سه دلیل تصمیم گرفتم در رونمایی این رمان شرکت کنم. اول به‌خاطر خود رمان «لم یزرع» دوم به سبب پانزدهمین نشست باشگاه کتاب فرهنگسرای انقلاب و سوم به علت شروع بزرگ‌ترین واقعه فرهنگی در کشور یعنی نمایشگاه بین‌المللی کتاب.

او درباره رمان «لم‌یزرع» توضیح داد: این کتاب اثر ارزشمندی است، زیرا هم اوضاع دشمن را در خاک خودش و هم دشمنی صدام با مردمش را نشان می‌دهد و از این نظر از نویسنده آن بسیار متشکرم.

نویسنده خوب بهتر از رمان خوب

قاسمعلی فراست، نویسنده و سخنران دیگر تصریح کرد: نویسنده خوب بهتر از رمان خوب است، چراکه نویسنده خوب می‌تواند رمان‌های خوب و بسیار بنویسد و این برای اهل کتاب یک غنیمت است. محمدرضا بایرامی از نویسندگان خوب در کشورمان است. نویسندگی در حوزه ادبیات که به آن چندان بها داده نمی‌شود، کار ارزشمندی است، زیرا چنین کاری نشان از عشق نویسنده به ادبیات است.

او درباره لم‌یزرع گفت: جریان وقایع در خاک عراق در این رمان قابل توجه است. اگر نویسنده می‌توانست بیشتر رزمنده‌های ایرانی را از دیدگاه عراقی‌ها بررسی کند، رمان می‌توانست جذاب‌تر باشد. رمان از یک سو دارای جنبه‌ خشونت و جنگ است و از سوی دیگر عشق و دلدادگی و عاطفه در آن موج می‌زند.

محتوای روشنفکرانه

رضا امیرخانی، نویسنده آثاری همچون منِ او، بیوتن، قیدار و... هم بیشتر درباره رفاقتش با بایرامی سخن گفت، او افزود: من در رونمایی آثار دوستانم شرکت می‌کنم، اما در جلسات نقد چون متخصص نیستم، حاضر نمی‌شوم. رمان لم‌یزرع را کامل خواندم و چیزی که سبب می‌شود آثار بایرامی را همیشه بخوانم، تجربه جدیدی است که او در کتاب‌هایش ارائه می‌کند. رمان «مردگان باغ سبز» را بهترین رمان رضا می‌دانم، اما رمان لم‌یزرع با محتوای بسیار روشنفکرانه نوشته شده است. رفتن او به عراق مهم است و نوشتن رمان در جغرافیایی غیر از جغرافیای عراق امکان‌پذیر نیست.

یادآوری یک فضای آشنا

محمدعلی باشه آهنگر، نویسنده و کارگردان کشورمان که فیلم‌هایی همچون ملکه، فرزند خاک و... را در کارنامه دارد هم در این مراسم گفت: به محمدرضا بایرامی غبطه می‌خوردم، زیرا او در فضای ادبیات آسان‌تر از ما می‌تواند حرف خود را بزند. ما در سینما خیلی تلاش می‌کنیم و فیلمی می‌سازیم، اما بعد انگ سیاسی به آن می‌چسبانند. با عدم انتشار مجدد کتاب «مردگان باغ سبز» دانستم که در عرصه ادبیات نویسندگان مانند ما دچار مشکلاتی هستند. امیدوارم این مشکلات هرچه زودتر رفع شود.

او درباره رمان توضیح داد: با وجود بستر تاریخی، فضای جغرافیایی آن مانند فضای آبادان و نخلستان‌های آن است. رمان در بستر دیگری غیر از جنگ نیز می‌توانست ظاهر شود و شاید این علاقه نویسنده به آن فضا بوده است. تعصبات قبیله‌ای و آداب و رسوم غلط در رمان در عراق را می‌توان به ایران هم نسبت داد، زیرا هنوز خودمان درگیر آنها هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها